Lars Ferwerda
Advertorial Overige

Op zoek naar de nieuwe Stadsdichter van Alphen: verkiezingen op 17 maart

Op zondag 17 maart is in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing. Dan zwaait stadsdichter Lars Ferwerda af, en geeft het stokje door aan zijn opvolger. De huidige stadsdichter werd begin 2022 gekozen, en heeft zijn termijn van twee jaar er nu dus op zitten.

Er is veel vrijheid om de rol naar eigen inzicht in te vullen. Je kan als stadsdichter rekenen op een cultureel, en poëtisch netwerk, en kansen om voor een groot publiek voor te dragen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om Alphen aan den Rijn op een poëtische manier te beschrijven.

De organisatie is in handen van Alphen Taal, en de nog bekend te maken stadsdichter mag de titel voor twee jaar dragen. Tijdens de verkiezing is er een vakjury aanwezig die mag bepalen wie de nieuwe Alphense stadsdichter wordt. Heb jij iets met poëzie, en kom je uit Alphen? Aanmelden kan nog tot vrijdag 1 maart via info@alphentaal.nl.


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 16:27

Motorrijder zwaargewond na eenzijdig ongeval op afrit N11 bij N207 vanuit Bodegraven

Zaterdag 2 maart raakte een motorrijder ernstig gewond bij een eenzijdig ongeval op de afrit van de N11 bij de N207 vanuit Bodegraven. De motorrijder botste tegen de vangrail en belandde vervolgens tussen de op- en afrit van de snelweg. Het ongeval resulteerde in ernstige verwondingen, waarvoor de man met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd.

Werken gisteren 16:06

Vacatureoverzicht week 9: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Literatuur gisteren 13:46

Alphense Thobian brengt zijn tweede gedichtenbundel uit: 'De Bus Gemist'

Thobian Schaap (21) brengt op 8 maart zijn tweede gedichtenbundel uit, getiteld 'De Bus Gemist'. Na zijn succesvolle debuut in 2021 met 'Tijd Vliegt Voorbij', waarin hij zijn coming-out beleefde, treedt Thobian opnieuw de literaire wereld binnen met een nieuw verhaal.

Evenementen gisteren 10:00

Zaterdagavond wordt een echte feestavond bij het Zomerspektakel

Voor zaterdag 1 juni heeft het Zomerspektakel aan het Meer een spectaculaire line-up neer weten te zetten. Het belooft een geweldige feestavond te worden. En dat past helemaal bij deze jubileumeditie. Voorzitter Stanley de Looze: “Maak je klaar voor een avond volop springen, swingen en meezingen.”

Overige gisteren 08:59

Haal de lente in huis: verse Paastakken van het Kroondomein!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het ook weer bijna Pasen is. De jaarlijkse Paastakken-actie op het Kroondomein begint inmiddels een traditie te worden, want ook dit jaar kun je weer langskomen voor Paastakken die vers van het land afkomen.