Naomi Zoutman

Op reis met Naomi: een bezoekje aan Amsterdam en op reis naar Mijdrecht, Beverwijk én Wijk aan zee

Welkom terug! Deze keer neem ik je mee op reis naar Mijdrecht, Beverwijk én Wijk aan zee. In mijn vlog van deze week kun je zien hoe mijn twee fantástische dagen in Amsterdam waren met Tess en Danique van Taboobies.

Op dinsdag vertrek ik naar Mijdrecht. Een vriendin van mij, Roxanne, woont daar met haar ouders. Afgelopen februari waren zij op reis in Australië en hebben zij voor mij mijn backback mee terug genomen. In 2018 kwam ik vanuit Perth, Australië naar Nederland voor wat een zesweekse vakantie had moeten zijn. In deze periode kreeg ik bericht uit Australië dat mijn tweedejaars werkvisum niet goedgekeurd was en daarom niet terug kon. Dit betekende ook dat mijn spullen én mijn auto daar bleven staan. Een tas van ongeveer 30 kilo terugsturen kost enorm veel geld, dus ik koos voor vertrouwen dat het goed zou komen.

Afgelopen februari was het dan zover, dat dat vertrouwen beloond werd. Hilarisch is wel, ik heb nog steeds een auto staan in Perth. Ik weet zeker dat ik er terug zal komen, wanneer is de enige vraag.

In maart kreeg ik dan mijn tas terug en dit was een feest, want na ruim 1,5 jaar wist ik echt niet meer wat er allemaal nog in mijn tas zat. Als echte Hollander rookte ik ook in Australië graag een jointje. Tot beide onze stomme verbazing zat er zelfs nog wat wiet in mijn backpack! Dat had wel eens héél anders af kunnen lopen. Gelukkig was het niet veel, is het goed afgelopen én konden we er samen héél hard om lachen.

En zo deelde ik dinsdagavond samen met Rox en haar ouders veel Australische verhalen en ervaringen met elkaar. Nostalgie, héérlijk!

Blote voeten in het zand

Op woensdag vertrek ik vanuit Mijdrecht richting twee andere vriendinnen, Ruby en Joyce, die in Beverwijk wonen. Joyce heb ik via andere vriendinnen leren kennen en Ruby heb ik vorig jaar op het festival Defqon1 ontmoet.

Het is stralend mooi weer en Ruby en ik kiezen ervoor om naar Wijk aan zee te gaan om daar een heerlijke strandwandeling te maken. In Australië maakte ik kennis met het fenomeen ‘op blote voeten lopen’ en dit is dan ook écht mijn brand geworden, haha.

Zo loop ik dus met een graad of 7 buiten heerlijk met mijn blote voeten over het strand, het zand dat tussen mijn tenen wandelt, het water dat mijn onrust meeneemt de zee in en de wind die door mijn haren en over mijn gezicht wappert. Magisch vind ik de combinatie van deze drie. Opladen, loslaten, en letterlijk en figuurlijk uitwaaien.

Wat ik merk met dit soort wandelingen en gesprekken is dat je zwaardere onderwerpen kunt aankaarten/bespreken zonder dat het zo zwaar voelt. Of het de zee, het strand of de wind is, of het feit dat je letterlijk fysiek in beweging bent, ik weet het niet. Wat ik wél weet is dat het voor mij werkt. Héérlijk.

Vorige week heb ik ook een beslissing genomen omtrent Op reis met Naomi: de frequentie waarmee ik iets blog of vlog gaat omlaag. In de blog op mijn Facebookpagina en de vlog op mijn YouTubekanaal deel ik wat er is gebeurd, wat ik ervaren heb en waarom ik deze beslissing heb genomen. Daarnaast heb ik nog een andere keuze gemaakt. Ik wil andere content met jullie delen in mijn blog ten opzichte van mijn vlog.

Hiermee rond ik mijn blog van deze week af. Dankjewel voor het lezen! Zoals altijd zou ik het geweldig vinden als je even een reactie achterlaat, vinden ik én Alphens.nl súper leuk! En be sure dat je mijn vlog ook zéker kijkt van deze week. It is pretty amazing, al zeg ik het zelf!

Liefs,

Naomi

OpreismetNaomi

Over Op reis met Naomi

Naomi Zoutman (27) doet dingen graag net even iets anders. Toen ze haar tijdelijke woning uit moest, maakte ze dan ook niet de gebruikelijke keuze om een andere woning te zoeken. In plaats daarvan besloot de Alphense het avontuur met beide handen aan te grijpen: ze trekt backpackend door Nederland en deelt haar avonturen en ervaringen via Alphens.nl. Haar hele verhaal lees je hier. Alle blogs en vlogs van Naomi vind je hier

Volg Naomi ook op Instagram en Facebook, waar ze regelmatig zal posten over haar ervaringen. Weet jij een adres waar Naomi een paar dagen zou kunnen verblijven? Laat het haar dan weten! 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 19:46

Jongeren komen af op protestactie, grote rel lijkt uit te blijven

Er hangt een grimmige sfeer op het Rijnplein. Tientallen jongeren zijn afgekomen op de oproep die op social media rondging om maandagavond naar het Rijnplein te komen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Vernielingen lijken uit te blijven. 

Alphense Zendmast vandaag 17:15

Alphense zendmast kleurt oranje voor zwembad De Hoorn

Om te vieren dat het buitenbad van zwembad De Hoorn open is om baantjes te zwemmen, kleurt de Alphense zendmast maandagavond 25 januari oranje. Hiermee zet de Alphense zendmast, die tegenover het zwembad staat, De Hoorn nog eens extra in de schijnwerpers.

Advertorial Winkels vandaag 15:39

Subway in de Baronie vanaf vandaag weer geopend na verbouwing

Subway in winkelcentrum de Baronie opent na een verbouwing van twee weken haar deuren om Alphenaren weer te voorzien van overheerlijke broodjes en andere lekkernijen. De vernieuwde winkel heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan!

Winactie Mode vandaag 14:13

Win een stylingbox naar keuze!

Januari is dé maand van nieuwe woonaccessoires. De kerstboom is inmiddels de deur uit, dat betekent dat we het huis weer heerlijk mogen gaan aankleden met nieuwe woonaccessoires! Stylingbox wil jou daarom in de watten leggen. Doe mee aan deze winactie en maak kans op een Stylingbox naar keuze!