Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Cultuur

Opening TOPplein in de nieuwe Bibliotheek

Op donderdag 8 oktober start het TOPplein in de nieuwe Bibliotheek van Alphen aan den Rijn. Het TOPplein is voortaan iedere donderdagavond open en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te bereiken en hen laten zien dat het voor iedereen mogelijk is om de stap te zetten naar beter leren lezen en schrijven of omgaan met de computer.

Ook om te leren ga je naar de Bibliotheek

Het TOPplein is iedere donderdagavond de plek voor iedereen die aan de slag wilt met taal, rekenen of juist met de computer wil leren omgaan. Je kunt er zelfstandig komen oefenen op de computer, maar er zijn ook vrijwilligers die je kunnen helpen. Het TOPplein is open van 19:00 uur tot 21:00 uur. Het is gratis en iedereen is welkom.

Informatiepunt Digitale Overheid

Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Daarvoor moet je dan meestal inloggen met je DigiD. Het DigiD heb je nodig om je rijbewijs te verlengen, je belastingaangifte te doen en om je pensioenoverzicht in te zien. Als je hier vragen over hebt kun je terecht in de Bibliotheek bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Ook het IDO is te vinden op het TOPplein.

Vragen en meer informatie

Heb je een vraag voor jezelf of iemand anders? Meld je aan voor het TOPplein via de website en klik op de agenda of bel naar de DigiLijn via 0172-475 771 optie 2. Je kunt ook mailen naar digitaal@bibliotheekrijnenvenen.nl. Vanwege corona kan je alleen naar binnen als je bent aangemeld.

Let op: vanaf maandag 5 oktober is bezoek aan de bibliotheek alleen mogelijk op reservering. Hoe dat precies werkt, lees je hier


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!