Josh Walet

Opbouw van de kermis in volle gang: “We hebben zin om weer aan de slag te gaan”

Aanstaande vrijdag is het zover. Dan gaat de kermis van start in Alphen. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en staat ook de grootste en spectaculairste attractie Infinity op zijn plek. De kermisexploitanten hebben er, net als organisator Tommy Boesveld, enorm veel zin in.

Met een geheel veilig en geëgaliseerd terrein kon dinsdag gestart worden met de opbouw van de kermis. Toen de mega-attractie Infinity op zijn plek werd gezet, trok dit al veel bekijks. De attractie is dan ook het paradepaardje van de kermis. “Het is echt een primeur dat we Infinity hebben weten te strikken voor de Alphense kermis. Zelfs op de Tilburgse kermis heeft de attractie nog niet gestaan”, vertelt Boesveld trots. “Dat is ook wel echt een compliment waard naar de exploitanten en de gemeente. Samen kunnen we echt iets moois neerzetten.”

Volgens Boesveld verlopen de voorbereidingen geheel volgens plan. “Alles verloopt goed. De meeste attracties staan inmiddels op hun plek. Daarna zijn we naar verwachting nog tot vrijdagochtend bezig met het gereed maken van het terrein in verband met alle coronamaatregelen. Denk aan het neerzetten van de hekken en het uitstippelen van de looproute.” Boesveld kan, net als de aanwezige kermisexploitanten, niet wachten totdat het vrijdag is. “We hebben er heel veel zin in. We hebben er lang op moeten wachten, maar nu kunnen we eindelijk weer aan de slag.”

Op de kermis staan in totaal zo’n 35 tot 40 attracties en andere zaken, zoals kramen waar je een versnapering kunt halen. De attracties die dit jaar ook op het terrein staan zijn: Mega Booster, Break dance, Power polyp, Spookhuis, Uncharted Funhouse, Viva las Vegas doolhof, X Factory, Big apple achtbaan, Buggy ride, Alladin, Jumbo, Tea cups, en de Trampoline. De kermis vind je dit jaar van vrijdag 11 september t/m woensdag 16 september bij de Thorbeckestraat en het Aarhofplein.

Openingstijden

Vrijdag 15.00 tot 23.00
Zaterdag 13.00 tot 23.00
Zondag  13.00 tot 22.00
Maandag 14.00 tot 22.00
Dinsdag 14.00 tot 22.00
Woensdag 13.00 tot 23.00

Meer weten over de corona-proof kermis in Alphen? Lees dan hier verder.

Kermis Infinity3_Josh.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 15:17

Alphenaren twijfelen of ze zich zullen inenten met coronavaccin

Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De eerste vaccins tegen corona worden in de komende maanden verwacht. Wij vroegen Alphenaren of zij van plan zijn om zich te laten inenten. 

Horeca vandaag 13:49

Alphense horecaondernemers zetten in op alternatieve menu's met de kerstdagen

Het ziet er steeds meer naar uit dat horecaondernemers hun restaurants met de kerstdagen gesloten moeten houden. Bij veel Alphense horecaondernemers wordt de hoop dat ze voor die tijd open mogen dan ook steeds minder. Daarom bereiden ze zich voor op het alternatief waar ze inmiddels al enige ervaring mee hebben: maaltijden bezorgen. 

Alphens Sinterklaas Journaal Voor Kinderen vandaag 12:32

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2020 - Weekoverzicht week 48

Ook dit jaar beleven de Sint en zijn pieten weer de leukste avonturen in het Alphens Sinterklaas Journaal. Een overzicht van de afgelopen week kun je nu zien op Alphens.nl! Tot en met 4 december kijk je iedere schooldag een nieuwe aflevering via Alphens.nl.

Sport vandaag 11:13

Alphense Marielle (22) stapt zonder ervaring op de fiets om mee te doen aan Tour for Life

In acht dagen tijd 1300 kilometer afleggen voor het goede doel. Dat staat de Alphense Marielle Gaalswijk (22) te wachten in augustus 2021. Voor sportliefhebbers al een behoorlijke uitdaging, maar zeker voor Marielle. Zij is deze uitdaging aangegaan zonder veel ervaring met fietsen te hebben. “Het wordt heel hard trainen, maar ik heb er onwijs veel zin in!”