Josh Walet

Op reis in eigen buurt? Uniek reisbureau opent 25 augustus in Alphen

Een mobiel reisbureau, met maar één reis in de aanbieding. Op 25 augustus om 13:00 uur opent dit unieke reisbureau in winkelcentrum de baronie. Waar de reis naar toe gaat? De Rijnhaven.

Reisbureau Rijnhaven heeft als doel bewoners, bezoekers en gebruikers op reis te laten gaan in hun eigen omgeving. Het reisbureau biedt een reisprogramma aan: het samen op zoek gaan naar de wonderen van de wijk. Zo kijken reizigers door een andere bril naar hun eigen woon- of werk omgeving.

Dit project, Thuis in Rijnhaven, is ontwikkeld door het ontwerpbureau De Reuringdienst in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn en een cultuurplatform. De wonderen die ontdekt worden zullen uiteindelijk 'vertalen' in een blijvend kunstwerk in de Rijnhaven. Dit kunstwerk heeft als doel bewoners en ondernemers een gevoel van verbondenheid te geven en geeft het verhaal van deze buurt weer. 

Het reisbureau zal op verschillende locaties in de wijk staan. De opening is op 25 augustus om 13:00 uur bij winkelcentrum de Baronie. Plan je reis, kom langs en vertel ook jouw verhaal!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.