Pixabay

Op vakantie in het Weteringpark voor meer saamhorigheid

Wil je deze zomer op vakantie, maar blijf je toch liever wat dichter bij huis? Stichting De Buurtcamping organiseert tijdelijke campings door het hele land. Voor het eerst kun je dit jaar in Alphen je tentje opzetten in je eigen dorp!

Het Alphense Weteringpark zal, volgens de plannen, eind augustus gevuld staan met tientallen tentjes. Voor drie dagen verandert het park in een kampeerterrein. Van jong tot oud, van arm tot rijk, iedereen is gelijk aan elkaar op de Buurtcamping in Alphen deze zomer. ‘’Elk jaar gaan buurtbewoners op vakantie in hun eigen park. Allemaal leven ze er vol positieve energie, gezelligheid en ontmoeten zij elkaar. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, voor een thuisgevoel in de buurt, samenwerkingen, vriendschappen en relaties. Allemaal nieuwe verbindingen die de buurt versterken’’, aldus de organisatie van het jaarlijkse evenement. 

Richtlijnen RIVM 

Mocht het er vanwege de pandemie onverhoopt niet van komen, dan is er alsnog reden voor een feestje. ‘’Deze zomer willen we je graag verwelkomen op onze gezellige Buurtcamping in Alphen aan den Rijn. Uiteraard op een veilige 1,5m afstand en volgens de richtlijnen van het RIVM. Mocht het toch niet mogelijk zijn om te kamperen dan zullen we leuke zomerse activiteiten in het park organiseren. In kleine groepjes, met een grotere groep of zelfs meerdere dagen achter elkaar. Afhankelijk van wat de coronamaatregelen toelaten’’, laat de organisator, Buurtcamping, weten. 

Mocht je nou meer willen weten over deze unieke buurtvakantie in je eigen achtertuin? Of wil je je aanmelden als vrijwilliger of campingbeheerder? Klik dan hier voor meer informatie. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.