Naomi Zoutman

Op reis met Naomi: de natuur in Dwingeloo, een vuurloop, en wilde paarden in Lelystad

In deze blog neem ik je mee op reis naar Dwingeloo, waar ik samen met andere vrouwelijke ondernemers midden in de prachtige natuur was. Maar mijn ultieme favoriet was de vuurloop.

Vorige week donderdag reisde ik af naar Dwingeloo. Ik ben bezig met een zes maanden coaching traject bij Marlou Volkerink. Tijdens een live dag van het coach traject zagen we elkaar voor het eerst in real life. En wauw, wat is dat genieten zeg! Met een groep vrouwelijke ondernemers sparren, brainstormen, leren en genieten. We zijn de prachtige natuur in gegaan van Dwingeloo, wat een heerlijk bos!

Het is zo’n bijzondere dag geweest. We begonnen de dag met een quiz met vragen over elkaar. Leuk feitje: één van deze dames reisde per fiets, wait what? Ja, je leest het goed! Zij ging op de fiets naar Australië. Ze deed hier 22 maanden over en had máár 6 lekke banden. Wauw!

Vuurloop

Op zondag was er een nog veel bijzondere dag. Mijn ultieme favoriet! Vorig jaar deed ik zelf mee aan deze opleiding als deelneemster en werd ik aangenaam verrast met de vuurloop als afsluiter. Vuurdoop zal ze vast wel bedoelen, hoor ik je denken. Nee, nee, een échte vuurloop.

Het doel van een vuurloop is ankeren welke afspraak jij met jezelf maakt. Uiteraard word je door ons volledig voorbereid op hóe je er overheen moet lopen. Blaren zijn zéker niet uit te sluiten, maar dienen in mijn beleving wel als herinnering aan de door jou gemaakte afspraak.

Je komt aan op blote voeten. Van te voren heb je zelf op papier geschreven welke afspraak jij maakt. Dit kan zijn een bepaald gedrag waar je graag van af zou willen, of iets dat je wil uitnodigen in jouw leven. Alles kan en alles mag. Zolang het voor jou maar belangrijk is!

Vorig jaar beloofde ik mijzelf trouw en besloot ik mijn onzekerheid als identiteit los te laten en te vertrouwen op mijzelf, mijn kunnen en mijn kwaliteiten. En als ik terugkijk op dit jaar, damn. Ben ik daar even flink in geslaagd! Dus het werkt gewoon! Natuurlijk niet als je zomaar even wat uitroept. Je moet het voelen, het moet belangrijk voor je zijn en je moet een rotsvast vertrouwen hebben dat hetgeen jij uitnodigt jou waarde zal leveren in het leven.

Zondag ben ik twee keer over het vuur gelopen. Ik sprak onder andere uit dat ik vanaf die dag balans ga creëren in mannelijke en vrouwelijke energie (yin en yang). Dat ik lief voor mezelf ben, goed voor mezelf zorg, naar mijn lichaam luister, mijzelf geef wat ik nodig heb en mij terug trek wanneer dit nodig is (eigenlijk voordat het nodig is), dit is yin. De yang staat voor actie, daadkrachtig, naar buiten gekeerd. Een balans tussen deze twee is essentieel voor een gebalanceerd leven. Op de foto kun je mijn ontlading zien nadat ik de vuurloop gedaan had.

In mijn vlog neem ik je mee naar Lelystad, waar ik Jonathan ontmoet. Daar werd ik aangenaam verrast door een scala aan vogels, ongerepte natuur én... een kudde wilde paarden!

Laat je mij jouw reacties even weten in de comments? Lijkt me súper leuk om van je te horen! Voor nu, bedankt voor je tijd om mijn blog te lezen. Ik hoop dat je ervan genoten hebt en dat je geïnspireerd mag zijn. 

Liefs,

Naomi

Over Op reis met Naomi

Naomi Zoutman (27) doet dingen graag net even iets anders. Toen ze haar tijdelijke woning uit moest, maakte ze dan ook niet de gebruikelijke keuze om een andere woning te zoeken. In plaats daarvan besloot de Alphense het avontuur met beide handen aan te grijpen: ze trekt backpackend door Nederland en deelt haar avonturen en ervaringen via Alphens.nl. Haar hele verhaal lees je hier. Alle blogs en vlogs van Naomi vind je hier


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens.nl Magazine gisteren 14:43

Vrijwilliger Arry Zwaan: ‘’Het is een uit de hand gelopen hobby’’

Elke vereniging heeft ze: de duizendpoten waarvan het werk dat ze doen voor de club niet altijd direct zichtbaar is. Ze zijn de ‘Haarlemmerolie’ voor de club en dus vrijwel onmisbaar. Een lichtend voorbeeld daarvan is ARC’er Arry Zwaan. Ik spreek hem in mei, als hij ‘dienst’ heeft om de organisatie rond de eerste trainingen in coronatijd te regelen.

Romeinen gisteren 11:59

ROMEINEN Caligae

De Romeinen hadden een traditie in leer bewerken die tot op de dag van vandaag grotendeels hetzelfde is gebleven. Het leer werd gelooid en geverfd. Schoenen, laarzen en slippers waren kleurrijk, rijkelijk gedecoreerd en stevig.

Weer in Alphen 16 jan. 2021 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine 16 jan. 2021 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.