Josh Walet

Opbouw van de kermis in volle gang: “We hebben zin om weer aan de slag te gaan”

Aanstaande vrijdag is het zover. Dan gaat de kermis van start in Alphen. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en staat ook de grootste en spectaculairste attractie Infinity op zijn plek. De kermisexploitanten hebben er, net als organisator Tommy Boesveld, enorm veel zin in.

Met een geheel veilig en geëgaliseerd terrein kon dinsdag gestart worden met de opbouw van de kermis. Toen de mega-attractie Infinity op zijn plek werd gezet, trok dit al veel bekijks. De attractie is dan ook het paradepaardje van de kermis. “Het is echt een primeur dat we Infinity hebben weten te strikken voor de Alphense kermis. Zelfs op de Tilburgse kermis heeft de attractie nog niet gestaan”, vertelt Boesveld trots. “Dat is ook wel echt een compliment waard naar de exploitanten en de gemeente. Samen kunnen we echt iets moois neerzetten.”

Volgens Boesveld verlopen de voorbereidingen geheel volgens plan. “Alles verloopt goed. De meeste attracties staan inmiddels op hun plek. Daarna zijn we naar verwachting nog tot vrijdagochtend bezig met het gereed maken van het terrein in verband met alle coronamaatregelen. Denk aan het neerzetten van de hekken en het uitstippelen van de looproute.” Boesveld kan, net als de aanwezige kermisexploitanten, niet wachten totdat het vrijdag is. “We hebben er heel veel zin in. We hebben er lang op moeten wachten, maar nu kunnen we eindelijk weer aan de slag.”

Op de kermis staan in totaal zo’n 35 tot 40 attracties en andere zaken, zoals kramen waar je een versnapering kunt halen. De attracties die dit jaar ook op het terrein staan zijn: Mega Booster, Break dance, Power polyp, Spookhuis, Uncharted Funhouse, Viva las Vegas doolhof, X Factory, Big apple achtbaan, Buggy ride, Alladin, Jumbo, Tea cups, en de Trampoline. De kermis vind je dit jaar van vrijdag 11 september t/m woensdag 16 september bij de Thorbeckestraat en het Aarhofplein.

Openingstijden

Vrijdag 15.00 tot 23.00
Zaterdag 13.00 tot 23.00
Zondag  13.00 tot 22.00
Maandag 14.00 tot 22.00
Dinsdag 14.00 tot 22.00
Woensdag 13.00 tot 23.00

Meer weten over de corona-proof kermis in Alphen? Lees dan hier verder.

Kermis Infinity3_Josh.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Steun de lokale ondernemer

Online shoppen is een groot goed. Je ziet alles op je dooie gemakje op je scherm voorbij komen en het maakt niet uit of het om de hoek of in Verweggistan wordt gemaakt. Je kijkt en vergelijkt. Je zet de nodige kruisjes en trekt je iDeal kaart leeg.

Onderwijs vandaag 16:34

Mondkapjes ruilen voor ijs op het Scala College

Vrijdag was de laatste dag dat leerlingen een mondkapje moesten dragen in de school. Het Scala College in Alphen stond hier op een wel heel leuke manier bij stil.

Advertorial Winkels vandaag 14:30

Kom naar de grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 10 oktober organiseert wijnspeciaalzaak en wijnbar La Bodega '87 de grote najaarsproeverij! Proef ruim 30 verschillende wijnen onder begeleiding van vier wijnkenners. Je kan deze middag zelf aangeven welke wijnen je wilt proeven.