Josh Walet

Op deze locaties in Alphen kun je zwemmen

Dit weekend buiten zwemmen? In Alphen zijn er twee officiële openbare zwemlocaties waar je kunt afkoelen.

Sinds vorig jaar zijn er twee officiële zwemlocaties in Alphen in plaats van drie. De zwemvijver in het Europapark kreeg in 2018 ook al een negatief zwemadvies van Omgevingsdienst Midden-Holland, maar vorig jaar werd de zwemvijver ook geschrapt als officiële zwemlocatie.

Maar waar in Alphen kun je dan nog wel zwemmen? De zwemplekken bij de speelvijver en de T-steiger bij de Zegerplas hebben wel een positief zwemadvies van Omgevingsdienst Midden-Holland. De zwemlocatie bij de T-steiger krijgt een beoordeling met kwaliteitsklasse 'uitstekend' en de speelvijver krijgt de beoordeling 'aanvaardbaar'. Beide plekken zijn dus een goede optie om verkoeling te zoeken op de komende warme zomerdagen.

De kwaliteit van het zwemwater zal tijdens het seizoen, wat van 1 mei tot 1 oktober loopt, regelmatig worden gemeten en beoordeeld. De uitslagen zijn terug te lezen op de website zwemwater.nl. Hier kun je ook meer informatie vinden over de hygiëne en veiligheid van de officiële buitenzwemplekken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 19:29

Alphens Restaurantweek: Bij Hen - wees er als de kippen bij!

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bij Hen.

Evenementen vandaag 16:47

Spooktocht en kamperen met MAX in het komend weekend

Op zaterdag 8 augustus organiseert Stichting MAX weer de ‘Nacht van MAX’ in Alphen aan den Rijn. Dit avondprogramma bestaat uit een spooktocht en de mogelijkheid om je tentje op te slaan op het grasveld naast het jongerencentrum/poppodium. Uiteraard alles volgens de geldende maatregelen vanuit het RIVM.

Beleef Alphen vandaag 15:39

Beleef Alphen: Fietstocht Vogels en Zoo

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!'' Deze week: Fietstocht Vogels en Zoo.

Weer in Alphen vandaag 14:19

Hittegolf op komst - deel je verkoelende tips!

Er is een hittegolf op komst en dat betekent dat het warm wordt de komende dagen en nachten, ook in Alphen. Waar zoek jij verkoeling? Laat het ons weten! 

Calamiteiten vandaag 12:00

Voertuig te water aan de Oostkanaalweg

In de afgelopen nacht is er een voertuig te water geraakt aan de Oostkanaalweg N460. De bestuurder was al uit het water geklommen, maar kon niet met duidelijkheid zeggen dat hij alleen was.