Dierenambulance

Oosterbegraafplaats neemt maatregelen vanwege broedseizoen

Het broedseizoen is weer begonnen. Mannelijke zwanen zijn in deze periode erg beschermend en agressief. Op de Oosterbegraafplaats heeft de beheerder hekken en waarschuwingsbordjes neergezet om mensen hiervoor te waarschuwen, want het gaat soms nog wel eens mis.

Vorige week kreeg de Dierenambulance een melding dat een persoon op de Oosterbegraafplaats was aangevallen door een agressieve zwaan. Onprettig, maar zeker niet zonder reden, zo laat de Dierenambulance weten. “De heren zwanen beschermen hun vrouw, nest en later de kinderen met alles wat ze in zich hebben. Niet vreemd toch? Dat doen de mensenmannen ook.”

Beschermen doen ze vaak door agressief gedrag te vertonen. Hierbij wordt de hals gestrekt, de vleugels gespreid en kunnen er forse tikken met een vleugel worden uitgedeeld. Dat is dan ook gelijk het verschil tussen mens en dier. “De zwanen kunnen wat minder goed inschatten wat nou de bedoelingen van die gedaantes op twee benen zijn en dan is aanval de beste verdediging.”

De beheerder van de Oosterbegraafplaats heeft veel begrip voor het broedseizoen van de zwanen en heeft daarom maatregelen genomen. Er zijn onder andere hekken en waarschuwingsbordjes geplaatst om bezoekers hierop te wijzen. “Zo kunnen mens en dier zich zonder stress op de begraafplaats begeven”, zegt de Dierenambulance. “Deze man verdient een hele dikke pluim en een zwanendans van papa en mama Zwaan. Namens ons allemaal héél erg bedankt!”

dierenambulance broedseizoen zwanen.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.