Open dag Alrijne Ziekenhuis en Verpleeghuis Oudshoorn

Op zaterdag 18 maart 2017 opent Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn de deuren voor een uniek kijkje achter de schermen. Alle geïnteresseerden: oud en jong, onbekend met de zorg of juist werkzaam in een ziekenhuis of verpleegafdeling zijn welkom. Heel veel collega’s van Alrijne Zorggroep maken bezoekers wegwijs in het ziekenhuis, leggen uit wat hun vak inhoudt en geven inzicht in de nieuwste onderzoeken en behandelingen.

De open dag is gratis te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur. In het ziekenhuis openen meer dan dertig afdelingen hun deuren. Ook kunnen bezoekers terecht bij verschillende patiëntenverenigingen, informatie inwinnen over opleidingen en vacatures en zorgprofessionals van binnen en buiten het ziekenhuis ontmoeten.

Niet alleen het ziekenhuis opent zijn deuren. Geïnteresseerden kunnen tussen 12.00 en 16.00 uur onder begeleiding ook een bezoek brengen aan het tegenoverliggende Verpleeghuis Oudshoorn.

Ontdek, voel, test, opereer en ervaar
Onder het motto 'Samen aan de slag' geven niet alleen artsen en verpleegkundigen rondleidingen en demonstraties maar kunnen bezoekers ook zélf bij meer dan veertig activiteiten de zorg ervaren, ontdekken, voelen en testen. Zo kunnen jong en oud hun arm laten gipsen, op reis gaan door een megabrein, gratis gezondheidstesten doen, een buisje in een -net echt- trommelvlies plaatsen, door middel van een ouderdomspak zich héél oud voelen en opereren op de OK.

Speciaal voor kinderen is er de mogelijkheid om met hun zieke knuffel naar de poppendokter te gaan of hun knuffel op de foto te zetten. Geen gewone foto, maar een röntgenfoto!

Alles over Alrijne Ziekenhuis
Bij de 'alles over Alrijne' stand kunnen bezoekers terecht voor meer informatie over hoe Alrijne de ziekenhuiszorg in de regio heeft georganiseerd op onze locaties in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn en in Katwijk en Sassenheim. 
Ook wie meer wil weten over een opleiding of een baan in de zorgsector, is van harte welkom tijdens de open dag.

Informatie
Het volledige programma van de open dag is te vinden op www.alrijne.nl/opendag. De open dag is gratis te bezoeken. Aanmelden is niet nodig.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:09

Vier de liefde bij McDonald's Alphen aan den Rijn

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Om die dag te vieren organiseert McDonald's op 14 februari diverse leuke acties. Wil jij weten wat je kan verwachten die dag? Lees dan snel verder.

Politie en handhaving gisteren 16:18

Sorteerbedrijf treft mogelijk explosief aan

Op vrijdagochtend 27 januari werd de politie naar een bedrijf, gespecialiseerd in het sorteren van metalen, aan de Tankval in Alphen aan den Rijn gestuurd. Medewerkers van het sorteerbedrijf hadden hier tijdens werkzaamheden mogelijk een explosief aangetroffen.

Werkzaamheden gisteren 15:24

Dit gaat er gebeuren tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan Rijndijk-Oost

Op dinsdag 7 februari starten de werkzaamheden voor het onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Tijdens de werkzaamheden zal het gedeelte tussen De Hoorn en het Oostvaartpad afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd doorgaand verkeer. Maar wat voor werkzaamheden zullen er uitgevoerd worden?

Politie en handhaving gisteren 14:33

Politie gaat meer controleren op sluipverkeer bij de Oudshoornseweg

Dat je met de auto niet meer vanaf het begin van de Oudshoornseweg naar het eind kan wordt door sommige inwoners als vervelend ervaren. Je moet dan namelijk ‘helemaal omrijden’. Sommige weggebruikers kiezen daarom alsnog voor de korte route over de Oudshoornseweg, wat verboden is.

Advertorial Werken gisteren 13:39

Danny groeit bij Duijvelaar, van stagiair naar productmanager

Danny: “In 1995 deed ik mijn afstudeerproject van de Amsterdamse Scheepvaartschool bij Duijvelaar Pompen. Nu nog een baan; de behulpzame dames van de marketingafdeling van Duijvelaar hebben mij destijds geholpen met het schrijven van mijn sollicitatiebrief. Ik werd aangenomen en ik ben nu productmanager bij Duijvelaar. Maar ik ben daar ooit begónnen als servicemonteur.”

Politie en handhaving gisteren 12:46

Auto-inbraak Kerk en Zanen: dashboard van een BMW verwijderd

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari heeft er een auto-inbraak plaatsgevonden in Kerk en Zanen. De daders gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben het dashboard van de BMW meegenomen.