Stichting Vogelpark Avifauna

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Op 6 juni 2019 werd hij in Avifauna geringd. 18 december werd zijn ring gezien door een oplettende vogelspotter in Colmenar Viejo in Spanje. De ooievaar heeft dus meer dan 1430 kilometer afgelegd.

Dat ooievaar 119 naar Spanje is getrokken is niet gek. Het is namelijk heel gebruikelijk dat ooievaars in de winter naar het zonnige zuiden trekken en in het voorjaar weer terugkeren. Het is afwachten of de ooievaar inderdaad weer zal terugtrekken in het voorjaar.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:26

Romeinse grens dwars door gemeente Alphen aan den Rijn

De Limes, de grens rond het Romeinse Rijk, loopt dwars door de gemeente. Daarmee is Alphen aan den Rijn een van de hoofdrolspelers in het dossier Nedergermaanse Limes, de grens die door Unesco dinsdag 27 juli op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Maar: hoe ziet die grens er aan het begin van onze jaartelling uit?

Overige vandaag 15:33

Jongeren in jeugdzorg presenteren hun Top Tien in Parkvilla

Woensdag 28 juli presenteren jongeren in jeugdzorg samen met de hoofdrolspeler van de film I don’t wanna dance hun Top Tien: de belangrijkste kenmerken van mensen die voor hen het verschil maken. Dit doen zij in Parkvilla, waar ook de filmvertoning plaatsvindt.

Advertorial Winkels vandaag 14:41

Woensdag Wijndag: de heerlijke Viognier van Les Bertholets

Deze keer geeft wijnspeciaalzaak La Bodega ’87 je inspiratie voor een fantastische wijn bij Aziatische gerechten, zomerse salade of een kipgerecht. Deze week gaan ze voor de Viognier van Les Bertholets! ⁠