Naomi Zoutman

Op reis met Naomi: een toad ceremonie en inner child healing

Van total immersion Tony Robbins naar Groningen voor een toad ceremonie. Weer een nieuwe ervaring voor mij, met nieuwe manieren en uiteraard ook weer een nieuwe omgeving.

Tijdens deze ceremonie mag ik ervaren hoe het is om uit je hoofd in je lichaam te stappen. Hoe het is om volledig in flow te zijn met je eigen lichaam en jouw lichaam te volgen daar waar het je naar toe brengt en leidt. Ik heb gezongen, geschreeuwd, gehuild en alles laten zijn wat er was. Ik heb met een majestueuze boom staan knuffelen, ik heb met de natuur geknuffeld, ik heb mijn bovenkleding uitgetrokken omdat ik mij vrij wilde voelen. Om volledig te kunnen landen in mijzelf, in mijn lichaam. Om mijn eigen huid te kunnen voelen en ervaren, de wind die langs mijn huid waait. Om naar de bomen, de vogels, de wolken en de lucht te kijken en hoe de blaadjes van de boom langzaam heen en weer waaien. Moeiteloos, zonder oordeel, zonder dat ze zich afvragen of ze wel op de juiste plek hangen, of ze wel op het juiste tempo waaien en of ze wel of niet de juiste richting op waaien. Ze hangen moeiteloos, zonder oordeel.

Ik merk dat mijn hoofd erbij wil zijn, ergens toch die urge for controle. Fascinerend vind ik dat. Mijn hoofd wil ergens nog snappen wat er gebeurt en probeert het enigszins in hokjes te stoppen. Het lukt om dit los te laten, al is het niet dat ik heel sterk voel dat mijn hoofd er op mijn manier bij mij mág zijn. Om ook in het moment bewust te zijn van hetgeen dat ik voel en ervaar. De lessen die ik krijg en mag meenemen. Wees niet zo hard voor jezelf, embrace yourself.

Vrouwelijke energie is momenteel een groot onderwerp in mijn leven. Naar binnen keren, zachtheid, vrouwelijkheid, sensualiteit, verbinding en liefde. Tijdens deze ceremonie land ik dan ook echt in mijn vrouwelijkheid. Omarm ik mijzelf, letterlijk én figuurlijk, mijn haren dansen in de wind terwijl ik mijzelf liefdevol toespreek, mijn armen wijd open om te ontvangen. De liefde van mijzelf, de wind, de natuur, alles wat zichtbaar is én alles wat niet zichtbaar is. Wát een geweldige en bijzondere ervaring.

Ik heb al vaker toad ceremonies gedaan en deze ceremonies zorgen ervoor dat jouw ego en jouw innerlijke criticus naar de achtergrond gaan, zodat jij zonder oordeel en met liefde naar jezelf kunt kijken. Wat dient zich aan, wat is er en wat wil het mij vertellen? Wat kan ik hiermee? Wat mag ik hiermee? Wat moet ik hiermee? Je leert/ziet patronen van jezelf, herkent en ziet dingen die jouw ego niet zou willen dat jij ze ziet, omdat dit mogelijk pijn zou kunnen doen of gevaar zou kunnen opleveren.

Ons brein is geprogrammeerd om te overleven, pijn en gevaar horen daar niet bij. Stel je eens een hele grote scanner voor in je brein, die continu mogelijk pijn of gevaar detecteert en alarm slaat wanneer dit gedetecteerd is. Tijdens de plantmedicijn ceremonies vervalt deze functie en komen er dingen naar jouw bewustzijn die aandacht, tijd, liefde, bewustzijn of verandering nodig hebben voor jouw persoonlijke groei en vooruitgang. In het dagelijks leven kun je dit uiteraard ook doen zonder plantmedicijn. Dit neemt niet weg dat dit een stuk uitdagender is en dat je heel bewust dient te zijn van jouw eigen ego, innerlijke criticus en natuurlijk óók jouw patronen waar we ons lang niet altijd bewust van zijn. Wil je hier meer over weten? Stuur mij gerust een berichtje!

Inner child healing

Zondag ben ik naar Rotterdam gegaan, waar ik naar Yoram ben gegaan en waar ik nu nog steeds ben. Ik heb Yoram leren kennen tijdens een online NLP training voor het project ‘Doe het samen’. We hebben hier een hele bijzondere connectie gelegd en gisteren hebben we elkaar dan ook voor het eerst écht ontmoet. Heel fijn en bijzonder en vooral héél veel raakvlakken. We hebben veel dezelfde ‘quality quircks’. Hypermobiel, ADHD, druk in ons hoofd, lekker gek en prettig gestoord. Dus je kunt je vast wel indenken, dit is een feestje!

