Josh Walet

Op reis in eigen buurt? Uniek reisbureau opent 25 augustus in Alphen

Een mobiel reisbureau, met maar één reis in de aanbieding. Op 25 augustus om 13:00 uur opent dit unieke reisbureau in winkelcentrum de baronie. Waar de reis naar toe gaat? De Rijnhaven.

Reisbureau Rijnhaven heeft als doel bewoners, bezoekers en gebruikers op reis te laten gaan in hun eigen omgeving. Het reisbureau biedt een reisprogramma aan: het samen op zoek gaan naar de wonderen van de wijk. Zo kijken reizigers door een andere bril naar hun eigen woon- of werk omgeving.

Dit project, Thuis in Rijnhaven, is ontwikkeld door het ontwerpbureau De Reuringdienst in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn en een cultuurplatform. De wonderen die ontdekt worden zullen uiteindelijk 'vertalen' in een blijvend kunstwerk in de Rijnhaven. Dit kunstwerk heeft als doel bewoners en ondernemers een gevoel van verbondenheid te geven en geeft het verhaal van deze buurt weer. 

Het reisbureau zal op verschillende locaties in de wijk staan. De opening is op 25 augustus om 13:00 uur bij winkelcentrum de Baronie. Plan je reis, kom langs en vertel ook jouw verhaal!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.