Ooievaars bij Avifauna hebben het druk

De ooievaars hebben het er druk mee bij Vogelpark Avifauna. Er zijn al zeker 20 jonge ooievaars geteld op de nesten.

De jonge vogels zijn nu een paar weken oud en groeien snel. De ouders vliegen af en aan met nieuw nestmateriaal en uiteraard veel voedsel. De meeste koppels heeft het vogelpark al eerder gezien. Er is zelfs een nieuw koppel bij waarvan één van de ooievaars in 2016 in Duitsland uit het ei kroop.

Ieder jaar is het druk in de nesten in en rondom Avifauna. De wit/ zwarte vogels gebruiken niet alleen de nestpalen maar ook de boomtoppen in en rondom het park worden gebruikt door de koppels om nesten in te bouwen. Veel koppels keren ieder jaar terug naar dezelfde plek om hun nest te bouwen. Dit is voor hen een veilige en natuurlijke omgeving en er is voldoende voedsel en nestmateraal in de buurt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:53

Win jij een prachtig cadeau voor jouw moeder of iemand die je liefhebt?

Aanstaande zondag is het Moederdag en dat laten ze bij La Bodega ’87 natuurlijk niet zomaar voorbijgaan! Win jij een prachtig cadeau voor jouw moeder of iemand die je liefhebt? Je maakt bij La Bodega ’87 nu kans op een magnum (1,5 liter) fles Eivi mét armbandje.

Blog Verhalen uit het hart vandaag 13:29

Dag zus

Op een winterse dag krijg ik de vraag van mijn collega of ik de uitvaart van mevrouw Scholten wil verzorgen. Ze is 78 jaar geworden. Het is niet nodig om nog contact op te nemen van tevoren, laat mijn collega weten. Maar zoals wij bij Monuta altijd doen, is toch nog even bellen naar de opdrachtgever. Dus ik bel de jongere zus van mevrouw Scholten.