In de avond gaan we de serieuze kant op. Yoram begeleidt mij in een ‘inner child healing’, en wauw, wat een magische aansluiting op mijn toad ceremonies van vrijdag en zaterdag! Nog een donker deel van mij, een heel donker deel van mij. Een onderdeel van mij, dat ik ergens in mijn leven heb weggestopt. Weggestopt omdat ik er bang voor was, bang voor het oordeel van andere mensen over dit deel van mij.

Middels een visualisatie maak ik opnieuw verbinding met dit deel van mij. Het is intens, verdrietig, pijnlijk maar zó mooi ook! Ik mag mij opnieuw met haar verbinden. Met de speelsheid, gekkigheid, losbandigheid, impulsiviteit, onbevangenheid en luchtigheid. Ze is een belangrijk onderdeel van mijn bestaan. Al langer heb ik het gevoel dat ik iets mis, dat er iets onvolledigs is. En dat gevoel was helemaal juist. Zij liet zichzelf soms zien middels een plaatje dat heel soms naar mijn bewustzijn kwam, op een manier waar ik heel erg van schrok.

Nu, nu ben ik weer verbonden met haar. Zit ze niet meer opgesloten in een donkere en koude kelder, maar rent ze vrij rond. Rent ze vrij rond over het groene velden, onder de heldere hemel en voel ik haar weer, wauw! Wat bijzonder, wat magisch! Lieve Yoram, ontzettend bedankt voor deze bijzondere ervaring. Dankjewel voor jouw begeleiding en voor het creëren van een veilige sfeer en omgeving, zodat ik mij helemaal kon laten gaan en mocht laten zien en horen wat er gezien en gehoord mocht worden.

Op maandagochtend join ik Yoram en Amber tijdens hun ‘miracle morning challenge’, een challenge die je uitnodigt om een uur eerder dan nodig op te staan. Dit uur is dan helemaal voor jou, om in rust en in de juiste energie op te staan. De wekker gaat om 05:30 uur en ik ervaar heel veel weerstand en de behoefte om terug het bed in te duiken is groot! Maar, doen we niet! We beginnen met rekken en strekken en daarna spring ik lekker op de trampoline, als dít niet lekker wakker worden is weet ik het ook niet meer!

Na het sporten gaan we naar beneden voor een stilte meditatie én een visualisatie voor je allermooiste dag. Dit vervolgen we met yoga oefeningen (heeeeeerlijk om te doen!) en daarna sluiten we de mircale morning af met het lezen van een boek en het schrijven in mijn dagboek. Wauw, wat is dit lekker. In alle rust opstarten, je lichaam wakker maken en wakker laten worden, oprecht de tijd hebben voor jezelf en ook helemaal naar binnen te keren tijdens de stilte meditatie waarbij je mag observeren wat er is. Héél bijzonder!

Daarna ben ik aan de slag gegaan met mijn blog en beeldmateriaal terug kijken en uitkiezen voor de nieuwe vlog, wat gewerkt en vanmiddag gaan Yoram en ik weer verder en duiken we samen de diepte in en laten we ontstaan wat er mag ontstaan.

Om 19:00 uur heb ik een meeting bij het Sluis NLP Instituut en ben heel benieuwd wat hieruit mag gaan ontstaan. Morgen ga ik naar Leiden toe, naar Karen en haar vriend Kryshna. Een bijzonder stel dat elkaar op een bijzondere manier heeft leren kennen en een lange afstandsrelatie heeft. Karen woont in Leiden en Kryshna woont in India. Hij is momenteel in Nederland en ik ga ze opzoeken!

Ik hoop dat je deze blog weer met liefde en plezier hebt mogen lezen en dat je er waardevolle lessen uit hebt mogen halen. Laat even je reactie achter, vind ik én @Alphens.nl erg leuk! Thanks en tot mijn volgende blog!

Heel veel liefs,

Naomi

Over Op reis met Naomi

Naomi Zoutman (27) doet dingen graag net even iets anders. Toen ze haar tijdelijke woning uit moest, maakte ze dan ook niet de gebruikelijke keuze om een andere woning te zoeken. In plaats daarvan besloot de Alphense het avontuur met beide handen aan te grijpen: ze trekt backpackend door Nederland en deelt haar avonturen en ervaringen via Alphens.nl. Haar hele verhaal lees je hier. Alle blogs en vlogs van Naomi vind je hier

Volg Naomi ook op Instagram en Facebook, waar ze regelmatig zal posten over haar ervaringen. Weet jij een adres waar Naomi een paar dagen zou kunnen verblijven? Laat het haar dan weten! 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!