Josh Walet

Opbouw van de kermis in volle gang: “We hebben zin om weer aan de slag te gaan”

Aanstaande vrijdag is het zover. Dan gaat de kermis van start in Alphen. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en staat ook de grootste en spectaculairste attractie Infinity op zijn plek. De kermisexploitanten hebben er, net als organisator Tommy Boesveld, enorm veel zin in.

Met een geheel veilig en geëgaliseerd terrein kon dinsdag gestart worden met de opbouw van de kermis. Toen de mega-attractie Infinity op zijn plek werd gezet, trok dit al veel bekijks. De attractie is dan ook het paradepaardje van de kermis. “Het is echt een primeur dat we Infinity hebben weten te strikken voor de Alphense kermis. Zelfs op de Tilburgse kermis heeft de attractie nog niet gestaan”, vertelt Boesveld trots. “Dat is ook wel echt een compliment waard naar de exploitanten en de gemeente. Samen kunnen we echt iets moois neerzetten.”

Volgens Boesveld verlopen de voorbereidingen geheel volgens plan. “Alles verloopt goed. De meeste attracties staan inmiddels op hun plek. Daarna zijn we naar verwachting nog tot vrijdagochtend bezig met het gereed maken van het terrein in verband met alle coronamaatregelen. Denk aan het neerzetten van de hekken en het uitstippelen van de looproute.” Boesveld kan, net als de aanwezige kermisexploitanten, niet wachten totdat het vrijdag is. “We hebben er heel veel zin in. We hebben er lang op moeten wachten, maar nu kunnen we eindelijk weer aan de slag.”

Op de kermis staan in totaal zo’n 35 tot 40 attracties en andere zaken, zoals kramen waar je een versnapering kunt halen. De attracties die dit jaar ook op het terrein staan zijn: Mega Booster, Break dance, Power polyp, Spookhuis, Uncharted Funhouse, Viva las Vegas doolhof, X Factory, Big apple achtbaan, Buggy ride, Alladin, Jumbo, Tea cups, en de Trampoline. De kermis vind je dit jaar van vrijdag 11 september t/m woensdag 16 september bij de Thorbeckestraat en het Aarhofplein.

Openingstijden

Vrijdag 15.00 tot 23.00
Zaterdag 13.00 tot 23.00
Zondag  13.00 tot 22.00
Maandag 14.00 tot 22.00
Dinsdag 14.00 tot 22.00
Woensdag 13.00 tot 23.00

Meer weten over de corona-proof kermis in Alphen? Lees dan hier verder.

Kermis Infinity3_Josh.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:00

MINERVA Kunst en cultuur (2)

Een tijdje geleden tikte ik een stukje tekst met een paar ongenoegens over de nieuwe kunst en cultuurvisie. Niet de versie uit 2019 trouwens. Die rammelde zo dat de oude wethouder van cultuur zijn huiswerk over moest doen. De herkansing is voor de nieuwe wethouder van cultuur.

Coronavirus in Alphen vandaag 19:41

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.

Wonen en bouwen vandaag 18:20

Rode Dorp voor even door het leven als Oranje Dorp

Op dit moment zijn bouwvakkers bezig om het Rode Dorp flink onder handen te nemen. De fundering van nagenoeg alle nieuwe woningen staat. Om de buurt toch nog wat gezelligheid mee te geven, hebben bewoners de bouwhekken in de straat voorzien van oranje-versiering. 

Maatschappelijk vandaag 16:04

Campagne om zwerfaval tegen te gaan in recreatiegebieden in Alphen

De zomerperiode betekent meer recreanten in Alphen. Wie bijvoorbeeld een rondje Zegerplas loopt, ziet vaak de resten nog liggen, zoals lege blikjes en verpakkingen. En dat is een doorn in het oog. Deze week is Schone Buurt Coaches gestart met een campagne om zwerfafval in recreatiegebieden in Alphen tegen te gaan.

Gemeente vandaag 15:19

Bewaakte fietsenstallingen in het centrum weer langer open

De bewaakte fietsenstallingen in het centrum van Alphen zijn weer langer open. Vanwege de pandemie waren er aangepaste openingstijden. Nu alles langzaam weer bij het oude komt, kunnen mensen ook weer hun tweewieler langer kwijt in de fietsenstallingen aan het Fossapad en de Aarkade.