Josh Walet

Opening groenblauwe schoolplein Vroonhoeve/Vianova

Op vrijdag 8 november heeft wethouder Leo Maat om 12:00 uur het groenblauwe schoolplein van de scholen OBS De Vroonhoeve en Vianova geopend.

Om 12:00 uur heeft wethouders Leo Maat het groenblauwe schoolplein feestelijk geopend. Tijdens deze gelegenheid zijn de schoolpleinburgemeester en wethouders van beide scholen beëdigd en is het wormenhotel onthuld.

Groen schoolplein
De Vroonhoeve heeft een duurzaamheidsprofiel. Omdat ze het schoolplein aan de Vroonhoevelaan delen met Vianova, zijn ze samen tot overeenstemming gekomen om er een groen schoolplein van te maken. De voorbereiding duurde 4 jaar, waarbij ook een blauw (water) gedeelte werd toegevoegd. In samenwerking met onder andere de gemeente Alphen aan den Rijn is het groenblauwe plein gerealiseerd, waarbij leerlingen in een natuurlijke omgeving kunnen spelen en ontdekken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca gisteren 17:24

Domper voor De Zeeger: restaurant moet minimaal drie weken sluiten

Dat horecagelegenheden vanaf vandaag om 22:00 uur de deuren moeten sluiten was een teleurstelling voor de branche, maar Restaurant de Zeeger krijgt te maken met een nog grotere domper. Omdat zij op een commercieel sportcomplex gevestigd zijn, moeten zij de deuren vanaf 18:00 uur voor minimaal drie weken sluiten.

Politiek gisteren 16:36

Project aquathermie Planetenbuurt krijgt EU-subsidie

De pilot om een deel van de Planetenbuurt met water te verwarmen, is succesvol. Inmiddels is via de provincie Zuid-Holland een EU-subsidieaanvraag gedaan en deze is gehonoreerd. Tien gemeenten nemen deel aan het project.

Politiek gisteren 15:17

Alphense horecaterrassen mogen hele winter open

In het kader van de coronamaatregelen, waardoor onder meer de horecaondernemers zwaar zijn getroffen, is het gebruik van terrassen in de zomer versoepeld. Burgemeester Liesbeth Spies meldt dat de terrasvergunningen de hele winter zullen gelden.