Josh Walet

Op reis in eigen buurt? Uniek reisbureau opent 25 augustus in Alphen

Een mobiel reisbureau, met maar één reis in de aanbieding. Op 25 augustus om 13:00 uur opent dit unieke reisbureau in winkelcentrum de baronie. Waar de reis naar toe gaat? De Rijnhaven.

Reisbureau Rijnhaven heeft als doel bewoners, bezoekers en gebruikers op reis te laten gaan in hun eigen omgeving. Het reisbureau biedt een reisprogramma aan: het samen op zoek gaan naar de wonderen van de wijk. Zo kijken reizigers door een andere bril naar hun eigen woon- of werk omgeving.

Dit project, Thuis in Rijnhaven, is ontwikkeld door het ontwerpbureau De Reuringdienst in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn en een cultuurplatform. De wonderen die ontdekt worden zullen uiteindelijk 'vertalen' in een blijvend kunstwerk in de Rijnhaven. Dit kunstwerk heeft als doel bewoners en ondernemers een gevoel van verbondenheid te geven en geeft het verhaal van deze buurt weer. 

Het reisbureau zal op verschillende locaties in de wijk staan. De opening is op 25 augustus om 13:00 uur bij winkelcentrum de Baronie. Plan je reis, kom langs en vertel ook jouw verhaal!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: