Junis Kinderopvang
Advertorial Kinderen

Opening BSO Klassewerk: "Het is een multifunctionele plek"

Maandag 17 mei opende BSO Klassewerk van Junis Kinderopvang haar deuren. De BSO is onderdeel van kindcentrum Meesterlijk in het dorpshuis. Op feestelijke wijze zijn de kinderen verwelkomd en was het de eer aan Esmee om samen met clustercoördinator Paula het zelfgemaakte lint door te knippen met een levensgrote schaar. De kinderen van het kinderdagverblijf vonden dat nog wat spannend en keken vanaf een afstandje toe.

Na eens rustig rondgekeken te hebben, bombardeerde de aanwezige kinderen de BSO van Junis al snel tot tofste BSO. Een van de meisjes vertelde: “Ik vind het super gaaf dat we nu op een nieuwe locatie zitten met zoveel nieuwe dingen. De TikTok-hoek vind ik het leukst. Je kan je daar verkleden met echte jurken, kettingen en hoedjes en dan leuke dansjes doen voor de spiegels!” Ook de tuin, weliswaar met vreemde voorwerpen, viel in goede aarde.

Een multifunctionele plek

Clustermanager Reliza is blij dat er naast de kinderopvang (0-4 jaar) nu ook een plek is voor kinderen die gebruik maken van de buitenschoolse opvang. Reliza: “Deze locatie leent zich er goed voor om juist de doelgroep vanaf 8 jaar aan te spreken. Dorpshuis De Som (voorheen De Meester) is een multifunctionele plek.”

Naast de bibliotheek en Tom in de Buurt zijn er ook allerlei andere culturele en maatschappelijke instellingen waar de BSO leuke activiteiten mee kan bedenken. Reliza vertelt verder over de BSO: “Vrijwilligers van de tuingroep hebben al een start gemaakt aan een leerzame belevingstuin. We kunnen niet wachten om straks de zelfgemaakte kruiden te proeven. Het is echt een prachtige locatie waar alles samenkomt in de kern van Hazerswoude-Rijndijk.”


Meer nieuws

Limesjaar 2022 gisteren 17:57

Zomerkleding, winterkleding en iets over de garnizoenen

Wist je dat er weinig bekend is over de garnizoenen die castellum Albaniana bewoonden, omdat er bijna geen archeologische vondsten zijn gedaan waaruit dit blijkt? En wat is het verschil tussen de winterkleding en de zomerkleding van de soldaten? Dit en meer nieuwe artikelen op Romeins Alphen.

Politiek gisteren 16:48

De speerpunten van Nieuw Elan, VVD, CDA en D66

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben alle partijen zich sterk gemaakt voor hun eigen speerpunten. Nieuw Elan, VVD, CDA en D66 zijn nu gekomen met een gezamenlijk coalitieakkoord. De vraag is dan: wat hebben zij bereikt vanuit hun eigen verkiezingsprogramma.