Naomi en Eliana

Op reis met Naomi: sistergroup, cacao ceremonie en een pyjamaparty

Helaas heb ik nog niet zoveel adresjes en/of plekjes om je dit keer over te vertellen, maar I did not arrive empty handed though!

Ik heb een aantal vriendinnen die vloggen, waaronder Eliana. Afgelopen zaterdag hebben wij samen content gemaakt en geschoten en gaat Eliana een super gave promotievideo voor mij in elkaar flansen, wat een lieverd he?! Een promotievideo waarvoor, hoor ik je denken. Ik ga binnenkort ook video’s met jullie delen! En hoe tof is het om daarvoor een super gave, leuke en vooral persoonlijke promovideo te hebben. Als je van video’s houdt, nog héul even geduld!

Sistergroup

Sinds een aantal maanden zit ik in een sistergroup. Een wat? Een sistergroup! Let me tell you more about it and tell you more about my ‘why’. Ik begin met mijn waarom en daarvoor neem ik je graag mee naar een aantal jaren terug. Ik ben opgegroeid in een omgeving waar ik vanaf jonge leeftijd het gevoel heb gehad dat ik mijzelf altijd moest verdedigen om te ‘overleven’. En overleven is een mannelijke energie. Denk maar aan de yin en yang. De mannelijke energie (yang) is onder andere extravert, spontaan, opvliegend, hyperactief en vooral naar buiten gericht. Daar waar de vrouwelijke energie (yin) juist heel erg naar binnen gekeerd is.

Door dit overlevingsmechanisme creëer ik tijdens mijn tienerjaren een over-ontwikkeld mannelijke energie. Dit zorgt ervoor dat ik mijn gevoel niet erken en er niet laat zijn. Niet over mijn gevoel (leer) praten en al hélemaal niet leer hoe ik met mijn emoties om moet/kan/wil gaan. Ik ervaar vaak ‘woede uitbarstingen’ op deze leeftijd en deze variëren van kort en licht tot lang en zeer explosief. En ik zal je zeggen, ik heb er flink over nagedacht of ik dit woord wel of niet ga gebruiken en heb besloten om het gewoon te doen. Waarom? Omdat dingen simpelweg gewoon zijn wat ze zijn en dat is helemaal oké. Ik ben hier om open, eerlijk en vooral transparant te zijn, so let’s do exactly that.

Terug naar mijn over-ontwikkelde mannelijke energie. Dit zorgt er ook voor dat ik niet zo lekker ga op vrouwen. Letterlijk. Ik heb een zwáre allergie voor ze. Ze zijn gevoelig, zeuren, roddelen en piepen, bah! Niks voor mij. Of course begrijp ik nu heel goed wat deze allergie toentertijd betekende (spiegeltje spiegeltje aan de wand). Inmiddels ben ik gezegend met een heleboel fijne, liefdevolle, warme en geweldige vriendinnen and I could not live without them. En daarnaast ben ik voor mijzelf helemaal aan het ontdekken wat die mannelijke en vrouwelijke energie voor mij betekenen.

En zo kom ik back to my point, the sistergroup. Via mijn bijzondere vriendin Myrthe ben ik in deze groep terecht gekomen. Een groep van negen vrouwen, die elkaar niet kennen maar wel gaan samenkomen. Samenkomen voor verbinding, erkenning, liefde en groei. Ik moet een beetje gniffelen terwijl ik dit schrijf. Als ik deze blog tien jaar geleden zou lezen, zouden mijn nekharen overeind vliegen van allergie en verschrikking and look at me now. Hoe tijd dingen kan veranderen, wauw!

Inmiddels bestaat deze sistergroup al een aantal maanden, komen we ongeveer een keer per maand samen en jeetje, wát een feestje is dat! Schaamteloos, vanuit liefde, verbinding, nieuwsgierigheid én acceptatie delen. Je struggles, je jokes, maar ook je passies, missies en juicy stories. En tijdens één van de samenkomsten stelde ik een cacao ceremonie voor en dat is wat we deze week deden!

