Naomi Zoutman

Op reis met Naomi: verjaardag en Kerstmis in Breukelen en Leersum

Wauw! Mijn verjaardag en de feestdagen zijn weer voorbij, hoe heb jij Kerstmis dit jaar ervaren? In deze blog neem ik je heel graag mee in mijn ervaring, mijn reis en wil ik je ook graag een aantal waardevolle inzichten en vragen meegeven.

Waarschijnlijk zul je het met me eens zijn dat 2020 een jaar is geweest, anders dan welk jaar dan ook, toch? Ik hoor veel verhalen over dat 2020 een weggegooid jaar zou zijn, dat er zóveel vooral níet kon en mocht en dat we ontzettend gelimiteerd waren in onze opties en keuzes. Maar is dit werkelijk zo, of heeft dit te maken met perspectief en focus? Mijn 2020 is namelijk een gewéldig jaar geweest! Er is ontzettend veel gebeurd, ik heb vele diepte én hoogtepunten mogen zien, voelen en ervaren dit jaar.

Door alles wat zich dit jaar afspeelt, werd ik uitgenodigd om lange, diepe, eerlijke, open en vooral confronterende gesprekken met mezelf te voeren, lees: naar binnen keren. Geen festivals, geen feestjes en geen verjaardagen, balen? Ábsoluut, 100 procent. Maar, heb je het ook al eens van de andere kant bekeken? Wat je juist hierdoor allemaal wél kon doen?

Eindelijk in dat boek beginnen dat al zo lang op de plank op je ligt te wachten maar geen tijd voor had omdat je altijd maar druk was? Of ben je begonnen met die cursus die je zo graag wilde starten die al heel lang in je postvak zit? Misschien ben jij wel bezig met het leren van een nieuwe taal, het ontwikkelen van een nieuwe hobby of heb jij eíndelijk die rommelzolder aan kant kunnen maken?

Ben je vaker buiten geweest en heb je eens heel bewust de wind door je haren voelen glijden of gedanst in de regen? Heb je heerlijk genoten van een fijne dans in je eigen woonkamer omdat er geen festivals mochten zijn deze zomer? Heb je wat meer om je heen gekeken? Je buren een hart onder de riem gestoken? Boodschappen gedaan voor je oude/zieke buurman of buurvrouw?

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van alles wat er mogelijk is. Van alles wat dit jaar wellicht naar jouw bewustzijn heeft mogen brengen. En hoe mooi is dat?

Hoe kijk jij terug op 2020?

De afgelopen week heb ik mij weer onder mogen dompelen in plantmedicijnen, binnenkort deel ik hierover een vlog, ik ga in deze blog wél met je delen wat mijn belangrijkste en waardevolste lessen en inzichten zijn geweest uit deze reizen en ook van mijn reflectie op 2020.

Wat bij mij heel sterk naar boven kwam is iets waarvan ik weet dat veel mensen zich erin zullen herkennen: uitstelgedrag. Komt zo wel, oh dat doe ik morgen wel even! Als ik volgende week tijd heb, doe ik dat wel tussendoor. Herkenbaar? En mijn hemel, wat kón ik mijzelf genadeloos straffen voor dit soort dingen! Niet meer. Liefde is het antwoord op álles, echt waar.

Ik werd mij bewust van het feit dat ik uitstelgedrag vertoon, sowieso niet fijn en al helemaal niet in hoge frequentie. In plaats van in herhaling te vallen zoals ik vroeger deed door mijzelf genadeloos te straffen, ervaar ik nu liefde en dankbaarheid. Liefde en dankbaarheid voor het feit dat ik mij bewust mag worden van mijn eigen gedrag, want op het moment dat het iets zich in mijn bewustzijn afspeelt, kan ik het veranderen en hoe fantastisch is dat?!

Stel je voor, je zit op een schip en jij bent de kapitein. Je bevindt je samen met je bemanning op wildwater en wordt door een flinke golf van het roer gegooid. Niemand heeft het roer nu vast dus het schip gaat daar waar het gaat. Word je boos als kapitein als je dan het roer weer in handen hebt? Of ben je dankbaar dat je het roer van het schip weer met beide handen vast kan en pakken en sturing kan geven?

Waarschijnlijk ben je blij en dankbaar om dat roer weer met beide handen vast te hebben. Dus waarom zou het in het dagelijks leven anders zijn? Het zou zomaar zo kunnen zijn dat je dit doet omdat je vanuit een patroon reageert en niet vanuit bewustzijn. Wat zou het je opleveren als je vanaf nu met jezelf afspreekt dat je niet langer vanuit een patroon, een gewenning, een standaard reactie reageert, maar juist vanuit puurheid en bewustzijn?

