Naomi Zoutman

Op reis met Naomi: Oud en Nieuw vieren in Amsterdam

In deze blog vertel ik hoe Oud en Nieuw er dit jaar voor mij uitzag, één van mijn lievelingsfeesten in het jaar. 

Allereerst: happy new year! Wauw, wat een jaar is het geweest hé? Nou, dat kun je wel zeggen! In december reflecteer ik altijd op het afgelopen jaar, zo fijn! Ik deel een aantal vragen met je die ik (onder andere gebruik) voor in mijn dagboek en het bepalen van mijn doelen in 2020. Terugkijken is ontzettend belangrijk en heel inzicht gevend.

Wat waren jouw doelen voor 2020? Heb je deze behaald en gerealiseerd? Zo ja, ben je hier trots op en dankbaar voor? Wat laat jij in het oude jaar en wat nodig je uit voor het nieuwe jaar? Wat heb jij nodig om van 2021 een magisch jaar te maken? Wat is jouw grootste les of overwinning van 2020?

Oud en Nieuw is één van mijn lievelingsfeesten in het jaar. Ondanks dat dit jaar anders was dan alle andere jaren tot dusver, wat het maken van een keuze wat uitdagender maakte had ik ook onwijs veel zin in deze jaarwisseling.

Ik besloot het klein te vieren met drie magische vrouwen in Amsterdam bij mijn vriendin Joy. Zij woont op elf hoog en de vuurwerkshow is vanaf die hoogte pure magie! Om 00:00 uur stonden we met zijn vieren heerlijk te genieten van een glas bubbels en de fantastische vuurwerkshow, puur genieten!

De bedoeling was dat ik hier zou blijven slapen, maar de dames gingen slapen en ik was daar nog niet klaar voor, dus besloot ik te partycrashen bij vrienden in Utrecht. Dus vanaf Amsterdam mijn auto ingesprongen op weg naar Utrecht om ze daar te verrassen. En die verrassing is goed gelukt! We hebben daar heerlijk in de woonkamer gedanst, zo fijn! Als je niet naar een feestje toe kan, dan haal je het feestje naar jou toe, toch?!

In de auto onderweg naar de bestemmingen kreeg ik zoveel mooie realisaties, die krijg ik sowieso heel vaak als ik lekker alleen in de auto zit en aan het cruisen ben, heerlijk. Ik voel me zo ongelooflijk vrij. Dat ik kan gaan en staan waar ik wil, wanneer ik wil, dat ik een auto tot mijn beschikking heb die mij (pretty much) overal naar toe brengt en mij nooit in de steek laat. Daarnaast realiseer ik mij (opnieuw) hoe intens gelukkig ik ben. Ah man, wat is dat een lekker gevoel! Ik vind het zo mooi om terug te kijken op het afgelopen jaar, alle magische momenten, leerprocessen, bijzondere keuzes, diepte en hoogtepunten nog eens af te spelen. Wauw, wat gebeurt er een hoop in een jaar! Hoe vaak sta jij hier bij stil?

Ik hoop binnenkort mijn reis weer echt voort te kunnen zetten en eind januari weer lekker kan plannen waar ik wanneer naar toe ga en oeh, als ik dit schrijf gaat er een wervelwind aan kriebels af in mijn buik. Stay tuned lieve mensen!

Voordat ik afsluit heb ik nog een wens voor je die ik met je wil delen: voor 2021 gun ik je onvoorwaardelijke liefde, heel veel zegeningen, dat je in goede gezond en met heel veel dankbaarheid en levensvreugde door dit jaar mag groeien vanuit liefde voor jezelf en jouw omgeving waarin groei, dankbaarheid, liefde, geluk, compassie en gezondheid centraal mogen staan voor je.

Dikke knuffel en tot volgende week!

Naomi


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens.nl Magazine gisteren 14:43

Vrijwilliger Arry Zwaan: ‘’Het is een uit de hand gelopen hobby’’

Elke vereniging heeft ze: de duizendpoten waarvan het werk dat ze doen voor de club niet altijd direct zichtbaar is. Ze zijn de ‘Haarlemmerolie’ voor de club en dus vrijwel onmisbaar. Een lichtend voorbeeld daarvan is ARC’er Arry Zwaan. Ik spreek hem in mei, als hij ‘dienst’ heeft om de organisatie rond de eerste trainingen in coronatijd te regelen.

Romeinen gisteren 11:59

ROMEINEN Caligae

De Romeinen hadden een traditie in leer bewerken die tot op de dag van vandaag grotendeels hetzelfde is gebleven. Het leer werd gelooid en geverfd. Schoenen, laarzen en slippers waren kleurrijk, rijkelijk gedecoreerd en stevig.

Weer in Alphen 16 jan. 2021 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine 16 jan. 2021 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.