Naomi Zoutman

Op reis met Naomi: de natuur in Dwingeloo, een vuurloop, en wilde paarden in Lelystad

In deze blog neem ik je mee op reis naar Dwingeloo, waar ik samen met andere vrouwelijke ondernemers midden in de prachtige natuur was. Maar mijn ultieme favoriet was de vuurloop.

Vorige week donderdag reisde ik af naar Dwingeloo. Ik ben bezig met een zes maanden coaching traject bij Marlou Volkerink. Tijdens een live dag van het coach traject zagen we elkaar voor het eerst in real life. En wauw, wat is dat genieten zeg! Met een groep vrouwelijke ondernemers sparren, brainstormen, leren en genieten. We zijn de prachtige natuur in gegaan van Dwingeloo, wat een heerlijk bos!

Het is zo’n bijzondere dag geweest. We begonnen de dag met een quiz met vragen over elkaar. Leuk feitje: één van deze dames reisde per fiets, wait what? Ja, je leest het goed! Zij ging op de fiets naar Australië. Ze deed hier 22 maanden over en had máár 6 lekke banden. Wauw!

Vuurloop

Op zondag was er een nog veel bijzondere dag. Mijn ultieme favoriet! Vorig jaar deed ik zelf mee aan deze opleiding als deelneemster en werd ik aangenaam verrast met de vuurloop als afsluiter. Vuurdoop zal ze vast wel bedoelen, hoor ik je denken. Nee, nee, een échte vuurloop.

Het doel van een vuurloop is ankeren welke afspraak jij met jezelf maakt. Uiteraard word je door ons volledig voorbereid op hóe je er overheen moet lopen. Blaren zijn zéker niet uit te sluiten, maar dienen in mijn beleving wel als herinnering aan de door jou gemaakte afspraak.

Je komt aan op blote voeten. Van te voren heb je zelf op papier geschreven welke afspraak jij maakt. Dit kan zijn een bepaald gedrag waar je graag van af zou willen, of iets dat je wil uitnodigen in jouw leven. Alles kan en alles mag. Zolang het voor jou maar belangrijk is!

Vorig jaar beloofde ik mijzelf trouw en besloot ik mijn onzekerheid als identiteit los te laten en te vertrouwen op mijzelf, mijn kunnen en mijn kwaliteiten. En als ik terugkijk op dit jaar, damn. Ben ik daar even flink in geslaagd! Dus het werkt gewoon! Natuurlijk niet als je zomaar even wat uitroept. Je moet het voelen, het moet belangrijk voor je zijn en je moet een rotsvast vertrouwen hebben dat hetgeen jij uitnodigt jou waarde zal leveren in het leven.

Zondag ben ik twee keer over het vuur gelopen. Ik sprak onder andere uit dat ik vanaf die dag balans ga creëren in mannelijke en vrouwelijke energie (yin en yang). Dat ik lief voor mezelf ben, goed voor mezelf zorg, naar mijn lichaam luister, mijzelf geef wat ik nodig heb en mij terug trek wanneer dit nodig is (eigenlijk voordat het nodig is), dit is yin. De yang staat voor actie, daadkrachtig, naar buiten gekeerd. Een balans tussen deze twee is essentieel voor een gebalanceerd leven. Op de foto kun je mijn ontlading zien nadat ik de vuurloop gedaan had.

In mijn vlog neem ik je mee naar Lelystad, waar ik Jonathan ontmoet. Daar werd ik aangenaam verrast door een scala aan vogels, ongerepte natuur én... een kudde wilde paarden!

Laat je mij jouw reacties even weten in de comments? Lijkt me súper leuk om van je te horen! Voor nu, bedankt voor je tijd om mijn blog te lezen. Ik hoop dat je ervan genoten hebt en dat je geïnspireerd mag zijn. 

Liefs,

Naomi

Over Op reis met Naomi

Naomi Zoutman (27) doet dingen graag net even iets anders. Toen ze haar tijdelijke woning uit moest, maakte ze dan ook niet de gebruikelijke keuze om een andere woning te zoeken. In plaats daarvan besloot de Alphense het avontuur met beide handen aan te grijpen: ze trekt backpackend door Nederland en deelt haar avonturen en ervaringen via Alphens.nl. Haar hele verhaal lees je hier. Alle blogs en vlogs van Naomi vind je hier


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie vandaag 14:10

Flinke achtervolging door Kerk en Zanen, drie verdachten aangehouden

Zondagavond 11 april vond er een flinke achtervolging plaats door Alphen, waaronder door Kerk en Zanen en het industriegebied. Hierbij reed de bestuurder meerdere keren tegen het verkeer in. De bestuurder van de auto bleek iets te diep in het glaasje gekeken te hebben.

Weer in Alphen vandaag 12:42

De maandag begon in Alphen met (natte) sneeuw

Aan de weerspreuk ‘april doet wat hij wil’ lijkt ook op maandag 12 april weer geen woord gelogen. Vier seizoenen in één dag is namelijk ook vandaag weer het geval. De zon wisselt zich nu af met wolkenvelden, maar vanochtend kregen we in Alphen ook te maken met (natte) sneeuw.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 10:55

Toyotarijders het meest 'merktrouw'

EDM onderzocht met het brandswitchmodel de merkloyaliteit van autobezitters in Nederland. Wat blijkt? Nederlanders zijn steeds minder merktrouw, maar Toyota rijders juist steeds meer. Is jouw volgende auto ook weer een Toyota? 

Overige vandaag 10:18

Gespot: jacht Somnium vaart door de Rijn

Het was weer passen en meten deze maandagochtend. Het 55 meter lange jacht Somnium voer namelijk door de Rijn in Alphen. En dat leverde zoals altijd weer mooie plaatjes op.