Eerste cacao ceremonie & pyjamaparty in Nieuwerkerk

Op zaterdagavond hebben we een pyjamaparty in Nieuwerkerk, hoe leuk! En op zondagochtend de ceremonie. In één van mijn vorige blogs vertelde ik al dat ik geniet van cacao én van de ceremonie, maar wat is het nu precies en hoe heb ik mijn eerste ceremonie mogen ervaren? Mijn eerste cacao ceremonie die ik mocht geven met mijn sistergroup. Yes! Ik houd van rituelen! Ik vind ze amazing, prachtig én waanzinnig en tegelijkertijd brengt het me nostalgie.

How do I start? Allereerst begin ik met het scheppen en afwegen van de cacao en terwijl ik dit doe spreek ik alvast mijn eerste intenties uit. Intenties zijn super powerful als je ze bewust en consequent inzet. Wat zeg ik dan? Of course is dat altijd anders maar je kunt denken aan dingen als ‘mogen we ontvangen wat we mogen ontvangen’, of ‘dat we de weg naar liefde, vertrouwen en verbinding mogen voelen, vinden én ontvangen’.

Ik heb kaarsjes en een lekker wierookje aanstaan. Dit geeft een fijne, warme en liefdevolle sfeer die gezelligheid en veiligheid uitnodigt en uitstraalt. Nadat ik de cacao klaargemaakt heb schenk ik ze in kopjes, opnieuw met intenties en deel ik de kopjes uit. We nemen een moment in stilte waarin we de cacao en moeder natuur bedanken (dit is waar de cacao vandaan komt).

Ik vind het iets heel moois, en opnieuw moet ik hier gniffelen. Mijn jongere ik zou mij echt zó hard uitlachen als ze dit zou lezen, how time can change things, right? Dankbaarheid heeft een hele hoge frequentie en hoe hoger je frequentie, hoe fijner en liefdevoller de vibe. En zeg nou eerlijk… wie wil dat nu niet? Na het bedanken van de cacao is het tijd om onze persoonlijke intenties uit te spreken voor de ceremonie zelf. Uit respect voor mijn sisters laat ik hun intenties achterwege, but I am happy to share mine!

Mijn intentie was dat ik guidance mocht krijgen voor het neerzetten van een mooie, fijne en liefdevolle ceremonie waarin een ieder zich gehoord en gezien mag voelen en waarin we allemaal de weg naar ons hart mogen vinden en ons hart mogen openen voor dat wat we mogen ontvangen. En wellicht denk jij net als de jongere Naomi, jeetje wat een zweefteven verhaal zeg! I understand and I feel you. Maar tóch wil ik je heel graag uitnodigen om dit oordeel en dit gevoel gewoon eventjes te parkeren. Als het voor jou goed voelt pak je ‘em na deze blog weer terug, maar voor nu nodig ik je uit het jezelf te gunnen dit te lezen en te ontvangen zonder oordeel. Bekijk het eens vanuit een ander/nieuw perspectief, you might learn something new!

En bij deze is de ceremonie geopend. Vervolgens kletsen we, delen we wat we willen delen; onze obstakels, overtuigingen, struggles, juicy stories, stellen we elkaar vragen en maken we gebruik van een kaartendeck. Dit kaartendeck is opgedeeld in een hoeveelheid kaarten, allemaal met een eigen tekening en een eigen verhaal. “Niets heeft een betekenis, behalve de betekenis die jij eraan geeft.” En zo ook met deze kaarten. Vroeger dacht ik ‘Ja hoor! Tuurlijk, zo’n kaart gaat mij echt niks vertellen hoor, dus houdt ze maar bij je.’ En het mooie is, dit soort teksten en de energie die vrijkomt bij dit soort teksten houd je gesloten en daardoor zal een eventuele boodschap ook niet aankomen.

Nu sta ik open, ben ik open en kies ik ervoor te kijken naar ‘what’s in it for me’. Wat zou het me willen vertellen? Wat is de boodschap die ik eruit kan/mag/wil halen? Jij en ik kunnen bijvoorbeeld dezelfde kaart als cadeau krijgen. Dit betekent echter niet dat jij en ik er dezelfde boodschap uit hoeven te halen. Jij haalt eruit wat er voor jou in zit, ik haal eruit wat er voor mij in zit. En isn’t that so beautiful?

