Op 15 maart stemmen voor de Tweede Kamer

Woensdag 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Op deze dag kunnen alle kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn met hun stempas en identiteitsbewijs hun stem uitbrengen in één van de 62 stembureaus in de gemeente.

Om te mogen stemmen moet een kiezer de Nederlandse nationaliteit hebben, 18 jaar of ouder zijn en niet zijn uitgesloten van het kiesrecht.

U heeft een stempas nodig als u wilt stemmen. Met een stempas mag u in elk stembureau stemmen binnen de gemeente waar u ingeschreven staat. U ontvangt uiterlijk 1 maart 2017 de stempas op uw huisadres (het adres waar u op de dag van de kandidaatstelling, 30 januari 2017, ingeschreven staat). Als u gaat stemmen moet u zich kunnen legitimeren met een identiteitsbewijs. Dit identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal vijf jaar zijn verlopen. Het is ook mogelijk om iemand te machtigen om voor u te stemmen.

Meer informatie
Via deze link leest u meer over wat u kunt doen wanneer u uw stempas kwijt bent, hoe u buiten uw gemeente kunt stemmen en hoe u een volmacht kunt geven om iemand anders te laten stemmen. Ook vindt u daar informatie over hoe u toch kunt stemmen, wanneer u op 15 maart 2017 in het buitenland bent.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:02

Zuiveringskringen Alphen-Noord en Kerk en Zanen worden gerenoveerd

Onlangs is project ZANK, het plan voor de renovatie van twee zuiveringskringen in Alphen aan den Rijn, ondertekend door Hoogheemraad Bas Knapp en de betrokken aannemers. Beide rioolwaterzuiveringen kunnen na de vernieuwing zo’n tien tot vijftien jaar mee.

Advertorial Winkels vandaag 14:11

Nieuwe hoog zomercollecties bij Fantastisch

Er is altijd wel een reden voor een leuke nieuwe outfit of die ene mooie tas! Goed nieuws, kledingwinkel Fantastisch heeft weer veel nieuwe items binnen die je niet mag missen. 

Onderwijs en opvang vandaag 13:29

Basisscholen Het Startblok en De Jenaplaneet gaan mogelijk fuseren

In de wijk Ridderveld heeft Morgenwijzer een aantal basisscholen, waaronder openbare school Het Startblok en katholieke basisschool De Jenaplaneet. De afgelopen jaren is het aantal leerlingen op beide scholen flink afgenomen. Daarom is de Morgenwijzer voornemens om de scholen te fuseren.

Oekraine vandaag 11:40

Alphenaren zamelen toilettassen en lakenpakketten in voor Oekraïne

Miljoenen mensen zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne. Zij hebben alles achter moeten laten om te vluchten voor het geweld. Because We Carry is een grote inzameling gestart voor vluchtelingen die verblijven in Polen en Moldavië. Ook Alphenaren helpen een handje mee.