Ook VVV wordt gehuisvest in nieuwe bibliotheek

Deze week tekenden VVV-voorzitter Wim Doodhagen en Hester van Beek, directeur van de Bibliotheek Rijn en Venen, een intentieverklaring. Zodra de nieuwe bibliotheek gereed is, verhuist naast het gemeentearchief ook de VVV naar de bibliotheek aan het Aarplein in Alphen aan den Rijn.

In het Brugwachtershuisje zit de VVV op een mooie plek, maar deze heeft zijn beperkingen: het huisje is te klein en het is slecht bereikbaar. Begin 2020 zal een nieuw, groter VVV-kantoor worden ingericht in de nieuwe bibliotheek aan de Aarkade. Zo blijft de VVV aanwezig in het Alphense centrum en heeft een grotere ruimte voor het aanbieden van informatie.

In de nieuwe bibliotheek, waarvan de bouw inmiddels is begonnen, wordt het uitlenen van boeken slechts een klein onderdeel van alles wat de bibliotheek te bieden heeft. Naast huisvesting aan de VVV en het gemeentearchief is er ook ruimte voor onder andere het duurzaamheidsloket, het juridisch spreekuur, diverse digitale cursussen en Walk en Talk voor werkzoekenden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.