Stichting Vogelpark Avifauna

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Op 6 juni 2019 werd hij in Avifauna geringd. 18 december werd zijn ring gezien door een oplettende vogelspotter in Colmenar Viejo in Spanje. De ooievaar heeft dus meer dan 1430 kilometer afgelegd.

Dat ooievaar 119 naar Spanje is getrokken is niet gek. Het is namelijk heel gebruikelijk dat ooievaars in de winter naar het zonnige zuiden trekken en in het voorjaar weer terugkeren. Het is afwachten of de ooievaar inderdaad weer zal terugtrekken in het voorjaar.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 08:25

Groots alarm voor verwarde vrouw in de Zegerplas

Hulpdiensten zijn vannacht groots uitgerukt vanwege een verwarde vrouw die zich in het water in de Zegerplas bevond. Een agent sprong het ijskoude water in om haar te redden.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 15:05

Proef de Indische keuken bij eetcafé Nusa

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij Nusa geniet je van de lekkerste Indische gerechten.

Verkeer en vervoer gisteren 14:00

Inspectie hefbrug Gouwesluis in volle gang

Hefbrug Gouwesluis is overdag afgesloten in verband met de jaarlijkse inspectie die plaatsvindt. Er staan twee hoge kranen bij de hefbrug om de inspectie goed uit te kunnen voeren.

Werken gisteren 13:11

Het nieuwe vacature aanbod van week 42

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.