Naomi Zoutman

Op reis met Naomi: een bezoekje aan Amsterdam en op reis naar Mijdrecht, Beverwijk én Wijk aan zee

Welkom terug! Deze keer neem ik je mee op reis naar Mijdrecht, Beverwijk én Wijk aan zee. In mijn vlog van deze week kun je zien hoe mijn twee fantástische dagen in Amsterdam waren met Tess en Danique van Taboobies.

Op dinsdag vertrek ik naar Mijdrecht. Een vriendin van mij, Roxanne, woont daar met haar ouders. Afgelopen februari waren zij op reis in Australië en hebben zij voor mij mijn backback mee terug genomen. In 2018 kwam ik vanuit Perth, Australië naar Nederland voor wat een zesweekse vakantie had moeten zijn. In deze periode kreeg ik bericht uit Australië dat mijn tweedejaars werkvisum niet goedgekeurd was en daarom niet terug kon. Dit betekende ook dat mijn spullen én mijn auto daar bleven staan. Een tas van ongeveer 30 kilo terugsturen kost enorm veel geld, dus ik koos voor vertrouwen dat het goed zou komen.

Afgelopen februari was het dan zover, dat dat vertrouwen beloond werd. Hilarisch is wel, ik heb nog steeds een auto staan in Perth. Ik weet zeker dat ik er terug zal komen, wanneer is de enige vraag.

In maart kreeg ik dan mijn tas terug en dit was een feest, want na ruim 1,5 jaar wist ik echt niet meer wat er allemaal nog in mijn tas zat. Als echte Hollander rookte ik ook in Australië graag een jointje. Tot beide onze stomme verbazing zat er zelfs nog wat wiet in mijn backpack! Dat had wel eens héél anders af kunnen lopen. Gelukkig was het niet veel, is het goed afgelopen én konden we er samen héél hard om lachen.

En zo deelde ik dinsdagavond samen met Rox en haar ouders veel Australische verhalen en ervaringen met elkaar. Nostalgie, héérlijk!

Blote voeten in het zand

Op woensdag vertrek ik vanuit Mijdrecht richting twee andere vriendinnen, Ruby en Joyce, die in Beverwijk wonen. Joyce heb ik via andere vriendinnen leren kennen en Ruby heb ik vorig jaar op het festival Defqon1 ontmoet.

Het is stralend mooi weer en Ruby en ik kiezen ervoor om naar Wijk aan zee te gaan om daar een heerlijke strandwandeling te maken. In Australië maakte ik kennis met het fenomeen ‘op blote voeten lopen’ en dit is dan ook écht mijn brand geworden, haha.

Zo loop ik dus met een graad of 7 buiten heerlijk met mijn blote voeten over het strand, het zand dat tussen mijn tenen wandelt, het water dat mijn onrust meeneemt de zee in en de wind die door mijn haren en over mijn gezicht wappert. Magisch vind ik de combinatie van deze drie. Opladen, loslaten, en letterlijk en figuurlijk uitwaaien.

Wat ik merk met dit soort wandelingen en gesprekken is dat je zwaardere onderwerpen kunt aankaarten/bespreken zonder dat het zo zwaar voelt. Of het de zee, het strand of de wind is, of het feit dat je letterlijk fysiek in beweging bent, ik weet het niet. Wat ik wél weet is dat het voor mij werkt. Héérlijk.

Vorige week heb ik ook een beslissing genomen omtrent Op reis met Naomi: de frequentie waarmee ik iets blog of vlog gaat omlaag. In de blog op mijn Facebookpagina en de vlog op mijn YouTubekanaal deel ik wat er is gebeurd, wat ik ervaren heb en waarom ik deze beslissing heb genomen. Daarnaast heb ik nog een andere keuze gemaakt. Ik wil andere content met jullie delen in mijn blog ten opzichte van mijn vlog.

Hiermee rond ik mijn blog van deze week af. Dankjewel voor het lezen! Zoals altijd zou ik het geweldig vinden als je even een reactie achterlaat, vinden ik én Alphens.nl súper leuk! En be sure dat je mijn vlog ook zéker kijkt van deze week. It is pretty amazing, al zeg ik het zelf!

Liefs,

Naomi

OpreismetNaomi

Over Op reis met Naomi

Naomi Zoutman (27) doet dingen graag net even iets anders. Toen ze haar tijdelijke woning uit moest, maakte ze dan ook niet de gebruikelijke keuze om een andere woning te zoeken. In plaats daarvan besloot de Alphense het avontuur met beide handen aan te grijpen: ze trekt backpackend door Nederland en deelt haar avonturen en ervaringen via Alphens.nl. Haar hele verhaal lees je hier. Alle blogs en vlogs van Naomi vind je hier

Volg Naomi ook op Instagram en Facebook, waar ze regelmatig zal posten over haar ervaringen. Weet jij een adres waar Naomi een paar dagen zou kunnen verblijven? Laat het haar dan weten! 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens.nl Magazine gisteren 14:43

Vrijwilliger Arry Zwaan: ‘’Het is een uit de hand gelopen hobby’’

Elke vereniging heeft ze: de duizendpoten waarvan het werk dat ze doen voor de club niet altijd direct zichtbaar is. Ze zijn de ‘Haarlemmerolie’ voor de club en dus vrijwel onmisbaar. Een lichtend voorbeeld daarvan is ARC’er Arry Zwaan. Ik spreek hem in mei, als hij ‘dienst’ heeft om de organisatie rond de eerste trainingen in coronatijd te regelen.

Romeinen gisteren 11:59

ROMEINEN Caligae

De Romeinen hadden een traditie in leer bewerken die tot op de dag van vandaag grotendeels hetzelfde is gebleven. Het leer werd gelooid en geverfd. Schoenen, laarzen en slippers waren kleurrijk, rijkelijk gedecoreerd en stevig.

Weer in Alphen 16 jan. 2021 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine 16 jan. 2021 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.