Open dag Alrijne Ziekenhuis en Verpleeghuis Oudshoorn

Op zaterdag 18 maart 2017 opent Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn de deuren voor een uniek kijkje achter de schermen. Alle geïnteresseerden: oud en jong, onbekend met de zorg of juist werkzaam in een ziekenhuis of verpleegafdeling zijn welkom. Heel veel collega’s van Alrijne Zorggroep maken bezoekers wegwijs in het ziekenhuis, leggen uit wat hun vak inhoudt en geven inzicht in de nieuwste onderzoeken en behandelingen.

De open dag is gratis te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur. In het ziekenhuis openen meer dan dertig afdelingen hun deuren. Ook kunnen bezoekers terecht bij verschillende patiëntenverenigingen, informatie inwinnen over opleidingen en vacatures en zorgprofessionals van binnen en buiten het ziekenhuis ontmoeten.

Niet alleen het ziekenhuis opent zijn deuren. Geïnteresseerden kunnen tussen 12.00 en 16.00 uur onder begeleiding ook een bezoek brengen aan het tegenoverliggende Verpleeghuis Oudshoorn.

Ontdek, voel, test, opereer en ervaar
Onder het motto 'Samen aan de slag' geven niet alleen artsen en verpleegkundigen rondleidingen en demonstraties maar kunnen bezoekers ook zélf bij meer dan veertig activiteiten de zorg ervaren, ontdekken, voelen en testen. Zo kunnen jong en oud hun arm laten gipsen, op reis gaan door een megabrein, gratis gezondheidstesten doen, een buisje in een -net echt- trommelvlies plaatsen, door middel van een ouderdomspak zich héél oud voelen en opereren op de OK.

Speciaal voor kinderen is er de mogelijkheid om met hun zieke knuffel naar de poppendokter te gaan of hun knuffel op de foto te zetten. Geen gewone foto, maar een röntgenfoto!

Alles over Alrijne Ziekenhuis
Bij de 'alles over Alrijne' stand kunnen bezoekers terecht voor meer informatie over hoe Alrijne de ziekenhuiszorg in de regio heeft georganiseerd op onze locaties in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn en in Katwijk en Sassenheim. 
Ook wie meer wil weten over een opleiding of een baan in de zorgsector, is van harte welkom tijdens de open dag.

Informatie
Het volledige programma van de open dag is te vinden op www.alrijne.nl/opendag. De open dag is gratis te bezoeken. Aanmelden is niet nodig.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten vandaag 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.