Josh Walet

Opening groenblauwe schoolplein Vroonhoeve/Vianova

Op vrijdag 8 november heeft wethouder Leo Maat om 12:00 uur het groenblauwe schoolplein van de scholen OBS De Vroonhoeve en Vianova geopend.

Om 12:00 uur heeft wethouders Leo Maat het groenblauwe schoolplein feestelijk geopend. Tijdens deze gelegenheid zijn de schoolpleinburgemeester en wethouders van beide scholen beëdigd en is het wormenhotel onthuld.

Groen schoolplein
De Vroonhoeve heeft een duurzaamheidsprofiel. Omdat ze het schoolplein aan de Vroonhoevelaan delen met Vianova, zijn ze samen tot overeenstemming gekomen om er een groen schoolplein van te maken. De voorbereiding duurde 4 jaar, waarbij ook een blauw (water) gedeelte werd toegevoegd. In samenwerking met onder andere de gemeente Alphen aan den Rijn is het groenblauwe plein gerealiseerd, waarbij leerlingen in een natuurlijke omgeving kunnen spelen en ontdekken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek vandaag 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten vandaag 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek vandaag 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca vandaag 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.