Op 15 maart stemmen voor de Tweede Kamer

Woensdag 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Op deze dag kunnen alle kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn met hun stempas en identiteitsbewijs hun stem uitbrengen in één van de 62 stembureaus in de gemeente.

Om te mogen stemmen moet een kiezer de Nederlandse nationaliteit hebben, 18 jaar of ouder zijn en niet zijn uitgesloten van het kiesrecht.

U heeft een stempas nodig als u wilt stemmen. Met een stempas mag u in elk stembureau stemmen binnen de gemeente waar u ingeschreven staat. U ontvangt uiterlijk 1 maart 2017 de stempas op uw huisadres (het adres waar u op de dag van de kandidaatstelling, 30 januari 2017, ingeschreven staat). Als u gaat stemmen moet u zich kunnen legitimeren met een identiteitsbewijs. Dit identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal vijf jaar zijn verlopen. Het is ook mogelijk om iemand te machtigen om voor u te stemmen.

Meer informatie
Via deze link leest u meer over wat u kunt doen wanneer u uw stempas kwijt bent, hoe u buiten uw gemeente kunt stemmen en hoe u een volmacht kunt geven om iemand anders te laten stemmen. Ook vindt u daar informatie over hoe u toch kunt stemmen, wanneer u op 15 maart 2017 in het buitenland bent.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid vandaag 15:11

Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

Binnenkort is weer de Week Zonder Afval. In dit kader worden op 4 juni Zero Waste Tours georganiseerd op 40 locaties in heel Nederland. Lokale gidsen laten dan zien bij welke winkels je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. Ook in Alphen aan den Rijn zijn twee tours gepland.

Limesjaar 2022 vandaag 12:35

ROMEINEN Cananefaten

Toen het Alphense fort Albaniana in de eerste eeuw werd gebouwd, woonden er heel weinig mensen in wat nu Zuid-Holland is. Later werden bewoners bekend onder de naam Cananefaten. Deze bevolkingsgroep bewoonde vooral het huidige Westland en mondjesmaat waren er een paar losse nederzettingen langs de kust.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 11:27

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 20

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.