Alphia

Onzichtbaar Alphia verliest van Foreholte

Afgelopen zaterdag speelde Alphia de belangrijke wedstrijd tegen Foreholte. Beide ploegen hadden de punten hard nodig. Foreholte om de weg naar de middenmoot te vinden en Alphia om boven in de tweede klasse mee te blijven draaien. Met een straffe wind over het veld werd er om 14:30 uur door beide ploegen afgetrapt.

De openingsfase was in ieder geval veelbelovend. Alphia kwam goed uit de startblokken en dacht in de 8e minuut al op voorsprong te komen. Martijn Kok kopte de bal keurig binnen en liet de doelman van Foreholte kansloos. Tot verbazing van veel supporters werd het doelpunt vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. De beelden van Studio Alphen zullen maandagavond duidelijk moeten verschaffen of de grensrechter van Foreholte gelijk had met zijn vlagsignaal.

Na deze waarschuwing zette Foreholte een tandje bij en kwam het beter in de wedstrijd. Het middenstuk van de eerste helft was vooral een strijd op het middenveld. Over en weer werden niet of nauwelijks kansen gecreëerd. Uit het niets kwam Foreholte dan toch op voorsprong. Sam Lemmers maakte dankbaar gebruik van wanorde in de Alphense verdediging en verzilverde de niet te missen kans eenvoudig (0-1). Niet lang daarna kreeg de doelpuntenmaker opnieuw een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen. Dit keer stond het vizier niet op scherp waardoor Foreholte met een marge van één doelpunt aan de thee ging.

De bezoekers kwamen als beste uit de kleedkamer en werd tot tweemaal toe gevaarlijk. Een schot van Foreholte werd eenvoudig door de Boas Vet gepakt. Kort daarop was het wederom Boas Vet die een vlot lopende Voorhoutse aanval onschadelijk maakte. Hierdoor bleef de marge slechts één doelpunt en was er met nog een half uur te spelen van alles mogelijk.

Alphia kreeg hierna wat meer grip op de wedstrijd en een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar iedere keer kwam de doelman van Foreholte als winnaar uit de bus. Een inzet van Delano Bek werd op miraculeuze wijze door de Foreholte doelman gepareerd. Bij een inzet van Martijn Kok werd de Foreholte doelman geholpen door de paal. Alphia bleef aanvallen en Foreholte wachtte geduldig op de omschakelmomenten die als gevolg van de Alphense aanvalsdrang ontstonden.

Uit één van deze omschakelmomenten besliste Foreholte de wedstrijd. Een vlijmscherpe counter over de linkerflank werd uiteindelijk door invaller Ton Arroyo binnen getikt (0-2). Met de marge van twee doelpunten kwam de overwinning van Foreholte niet meer in gevaar en kan na ruim negentig minuten voetballen geconcludeerd worden dat Foreholte deze middag de betere was van Alphia.

Door deze nederlaag zakte Alphia in de stand van de tweede naar de zesde plaats. Het gat met de nummer één in deze competitie is nu acht punten, maar de nummer twee staat maar op twee punten van Alphia. Dus bij een overwinning volgende week kan het zomaar weer heel anders uitzien. De komende weken staan er voor de Alphianen een aantal belangrijke wedstrijden op het programma. Te beginnen bij volgende week. Dan gaan de oranjehemden op bezoek bij het Goudse Donk. Eerder dit seizoen werd er op eigen veld met 3-2 gewonnen. Er zal volgende week weer gestreden moeten worden voor elke meter. Hopelijk krijgt de technische staf de oranjehemden weer op het juiste spoor. De wedstrijd in Gouda zal om 15:00 uur worden afgetrapt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.