Josh Walet

Opening groenblauwe schoolplein Vroonhoeve/Vianova

Op vrijdag 8 november heeft wethouder Leo Maat om 12:00 uur het groenblauwe schoolplein van de scholen OBS De Vroonhoeve en Vianova geopend.

Om 12:00 uur heeft wethouders Leo Maat het groenblauwe schoolplein feestelijk geopend. Tijdens deze gelegenheid zijn de schoolpleinburgemeester en wethouders van beide scholen beëdigd en is het wormenhotel onthuld.

Groen schoolplein
De Vroonhoeve heeft een duurzaamheidsprofiel. Omdat ze het schoolplein aan de Vroonhoevelaan delen met Vianova, zijn ze samen tot overeenstemming gekomen om er een groen schoolplein van te maken. De voorbereiding duurde 4 jaar, waarbij ook een blauw (water) gedeelte werd toegevoegd. In samenwerking met onder andere de gemeente Alphen aan den Rijn is het groenblauwe plein gerealiseerd, waarbij leerlingen in een natuurlijke omgeving kunnen spelen en ontdekken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 14:17

Baldadige jongens moeten naar bureau Halt

Afgelopen weekend gedroegen vier jongens in de leeftijd tot 15 jaar zich baldadig in een winkel in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen. De politie kon van twee jongens de identiteit achterhalen. Zij gaan een traject volgen bij bureau Halt.

Advertorial Evenementen vandaag 13:46

Speeddaten voor ouderen

Op woensdag 5 februari organiseert Tom in de buurt een middag speeddaten voor senioren die op zoek zijn naar een nieuwe vriend(in) of liefde. Zin in nieuwe contacten? Wilt u uw kring vergroten? Meld u nu aan!

Sport vandaag 13:18

Waterpoloërs AZC door naar halve finale beker

Met de bekerwinst in de heenwedstrijd van vorige week al in handen (14-12 uit in Leiden), bleek het zaterdag 25 januari in het matig gevulde zwembad AquaRijn nog geen 'walk in the park' voor de waterpoloërs van het Alphense AZC. De uiteindelijke eindstand van 11-9 doet wellicht vermoeden dat AZC het makkelijk had, maar niks was minder waar.

Sport vandaag 12:15

Quinty Keijzer tweede op NK veldrijden

Zaterdag 25 januari werd in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd. Bij de 9-jarige meisjes stond namens WV Avanti Quinty Keijzer aan de start. Zij wist de tweede plek te veroveren.

Algemeen vandaag 11:25

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.