Ooievaars bij Avifauna hebben het druk

De ooievaars hebben het er druk mee bij Vogelpark Avifauna. Er zijn al zeker 20 jonge ooievaars geteld op de nesten.

De jonge vogels zijn nu een paar weken oud en groeien snel. De ouders vliegen af en aan met nieuw nestmateriaal en uiteraard veel voedsel. De meeste koppels heeft het vogelpark al eerder gezien. Er is zelfs een nieuw koppel bij waarvan één van de ooievaars in 2016 in Duitsland uit het ei kroop.

Ieder jaar is het druk in de nesten in en rondom Avifauna. De wit/ zwarte vogels gebruiken niet alleen de nestpalen maar ook de boomtoppen in en rondom het park worden gebruikt door de koppels om nesten in te bouwen. Veel koppels keren ieder jaar terug naar dezelfde plek om hun nest te bouwen. Dit is voor hen een veilige en natuurlijke omgeving en er is voldoende voedsel en nestmateraal in de buurt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:10

Stadhuis in Alphen populairste trouwlocatie in 2019

In 2019 hebben er in Alphen 355 huwelijken en 135 partnerschapsregistraties plaatsgevonden. De overgrote meerderheid van de ceremonies vond vorig jaar plaats in het Stadhuis in Alphen.

Calamiteiten vandaag 09:07

Inbraak bij Automarcato

Op donderdagavond 27 februari is er ingebroken bij Automarcato aan de Antonie van Leeuwenhoekweg in Alphen. De inbraak vond plaats tussen 23:00 en 23:30 uur. “Ik hoop dat ze herkend en gepakt worden”, vertelt Marc Wijnands van Automarcato.

Advertorial Horeca gisteren 17:03

IJssalon San Paolo gaat bijna open!

Het is bijna zo ver: vanaf zondag 1 maart kun je eindelijk weer ijsjes halen bij San Paolo op het Thorbeckeplein! En dat is niet alles.

Overige gisteren 16:25

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Overige gisteren 15:30

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.