Advertorial Verkeer en vervoer

Ook voorrang voor fietsers op rotonde Europaplein

De rotonde op het Europaplein in Kerk en Zanen gaat binnenkort op de schop. Net als de rotonde voor winkelcentrum Baronie in Alphen aan den Rijn wordt de rotonde aangepast zodat fietsers straks voorrang hebben.

Het zijn de laatste twee rotondes waarbij de aanpassingen worden gedaan. Daarna hebben fietsers op alle rotondes in Alphen voorrang, met uitzondering van de grote rotonde voor het gemeentehuis aan het Raoul Wallenbergplein. 

Bij De Baronie hebben fietsers al voorrang, maar mogen fietsers straks in beide richtingen over de rotonde rijden. Bij het Europaplein mogen fietsers al in beide richtingen oversteken, maar hebben nog geen voorrang. De aanpassing moet de verkeerssituatie op de Alphense rotondes een stuk duidelijker maken. 

De rotonde bij de Baronie aan de Prinses Irenelaan wordt van 16 tot en met 19 april afgesloten. De rotonde aan het Europaplein wordt in twee fases aangepast. Van 30 april tot en met 5 mei is de Laan der Continenten en de Australiëlaan dicht voor doorgaand verkeer en van 14 tot en met 19 mei is de Europalaan afgesloten.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport vandaag 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.