Naomi Zoutman

Op reis met Naomi: de natuur in Dwingeloo, een vuurloop, en wilde paarden in Lelystad

In deze blog neem ik je mee op reis naar Dwingeloo, waar ik samen met andere vrouwelijke ondernemers midden in de prachtige natuur was. Maar mijn ultieme favoriet was de vuurloop.

Vorige week donderdag reisde ik af naar Dwingeloo. Ik ben bezig met een zes maanden coaching traject bij Marlou Volkerink. Tijdens een live dag van het coach traject zagen we elkaar voor het eerst in real life. En wauw, wat is dat genieten zeg! Met een groep vrouwelijke ondernemers sparren, brainstormen, leren en genieten. We zijn de prachtige natuur in gegaan van Dwingeloo, wat een heerlijk bos!

Het is zo’n bijzondere dag geweest. We begonnen de dag met een quiz met vragen over elkaar. Leuk feitje: één van deze dames reisde per fiets, wait what? Ja, je leest het goed! Zij ging op de fiets naar Australië. Ze deed hier 22 maanden over en had máár 6 lekke banden. Wauw!

Vuurloop

Op zondag was er een nog veel bijzondere dag. Mijn ultieme favoriet! Vorig jaar deed ik zelf mee aan deze opleiding als deelneemster en werd ik aangenaam verrast met de vuurloop als afsluiter. Vuurdoop zal ze vast wel bedoelen, hoor ik je denken. Nee, nee, een échte vuurloop.

Het doel van een vuurloop is ankeren welke afspraak jij met jezelf maakt. Uiteraard word je door ons volledig voorbereid op hóe je er overheen moet lopen. Blaren zijn zéker niet uit te sluiten, maar dienen in mijn beleving wel als herinnering aan de door jou gemaakte afspraak.

Je komt aan op blote voeten. Van te voren heb je zelf op papier geschreven welke afspraak jij maakt. Dit kan zijn een bepaald gedrag waar je graag van af zou willen, of iets dat je wil uitnodigen in jouw leven. Alles kan en alles mag. Zolang het voor jou maar belangrijk is!

Vorig jaar beloofde ik mijzelf trouw en besloot ik mijn onzekerheid als identiteit los te laten en te vertrouwen op mijzelf, mijn kunnen en mijn kwaliteiten. En als ik terugkijk op dit jaar, damn. Ben ik daar even flink in geslaagd! Dus het werkt gewoon! Natuurlijk niet als je zomaar even wat uitroept. Je moet het voelen, het moet belangrijk voor je zijn en je moet een rotsvast vertrouwen hebben dat hetgeen jij uitnodigt jou waarde zal leveren in het leven.

Zondag ben ik twee keer over het vuur gelopen. Ik sprak onder andere uit dat ik vanaf die dag balans ga creëren in mannelijke en vrouwelijke energie (yin en yang). Dat ik lief voor mezelf ben, goed voor mezelf zorg, naar mijn lichaam luister, mijzelf geef wat ik nodig heb en mij terug trek wanneer dit nodig is (eigenlijk voordat het nodig is), dit is yin. De yang staat voor actie, daadkrachtig, naar buiten gekeerd. Een balans tussen deze twee is essentieel voor een gebalanceerd leven. Op de foto kun je mijn ontlading zien nadat ik de vuurloop gedaan had.

In mijn vlog neem ik je mee naar Lelystad, waar ik Jonathan ontmoet. Daar werd ik aangenaam verrast door een scala aan vogels, ongerepte natuur én... een kudde wilde paarden!

Laat je mij jouw reacties even weten in de comments? Lijkt me súper leuk om van je te horen! Voor nu, bedankt voor je tijd om mijn blog te lezen. Ik hoop dat je ervan genoten hebt en dat je geïnspireerd mag zijn. 

Liefs,

Naomi

Over Op reis met Naomi

Naomi Zoutman (27) doet dingen graag net even iets anders. Toen ze haar tijdelijke woning uit moest, maakte ze dan ook niet de gebruikelijke keuze om een andere woning te zoeken. In plaats daarvan besloot de Alphense het avontuur met beide handen aan te grijpen: ze trekt backpackend door Nederland en deelt haar avonturen en ervaringen via Alphens.nl. Haar hele verhaal lees je hier. Alle blogs en vlogs van Naomi vind je hier


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!