Naomi Zoutman

Op reis met Naomi: slapen in een yurt, schietles en een healing

Deze week heb ik toch zoiets bijzonders en moois mee mogen maken en ervaren. Ik heb geslapen in een yurt op een stuk boerderij in Warmond, een schietles gekregen én een healing gekregen doormiddel van breathwork en een sjamanistische drum.

Een yurt is, als je het mij vraagt, een waanzinnig luxe tent. Het is hoog genoeg om er in te kunnen touwtje springen, er past mákkelijk een tweepersoonsbed in en dan houd je ook nog plek over voor een ruime koelbox, comfortabele stoelen, een gasstel en een piep klein keukentje. Kortom, alles wat we nodig hebben!

Terwijl ik hier een paar dagen verblijf samen met mijn vriendin Joy, die spaceholder, guide en teacher is, komen we twee jongens tegen met luchtbuksen. We raken aan de praat en ze bieden ons een lesje schieten aan. Deze luchtbuksen zijn op basis van perslucht, de jongens leggen ons uit hoe de geweren werken en er wordt een schietschijf klaargezet.

Ze hebben drie verschillende geweren, één ervan is echt héul erg zwaar, maar je kan heel goed richten door het visier dat erop zit. De andere twee zijn een stuk lichter, maar ook een stuk moeilijker schieten. Het is echt waanzinnig leuk om te doen en er kwam een hoop endorfine en dopamine omhoog! Wauw! Zó gaaf, en weet je wat ik helemaal zo bijzonder vind? Het heeft zo lekker mogen ontstaan. Dat noem ik nou een onverwachts cadeau. Wat jij?

Healing

Healing zul je vast en zeker op veel verschillende manieren uit kunnen leggen. Persoonlijk zeg ik, jouw ervaring is de mijne niet en mijn ervaring is de jouwe niet. Dus ik ga je niet vertellen wat healing ‘is of zou moeten zijn’, ik ga je vertellen wat mijn experience is en hoe ik dat ervaren heb.

We beginnen de dag lekker met een cacaotje, tutten ons lekker op, dansen, zingen en springen om in een piek staat van zijn te komen. Daarna mag ik in bed gaan liggen en landen in mijn eigen lichaam en eigen zijn. Joy legt me uit wat we gaan doen en wat ik moet doen. Mijn adem tellen, twee in en vier uit en later vier in en vier uit.

Weet je wat ik hier zo geweldig aan vind? Doordat je zo diep verbinding maakt (létterlijk) met jouw eigen lichaam, word je je bewust van alle sensaties die zich 24/7 in jouw afspelen, die we vaker voor lief nemen dan we zouden moeten doen en niet bewust ervaren in de ‘rush van alledag’. Ik voel alle sensaties door mijn lichaam, ik voel mijn spieren, mijn organen, mijn ademhaling, hartslag en bovenal, ik voel energie door mijn buik heen stromen.

Niks gekke shit of zweverigheid, this shit is real. Ademen is het eerste dat we doen wanneer we leven bevatten en het laatste dat we doen voordat we die state of being in dit fysieke lichaam verlaten. Het is waar we mee gecreëerd zijn en daarom kunnen we er zóveel mee doen!

Na een tijdje (ik heb geen besef van tijd) zak ik steeds dieper en dieper en heeft Joy inmiddels haar sjamanistische drum erbij gepakt om mij nog verder te begeleiden. Een drum geeft niet alleen geluid, het produceert ook een bepaalde trilling die op zijn eigen energie frequentie vibreert. Denk maar eens even aan hoe het afstellen van de juiste radiozender ook op een bepaalde frequentie zit, waardoor de muziek van ‘messenger’ naar ‘ontvanger’ wordt verstuurd.

Het begeleidt mij naar de bepaalde energie frequentie waar ik heen mag gaan. Daar waar ik op bewust niveau niks meer meemaak, zit ik volledig in mijn eigen wereld. Ik kom aan in een lege ruimte, een leegte.

Vroeger zou ik zeggen niets meer dan een lege ruimte, maar hier in de leegte, hier in de stilte, valt alles samen. Vanuit niets, ontstaat alles. En oh, wat land ik in een prachtige state of being, of existing. Als ik een nummer zou mogen kiezen om je een impressie te geven in wat ik daar heb mogen ervaren met ál mijn zintuigen, zoek deze dan maar op, een extra cadeau, van mij speciaal voor jou: ‘Like Water – Atlantis Dove’.