Bewustzijn

Nog een vraag voor je: hoe vaak zit jij in je hoofd en hoe vaak ben jij bewust van je lichaam? In één van deze dagen maakte ik kennis met ‘Osho Dynamic’. Een oefening van vier rondes van 12 minuten per ronde. In de eerste ronde is het doel om uit je hoofd te komen, wat voor ons westerse mensen vele malen uitdagender is. Dit doen we door middel van ongecontroleerd, chaotisch in en uit te ademen via de neus. In de tweede ronde is het ‘expressie’, hierin laat je alles los wat je wilt. Denk aan schreeuwen, gillen, dansen, springen, stampen, whatever suits you best!

In de derde ronde spring je met je handen in de lucht op en neer en wanneer je op je voeten land maak je een hele harde zucht op de uitademing door je mond. In de vierde en laatste ronde is het ‘freeze’ je staat helemaal stil waardoor je in staat bent om alle energie die je zojuist opgewekt hebt te voelen en door je lichaam te voelen stromen, wauw! Dit voelt letterlijk als magie, alles is sensatie en je voelt elke beweging in je lichaam. Zéker een aanrader! Ik zal dit gaan integreren in mijn trainingen, dus ben je nieuwsgierig en wil je een keer mee doen? Please let me know!

Nog een hele belangrijke en waardevolle les voor mij is mijn angst voor afwijzing. Vroeger heb ik mij nooit gehoord, gezien of geaccepteerd gevoeld voor wie ik ben en hoe ik eruit zie. Dit heeft zich geresulteerd in altijd op zoek zijn naar bevestiging van anderen en keuzes maken vanuit angst; angst om afgewezen te worden, angst om niet goed genoeg te zijn, angst om er niet bij te horen, angst om niet geaccepteerd te worden. Ons brein werkt als een magneet dat zijn gelijke aantrekt.

Dus, wanneer ik denk en handel vanuit angst is dat ook exact hetgeen dat ik terug zal krijgen. Leven vanuit vertrouwen, leven vanuit weten dat ik genoeg ben, precies zoals ik ben. Wéten dat ik goed genoeg ben, precies zoals ik ben. Ik mag er zijn, met al mijn mooie kwaliteiten en ook met al mijn flows, dit alles maakt mij wie ik ben. Naomi, een dochter, een zus, een nicht, een vriendin, een partner, een liefdevolle vrouw, klaar om haar liefde, licht, ervaring, kennis, wijsheid, perspectief en expertise met de wereld te delen. Dat is wie ik ben en ik mag volledig in die kracht gaan staan en deze volledig omarmen en belichamen.

En ik nodig je uit om exact hetzelfde te doen. Sta in jouw eigen kracht, in jouw eigen licht en liefde. Vertrouw op wie je bent, vertrouw op jouw kunnen en jouw krachten en omarm ook jouw flaws want ook zij maken jou de prachtige jij!

Dankjewel voor het lezen van mijn laatste blog van dit jaar, dankjewel voor al je vertrouwen in mij en team Alphens.nl. Ik wens je een voorspoedige, fijne, liefdevolle en gelukkige jaarwisseling, en dat al je dromen, doelen en wensen in 2021 allemaal werkelijkheid mogen worden voor jou en jouw dierbaren.

Met heel veel liefde en virtuele knuffels,

Naomi


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 12:42

De maandag begon in Alphen met (natte) sneeuw

Aan de weerspreuk ‘april doet wat hij wil’ lijkt ook op maandag 12 april weer geen woord gelogen. Vier seizoenen in één dag is namelijk ook vandaag weer het geval. De zon wisselt zich nu af met wolkenvelden, maar vanochtend kregen we in Alphen ook te maken met (natte) sneeuw.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 10:55

Toyotarijders het meest 'merktrouw'

EDM onderzocht met het brandswitchmodel de merkloyaliteit van autobezitters in Nederland. Wat blijkt? Nederlanders zijn steeds minder merktrouw, maar Toyota rijders juist steeds meer. Is jouw volgende auto ook weer een Toyota? 

Overige vandaag 10:18

Gespot: jacht Somnium vaart door de Rijn

Het was weer passen en meten deze maandagochtend. Het 55 meter lange jacht Somnium voer namelijk door de Rijn in Alphen. En dat leverde zoals altijd weer mooie plaatjes op.