Evenementen

Open Boerderijendag bij familie Verkleij in Alphen

LTO Noord afdeling Alphen-Nieuwkoop organiseert op zaterdag 8 april voor de dertigste keer de Open Boerderijdag. Dit keer vindt het evenement plaats bij de familie Verkleij aan de Ridderbuurt 57 in Alphen aan den Rijn.

Deze dag wordt speciaal georganiseerd om de basisschoolleerlingen in Alphen, Aarlanderveen en Zwammerdam de kans te geven kennis te maken met het boerenleven en alles er om heen. Vanaf 10.00 uur zijn de kinderen met hun ouders of grootouders welkom. Om 10.30 uur zal wethouder Han de Jager de dag officieel openen en de dag wordt eindigt om 15.00 uur.

Op de boerderij kunnen de kinderen een kijkje nemen bij de koeien en de kalfjes en in de melkstal waar de koeien twee keer per dag gemolken worden. Ook de schapen met hun lammetjes zijn te bewonderen. Verder is de IVN-jeugdgroep, imker Cees van den Berg en agrarische natuurvereniging de Hollandse Venen aanwezig en zijn er activiteiten voor de kinderen. Friesland Campina zorgt voor een lekker drankje.

De Ridderbuurt is een smalle weg, niet berekend op veel verkeer. Het advies van de familie Verkleij luidt dan ook: kom op de fiets! 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.