Gemeente Alphen aan den Rijn

Ook praatje aan de deur bij overige 80-plussers in Alphen

Senioren die afgelopen mei niet zijn bezocht, toen vrijwilligers van het Rode Kruis en Tom in de buurt huisbezoeken aflegden bij 80-plussers in Alphen, hebben nog een bezoekje tegoed. Dat is waar de nieuwe Adviesraad Samenleving zich onder andere voor wil inzetten. 

Op donderdag 7 en vrijdag 8 mei gingen tientallen vrijwilligers van het Rode Kruis, medewerkers van de gemeente en Tom in de buurt op pad bij 80-plussers in de gemeente om te vragen hoe het met hen gaat. In totaal hebben de 120 vrijwilligers bij 2882 80-plussers een hart onder de riem gestoken. De reden van de huisbezoeken betrof dat de doelgroep door het coronavirus minder bezoek heeft ontvangen, en eenzaamheid op de loer ligt.

De Adviesraad Samenleving is vrijdag 24 juli officieel van start gegaan. De uit elf leden bestaande adviesraad adviseert Gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van zorg, participatie, zelfredzaamheid, armoede, werk en jeugdhulp. Verder wil de raad zich inzetten voor mantelzorgers en geschikte woningen voor de ouderen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige vandaag 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten vandaag 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.