Josh Walet

Open uit protest? Gemeente gaat ‘handhaven indien nodig’

Winkels en horeca verspreid over het land openen hun deuren als protest tegen het huidige coronabeleid. Meerdere burgemeesters hebben aangegeven hier niet op te zullen handhaven. Gemeente Alphen aan den Rijn laat weten geen oogje dicht te knijpen.

“Met veel ondernemers hopen we dat winkeliers zo snel mogelijk, al dan niet in stappen/gefaseerd, weer open kunnen”, laat een gemeentewoordvoerder desgevraagd weten. De eerste stappen richting heropening lijken vrijdagavond tijdens de persconferentie te worden aangekondigd. Winkels mogen vanaf zaterdag 15 januari tot 17:00 uur weer open op afspraak. Het idee hierachter is dat winkels wel klanten kunnen ontvangen, maar dat het aantal mensen dat tegelijk in de winkels bevindt op deze manier beperkt blijft.

Wat het kabinet ook precies aankondigt tijdens de persconferentie, verspreid over het hele land hebben winkeliers en horecaondernemers al aangegeven hoe dan ook de deuren volledig te willen openen. Ook in Alphen aan den Rijn groeit de weerstand tegen het huidige coronabeleid. “We realiseren ons dat de nood hoog is en zien dat veel ondernemers ook mee willen denken in de manier waarop ook zij bij een eventuele gefaseerde opening de naleving van de coronamaatregelen kunnen bevorderen.”

Dat er ook in Alphen aan den Rijn winkels en horecagelegenheden zijn die de deuren openen, lijkt volgens de gemeente nog niet aan de orde. Wel wordt het in de gaten gehouden. “Op dit moment hebben we geen signalen dat winkeliers uit protest open willen gaan. Als dat anders wordt, zullen we vanzelfsprekend met de ondernemers in contact treden en hen op de dan geldende maatregelen wijzen en als dat nodig is handhavend optreden”, aldus de gemeentewoordvoerder.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.