Naomi Zoutman

Op reis met Naomi: overnachten in Almere en langs bij vrienden in Breukelen

Dit keer staat mijn blog in het teken van een heerlijk weekend weg in Almere. In mijn vlog van deze week neem ik je mee op reis met mijn twee dagen in Breukelen bij vrienden Cecily en Patrick. 

Weet je wat ik zo hilarisch vind, dat ik bij onbekende mensen er helemaal niet over nadenk of ik het wel of niet spannend vind om te gaan filmen of een interview te starten, en met vrienden dus wel. Sterker nog, ik denk er niet alleen over na, ik merk ook echt dat ik het een stuk spannender vind. Hilarisch, al zeg ik het zelf!

In mijn blog neem ik je deze week mee naar Almere. Ik was een heerlijk weekend weg samen met Daan, in hotel Van der Valk. Volle bak genieten! Tijdens mijn reis door Nederland kom ik mezelf regelmatig tegen, verwacht en onverwacht. Zo ook tijdens mijn weekend weg met Daan.

Zoals je wellicht ondertussen weet ging het in 2016 absoluut niet goed met mij, waarna ik in 2017 alleen op reis ging naar de andere kant van de wereld, Australië. Sindsdien ben ik veel alleen geweest en vaak alleen geweest. Ik heb alles zelf gedaan, geregeld en opgebouwd, zeker in Australië. Ik ben sindsdien dan ook redelijk een ‘einzelganger’ geworden. Hiermee bedoel ik niet dat ik eenzaam of alleen ben, integendeel zelfs. Nee, ik bedoel ermee te zeggen dat ik veel alleen doe. Soms vanuit een keuze, soms vanuit automatisch gedrag of een gewoonte. En dat kwam afgelopen weekend weer even flink naar boven. Ineens ben je vier dagen 24/7 om en bij elkaar.

Super fijn natuurlijk, maar dat vergt ook weer aanpassingsvermogen. Ik vlieg door het leven heen, kan snel beslissingen maken, knopen doorhakken en weet vaak wat ik wil. Maar als je samen (weg) bent, ben je niet meer alleen en heb je dingen in overleg te doen. Nu is het niet zo dat ik niet goed ben in overleg, maar er is één belangrijk ding wat ik afgelopen weekend heb geleerd: ‘Als je samen bent, maak dan ook samen beslissingen en niet alleen’. 

Ik kan een temperamentvolle dame zijn en heb een sterke eigen wil (en ja, dit is altijd al zo geweest, sorry pa en ma!) en hierdoor is het zó belangrijk voor mij dat ik níet de automatische piloot of vanuit gewoonte patronen reageer. Als ik dit namelijk wel doe, kan ik nog wel eens niet zo héél gezellig uit de bocht voorbij komen zeilen. Niet omdat ik onaardig, boos of wat dan ook ben, maar omdat ik vroeger járenlang vanuit actie-reactie heb gehandeld en gereageerd. Niks mis mee, in bepaalde situaties. Vandaag de dag weet ik héél goed dat deze patronen mij niet helpen. En wat ben ik dankbaar dat ik dan Daan naast me heb staan. De sereniteit, rust en geduld zelve. En believe me, die heb je af en toe écht wel nodig bij mij!

De reden waarom ik dit zo open en eerlijk met je deel is het volgende: ik geloof dat kwetsbaarheid een super power is. Ik geloof dat je nóóit ergens alleen in/voor staat. Wat ik hiermee bedoel te zeggen? Vroeger heb ik altijd gedacht dat ik alleen was. Alleen in wat ik dacht, hoe ik dacht. Alleen in hoe ik naar de wereld keek en hoe ik de wereld ervaarde. Alleen in de emoties die ik voelde en ervaarde en alleen in hoe ik met mijn pijn, verdriet en omgeving omging.

Vandaag de dag wéét ik dat dit anders is. We zijn nóóit alleen. Maar maak je bespreekbaar wat er door je heen gaat? Welke emoties je ervaart? Wat je angsten zijn? Wat je grootste plezier en vreugdes in het leven zijn? Delen is vermenigvuldigen. Echt! 

En daarom ben ik graag en vaak een open boek. Het ventileert lekker en ik hoop hiermee (ondertussen onbewust bekwaam) andere mensen te mogen inspireren. Je hoeft niet bang te zijn voor jouw minder sterke kwaliteiten. Ze horen erbij. We hebben ze allemaal. Állemaal? Ja, echt! En hoe fijn en mooi is het om juist vanuit een bepaalde gedeelde ervaring/emotie/wereldbeeld te verbinden met gelijkgestemden? Hoe fijn is het om vanuit verschil te verbinden met anderen? Zodat we onze ervaringen en emoties met elkaar kunnen delen, mogen voelen en weten dat we niet alleen zijn én mogen leren van het perspectief/ervaring/emotie(s) van anderen. Ik hoop dat ik je met deze blog daarvoor mag inspireren.

In mijn vlog van deze week neem ik je mee op reis met mijn twee dagen in Breukelen bij vrienden Cecily en Patrick. Cecily en ik delen in een interview wat over onze vriendschap. Ook vertelt Cecily over haar inspirerende werk bij het platform van diversiteit en inclusie op het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Ik mocht zelfs een (online) meeting bijwonen. Hierover zullen jullie in de toekomst meer zien/horen, stay tuned for that!

Laat hieronder in de reacties even weten wat je van deze blog vindt, vinden Alphens.nl en ik erg leuk!

Much love and care,

Naomi

Over Op reis met Naomi

Naomi Zoutman (27) doet dingen graag net even iets anders. Toen ze haar tijdelijke woning uit moest, maakte ze dan ook niet de gebruikelijke keuze om een andere woning te zoeken. In plaats daarvan besloot de Alphense het avontuur met beide handen aan te grijpen: ze trekt backpackend door Nederland en deelt haar avonturen en ervaringen via Alphens.nl. Haar hele verhaal lees je hier. Alle blogs en vlogs van Naomi vind je hier

Volg Naomi ook op Instagram en Facebook, waar ze regelmatig zal posten over haar ervaringen. Weet jij een adres waar Naomi een paar dagen zou kunnen verblijven? Laat het haar dan weten! 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens.nl Magazine gisteren 14:43

Vrijwilliger Arry Zwaan: ‘’Het is een uit de hand gelopen hobby’’

Elke vereniging heeft ze: de duizendpoten waarvan het werk dat ze doen voor de club niet altijd direct zichtbaar is. Ze zijn de ‘Haarlemmerolie’ voor de club en dus vrijwel onmisbaar. Een lichtend voorbeeld daarvan is ARC’er Arry Zwaan. Ik spreek hem in mei, als hij ‘dienst’ heeft om de organisatie rond de eerste trainingen in coronatijd te regelen.

Romeinen gisteren 11:59

ROMEINEN Caligae

De Romeinen hadden een traditie in leer bewerken die tot op de dag van vandaag grotendeels hetzelfde is gebleven. Het leer werd gelooid en geverfd. Schoenen, laarzen en slippers waren kleurrijk, rijkelijk gedecoreerd en stevig.

Weer in Alphen 16 jan. 2021 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine 16 jan. 2021 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.