Junis Kinderopvang
Advertorial Kinderen

Opening BSO Klassewerk: "Het is een multifunctionele plek"

Maandag 17 mei opende BSO Klassewerk van Junis Kinderopvang haar deuren. De BSO is onderdeel van kindcentrum Meesterlijk in het dorpshuis. Op feestelijke wijze zijn de kinderen verwelkomd en was het de eer aan Esmee om samen met clustercoördinator Paula het zelfgemaakte lint door te knippen met een levensgrote schaar. De kinderen van het kinderdagverblijf vonden dat nog wat spannend en keken vanaf een afstandje toe.

Na eens rustig rondgekeken te hebben, bombardeerde de aanwezige kinderen de BSO van Junis al snel tot tofste BSO. Een van de meisjes vertelde: “Ik vind het super gaaf dat we nu op een nieuwe locatie zitten met zoveel nieuwe dingen. De TikTok-hoek vind ik het leukst. Je kan je daar verkleden met echte jurken, kettingen en hoedjes en dan leuke dansjes doen voor de spiegels!” Ook de tuin, weliswaar met vreemde voorwerpen, viel in goede aarde.

Een multifunctionele plek

Clustermanager Reliza is blij dat er naast de kinderopvang (0-4 jaar) nu ook een plek is voor kinderen die gebruik maken van de buitenschoolse opvang. Reliza: “Deze locatie leent zich er goed voor om juist de doelgroep vanaf 8 jaar aan te spreken. Dorpshuis De Som (voorheen De Meester) is een multifunctionele plek.”

Naast de bibliotheek en Tom in de Buurt zijn er ook allerlei andere culturele en maatschappelijke instellingen waar de BSO leuke activiteiten mee kan bedenken. Reliza vertelt verder over de BSO: “Vrijwilligers van de tuingroep hebben al een start gemaakt aan een leerzame belevingstuin. We kunnen niet wachten om straks de zelfgemaakte kruiden te proeven. Het is echt een prachtige locatie waar alles samenkomt in de kern van Hazerswoude-Rijndijk.”


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.