Josh Walet
Advertorial Wonen en bouwen

Op zoek naar een woning in het Groene Hart?

Het inwoneraantal van Alphen aan den Rijn blijft groeien. Dichtbij de ‘grote stad’, maar toch de stadse drukte vermijden in het Groene Hart. Die combinatie zorgt ervoor dat Alphen bij veel mensen een populaire woonplaats is.

Steeds meer mensen gaan dus ook op zoek naar een huis in onze gemeente. Om meer aanbod te creëren vinden er op dit moment veel nieuwbouwprojecten plaats in Alphen. Het aantal te koop staande huizen staat nu op 422. Dat de vraag groter is dan het aanbod, is inmiddels bekend. Zo’n 8000 mensen zoeken via funda.nl naar een nieuw huis in Alphen.

De meeste kopers verkiezen een woonhuis boven een appartement en zijn op zoek naar een woning tussen de €250.000 - €275.000. Het aanbod hierin is maar klein en dat maakt het vinden van een geschikt huis lastig. Woningzoekenden willen het liefst een woning waar weinig aan gedaan hoeft te worden. Er komen een hoop kosten kijken bij het kopen van een huis, zoals de kosten koper. Omdat je nog maar 100% kan lenen is het fijn als je huis al zoveel mogelijk naar wens is afgewerkt.

In Alphen is Kerk & Zanen de populairste wijk onder de woningzoekenden, Burggooi en het centrum komen op plek 2 en 3. Het centrum van Alphen heeft met de renovatie van het Thorbeckeplein een flinke metamorfose ondergaan. Er is plek gekomen voor nieuwe horecagelegenheden waar je een lange dag werken af kunt sluiten met een drankje aan het water.

Ben jij ook op zoek naar een huis in ons mooie ‘dorp’, maar kun je wel wat hulp gebruiken in de zoektocht? Neem contact op met Makelaardij van Brussel.

Makelaardij Van Brussel
0172 424724 / info@makelaardijvanbrussel.nl
www.makelaardijvanbrussel.nl


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:03

IJssalon San Paolo gaat bijna open!

Het is bijna zo ver: vanaf zondag 1 maart kun je eindelijk weer ijsjes halen bij San Paolo op het Thorbeckeplein! En dat is niet alles.

Overige gisteren 16:25

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Overige gisteren 15:30

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.

Overige gisteren 14:48

Krijgt Alphen een locatie voor Real Life Gaming?

Sinds 2018 bieden Sebastiaan Thie en Roy van Ommen Real Life Gaming (RLG) aan. Hun doel is om de nieuwe generatie kinderen uit te dagen door sport en gamen met elkaar te combineren. Thie en Van Ommen hebben de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook benaderd voor een locatie in Alphen.

Overige gisteren 13:44

SAVA organiseert Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?