Alphen Vitaal

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

“Alphen Vitaal is de aanjager van de buurtsportvereniging, maar uiteindelijk is de gemeenschap zelf de katalysator. Op een natuurlijke manier moeten er activiteiten ontstaan, buren gaan elkaar weer leren kennen, er is wat meer sociale controle, en misschien ontstaan er in de toekomst wel commissies voor de organisatie van bijvoorbeeld een buurtcamping, een skatewedstrijd of een park run. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo doen we het voor, door en met de inwoners van de wijk” geeft karttrekker Jeffrey Drost van Alphen Vitaal aan.

Buurtsportcoaches breiden sportaanbod in Europapark uit

Buurtsportcoaches Dominique Smit en Jochem Bijman staan al in de startblokken om er een feest van te maken in het Europapark. Beide buurtsportcoaches zijn nu al elke woensdag van 13:15 tot 14:15 uur aanwezig in de wijk om te sporten met de jeugd. Met de komst van de buurtsportvereniging wordt het aanbod verder uitgebreid naar aanbod voor het gehele gezin. “Er komt een sport- en spelmaterialen uitleen in buurthuis Oude Wereld, we creëren samen met buurtbewoners extra aanbod voor jong en oud, én we richten een zogenaamde Fit Club op. Daarbij zoeken we de nadrukkelijke samenwerking met de aanbieders van activiteiten en ondernemers in de wijk op” aldus Jochem.

Opening 3 juli

De openingshandeling met van de buurtsportvereniging wordt op 3 juli om 14:00 uur verricht door wethouder van sport Gert-Jan Schotanus. Aansluitend aan de openingshandeling maken inwoners kennis met de mogelijkheden van de buurtsportvereniging, kan men deelnemen aan de activiteiten (van jong tot oud, voor het gehele gezin) en maken bewoners kennis met de verschillende sportaanbieders uit de wijk. Het is niet nodig om aan te melden voor deze energieke middag.

Jouw mening telt

Het hoofddoel van een Buurtsportvereniging is dat bewoners uit de wijk structureler gaan bewegen. En dat zij meer betrokken raken bij het organiseren van (maatschappelijke en sportieve) activiteiten in de wijk. Zo leveren buurtbewoners een bijdrage aan hun ideale wijk, waarin mogelijkheden zijn voor een leven lang sporten. Ook worden inwoners gemotiveerd, opgeleid en begeleid in het motiveren van andere bewoners die nog niet actief zijn.  Een buurtsportvereniging is een manier om een sociaal netwerk op te bouwen en verbinding in een wijk te creëren.

Jouw stem telt

Om tot een passend aanbod te komen is Alphen Vitaal benieuwd naar de behoeftes die leven in de wijk. Welke activiteiten wil de bewoner terugzien in het programma? Wie wil iets betekenen in de organisatie van een activiteit? En wat wordt de naam van de vereniging? Kijk voor meer informatie op alphenvitaal.nl/bsvinkerkenzanen en laat direct jouw mening achter.

Daarnaast wordt er op 25 juni een bijeenkomst georganiseerd voor professionals die iets kunnen betekenen voor het opstarten van een zogenaamde VitalityClub voor mensen van 50 jaar en ouder.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.