We zijn in het leven zo vaak bezig met onszelf vergelijken. Terwijl: we zijn állemaal anders. En niet alleen anders, we zijn uniek! En dit unieke maakt jou, jij en maakt mij, mij. Dit is iets wat we weer mogen leren omarmen, verbinding maken met jezelf, verbinding maken met wat jíj belangrijk vindt, doen waar jíj écht blij van wordt.

Ik krijg van zóveel mensen de vraag waarom ik niet ‘gewoon ga samenwonen met mijn vriend’. Don’t get me wrong, ik ben de gelukkigste vrouw op aarde met mijn vriend en sinds afgelopen 12 september zijn wij, na een break van 3,5 jaar, weer terug bij elkaar. Dus ja, ik zou zéker bij hem kunnen wonen. En ik zou er enorm van genieten. Maar zoals je in een eerdere blog kunt lezen, ‘that’s not how I roll these days’. Ik wil samenwonen wanneer wij beide toe zijn aan die nieuwe stap, wanneer we ready zijn voor de volgende fase.

Stel je zelf eens wat vaker vragen als; ‘wat maakt mij nu écht gelukkig?’, ‘waar word ik nu écht blij van?’, ‘Wat heb ÍK nodig?’. Vragen als deze zijn de vragen die mijn leven weer kleur gegeven hebben. Door oprecht stil te leren staan bij wat ik als uniek individu nodig heb, wil leren, wil kunnen, wil doen, wil gaan, wil staan en wil voelen. Want lieve jij, de kans dat jij geboren wordt is iets van 1 op 40 triljoen! Read that again. De kans dat jij geboren wordt is iets van 1 op 40 triljoen! Je bent een miracle, en daarom heb jij het volste recht om gelukkig te zijn en om jezelf alles te geven wat jij nodig hebt om te ontdekken wat het is, waardoor jij oprecht vanuit elke vezel van jouw bestaan kunt zeggen én voelen: ‘Ik ben gelukkig, ik ben happy, I feel alive and I am só grateful to bé alive!’

Dit was mijn derde blog! En aangezien ik een redelijk newbie ben hierin zou ik het súpertof vinden als je even een reactie zou willen achterlaten wat jij van mijn blog vindt en wat het voor jou mag betekenen. Steek even een duimpje (of hartje) in de lucht wanneer je er blij van wordt en als het voor jou van enige betekenis mag zijn, please share! Zodat we deze love kunnen vermenigvuldigen.

Dankjewel voor je tijd en dankjewel voor je respect en het lezen van mijn verhaal. See you next time!

Coming soon

Binnenkort ga ik naar de fantastische dames van taboobies, waar ik een dag instap in hun leven en mee join met één van hun workshops én ga ik binnenkort op visite bij een ex vriendje van mij, die tegenwoordig slangen als huisdier heeft, spannend!

Big hugs,

Naomi

Naomi Zoutman (27) doet dingen graag net even iets anders. Toen ze haar tijdelijke woning uit moest, maakte ze dan ook niet de gebruikelijke keuze om een andere woning te zoeken. In plaats daarvan besloot de Alphense het avontuur met beide handen aan te grijpen: ze trekt backpackend door Nederland en deelt haar avonturen en ervaringen via Alphens.nl. Haar hele verhaal lees je hier. Alle blogs en vlogs van Naomi vind je hier

Volg Naomi ook op Instagram en Facebook, waar ze regelmatig zal posten over haar ervaringen. Weet jij een adres waar Naomi een paar dagen zou kunnen verblijven? Laat het haar dan weten! 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie gisteren 18:36

Grootschalige controle op het water vanwege overlast door beroepsvaart

Zowel bij de politie als de provincie Zuid-Holland komen regelmatig meldingen binnen van beroepsvaart die te hard over het water vaart. Daarom hebben zij woensdag 27 januari gezamenlijk een actiedag gehouden. Ze hebben onder meer vijf boetes uitgeschreven, die op kunnen lopen tot € 1000. 

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:48

Toyota Van Ekris geeft uitleg over fiscale stimulering Zero Emissie modellen in 2021

Ook in 2021 zijn er fiscale stimuleringsmaateregelen én subsidies om consumenten en bedrijven aan te sturen op zero-emissie voertuigen. Voor 2021 zijn er kleine wijzigingen én volgt er medio het tweede kwartaal een extra subsidie voor bedrijfswagens. Toyota Van Ekris geeft graag een heldere uitleg.