Alphens EV

"Onwijs goed concept voegt iets toe aan de samenleving"

De combinatie van een zwembad, een buurthuis en een vitaliteitscentrum is volgens directeur Remco Pielstroom een goed idee voor zwembad De Hoorn. In plaats van een niet rendabel buitenbad kan een combinatie van functies iets toevoegen aan de samenleving.

"Een buitenzwembad is in deze tijd misschien niet zo'n goed idee", zegt Remco Pielstroom, directeur van beide zwembaden in Alphen-Stad, over zwembad De Hoorn. "We hebben in de gemeente twee buitenzwembaden, in Koudekerk en in Hazerswoude, en we hebben in Alphen de Zegerplas waar ook allerlei andere faciliteiten zijn. Plus het is een kosten-baten analyse, een zwembad kost de gemeenschap geld in de vorm van subsidie."

En dus liet Pielstroom bij de gemeente Alphen aan den Rijn een luchtballon op. "De politiek heeft dat gesteund in november vorig jaar", meldt Pielstroom. "Ik vind het een onwijs goed concept: een zwembad, een vitaliteitscentrum en een buurthuisfunctie op één locatie. Dat voegt wel iets toe aan de Alphense samenleving."

Vitaliteit en buurthuis
In een vitaliteitscentrum ziet de directeur onder meer een huisarts, een tandarts en een praktijk voor fysiotherapie die gebruik kan maken van het binnenzwembad. "Bijvoorbeeld voor revalidatie." Verder is er plaats voor organisaties als TOM in de Buurt, waarmee meteen een link met een buurthuisfunctie is gelegd voor de nieuwbouw bij de Rijnhaven. "Er komen veel mensen hier vlakbij De Hoorn wonen. Ik kan de bouwactiviteiten vanuit mijn kantoor volgen."

Juist nu
Of corona nieuwe plannen dan niet in de weg zit? "Nee, we kunnen er juist nu mee aan de slag. We hebben veel last van de crisis, net als andere sportfaciliteiten. Er mogen dertig bezoekers naar binnen per bad. Dus is het nu tijd om met iets nieuws te komen."

Right to Challenge
Met een Right to Challenge kan nu een goed onderzoek worden gedaan naar mogelijkheden en haalbaarheid.
Het onderzoek wordt uitgevoerd met begeleiding door Landelijk Netwerk Right to Challenge. "Het proces bestaat uit zes stappen. Een onderzoek naar het concept is er een, partners zoeken om het vlot te trekken is er ook een. Het landelijke netwerk begeleidt dit proces."

Investeerders
Uit dit onderzoek moet blijken of een combinatie van vitaliteitscentrum, buurthuis en zwembad ook echt kan worden gerealiseerd. Bij het zoeken van partners gaat het voornamelijk om investeerders. Of die er in deze tijden wel zijn? "Jazeker, we zijn met een aantal mensen in gesprek die op voorhand wel iets in ons plan zien."

Op de foto directeur van de Alphense zwembaden Remco Pielstroom


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winactie Algemeen gisteren 18:54

Feest op pakjesavond: Sinterklaas trakteert namens Intertoys en Alphens.nl!

Sinterklaas is weer in het land en dus verheugen we ons op 5 december: pakjesavond! Tijdens deze avond spelen Intertoys en Alphens.nl voor Sinterklaas en hebben we een leuke verrassing voor een Alphens gezin. Op deze manier willen wij Sinterklaasavond voor een familie met (kleine) kinderen nog leuker maken! 

Advertorial Horeca gisteren 17:33

Nieuwe driegangenmenu’s bij Grandcafé de Zaak

De chefs van Grandcafé de Zaak en Alle Hens hebben voor jou vier heerlijke nieuwe driegangenmenu’s samengesteld. Heerlijke gerechten om de warmte bij jou thuis te brengen tijdens deze koude winterdagen! De compleet nieuwe gerechten zijn verkrijgbaar voor slechts € 16,50! 

Calamiteiten gisteren 16:07

Burgernet bericht uitgezonden voor vermiste man (75)

Op dinsdagmiddag is er een Burgernetbericht uitgegaan voor een man van 75 jaar oud die vermist is vanaf het Bartokhof (2402 GD) in Alphen. Er wordt gevraagd uit te kijken naar de man.

Politie gisteren 15:18

Matrixborden in Alphen waarschuwen inwoners voor inbrekers

De afgelopen weken vinden er regelmatig inbraken plaats in Alphen, zowel in woningen als in auto’s. Vooral in Kerk en Zanen is het vaak raak. Om hier aandacht voor te vragen, heeft de politie op diverse plekken in de wijk matrixborden neergezet.