Zonder donker geen licht

Ik word langzaam ‘wakker’ (lees: naar het bewustzijn terugkeren) en er verschijnt gelijk een dikke brede glimlach op mijn gezicht. Op mijn Instagram deel ik onder andere video’s waar je dit zelf kunt zien. Het is zo bijzonder, het lijkt wel magie, oprecht ook gewoon! En, ik heb inmiddels al meerdere healings, op verschillende manieren, mogen ervaren en ik wil wel ook even een disclaimer meegeven: you get what you need. Letterlijk.

Deze reis is magisch geweest voor me, maar lang niet alle healings heb ik als licht ervaren. Soms worden er diepe en ook donkere plekken aangeraakt. De kunst is om dan verbinding te maken met jouw eigen kracht. Don’t be a fool to think that you don’t have power! We hebben allemaal onuitputbare kracht, maar daar moet je wel moeite voor doen. Jouw donker heeft jouw licht nodig om te kunnen schijnen. Want, zonder donker zou er geen licht bestaan.

Het enige dat ik in deze blogs wil doen is met jou delen waar ik heen ga, wat ik doe, wie ik ontmoet en leer kennen, wat ik voel, ervaar en meemaak, wat dit met mij doet en welke betekenis ik hieraan geef. Mijn allergrootste tip en all-time cadeau voor jou is: do your own reaserch! Wat voor mij werkt, hoeft voor jou niet te werken en wat voor jou werkt, hoeft voor mij niet te werken.

We zijn zo vaak, bewust én onbewust, bezig met ons geloof en overtuigingen over hoe iets is of zou moeten zijn te projecteren op een ander, dat we vaak vergeten dat het leven geen wedstrijd is. Er hoeft geen competitie te zijn. Sterker nog, in mijn beleving is die er niet. Jij leeft jouw leven zoals jij je gelukkig voelt, niemand kan of mag daar een oordeel over hebben dat jouw definitie van geluk zou moeten veranderen, simpelweg omdat een ander hier anders over denkt dan jij.

Doe waar jij blij van wordt en wat je gelukkig maakt, deel jouw geluk en liefde met anderen en accepteer dat we allemaal op onze eigen manier naar dingen kijken en ervaren en dat het zo helemaal oké is om het oneens te zijn met elkaar en onze eigen waarden, overtuigingen en geloof te hebben.

Much love en tot de volgende blog!

Naomi

Over Op reis met Naomi

Naomi Zoutman (27) doet dingen graag net even iets anders. Toen ze haar tijdelijke woning uit moest, maakte ze dan ook niet de gebruikelijke keuze om een andere woning te zoeken. In plaats daarvan besloot de Alphense het avontuur met beide handen aan te grijpen: ze trekt backpackend door Nederland en deelt haar avonturen en ervaringen via Alphens.nl. Haar hele verhaal lees je hier. Alle blogs en vlogs van Naomi vind je hier

Volg Naomi ook op Instagram en Facebook, waar ze regelmatig zal posten over haar ervaringen. Weet jij een adres waar Naomi een paar dagen zou kunnen verblijven? Laat het haar dan weten! 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie gisteren 18:36

Grootschalige controle op het water vanwege overlast door beroepsvaart

Zowel bij de politie als de provincie Zuid-Holland komen regelmatig meldingen binnen van beroepsvaart die te hard over het water vaart. Daarom hebben zij woensdag 27 januari gezamenlijk een actiedag gehouden. Ze hebben onder meer vijf boetes uitgeschreven, die op kunnen lopen tot € 1000. 

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:48

Toyota Van Ekris geeft uitleg over fiscale stimulering Zero Emissie modellen in 2021

Ook in 2021 zijn er fiscale stimuleringsmaateregelen én subsidies om consumenten en bedrijven aan te sturen op zero-emissie voertuigen. Voor 2021 zijn er kleine wijzigingen én volgt er medio het tweede kwartaal een extra subsidie voor bedrijfswagens. Toyota Van Ekris geeft graag een heldere uitleg.