Opening zwembad AquaRijn in mei

Op woensdag, 16 mei 2012, wordt zwembad AquaRijn officieel geopend. Een speciaal feest waar we vieren dat Alphen aan den Rijn een prachtig zwembad rijker is! Vanaf nu is alle informatie over de bouw en de opening van AquaRijn te vinden op de website van het nieuw te openen zwembad.

Op Hemelvaartsdag opent zwembad Aquarijn voor het eerst haar deuren voor alle Alphenaren. Dat is de dag dat het imposante gebouw aan de Cantharel in gebruik genomen gaat worden.

Op 4 mei levert de aannemer het complex op.

Tussen nu en begin mei worden de laatste werkzaamheden aan het bad verricht. 'Je moet dan echt denken aan de laatste tegels leggen en het trekken van kabels. Het bad is dus nagenoeg af en daarna volgen snel de woningen', zegt wethouder Michel du Chatinier tevreden. "Op 4 mei levert de aannemer het complex op.Vanaf 7 mei mogen de verenigingen proefdraaien in het zwemwater".

Het is deze maand (februari) precies vijf jaar geleden dat De Thermen afbrandde. Het nieuwe onderkomen staat op dezelfde plek als het oude zwembad, maar is vele malen groter. 

Wethouder sport Michel du Chatinier: “We hebben zo lang met elkaar gewacht op dit moment. Ik wil dat het een echt feest wordt. Op dit moment zijn we druk bezig de puntjes op de i te zetten. Ik heb de laatste vorderingen gezien en het zwembad wordt prachtig! Ik kan niet wachten tot ik de eerste duik kan nemen.”

AquaRijn
Alphen heeft iets met de Romeinse tijd, dat hoeven we niemand meer uit te leggen. Alphen is immers ontstaan op de plaats en de resten van een Romeinse ‘castellum’ of versterking. In het huidige Alphen aan den Rijn zie je nog veel verwijzingen terug: Castellum, de Limes.  Ook AquaRijn is een 'Romeinse' naam. Een (sport)bouwwerk met de omvang van AquaRijn verdient met recht een openingsfeest van 100 dagen. Een feest dat een onuitwisbare indruk zal achterlaten, net als de openingfeesten van het Colosseum, bijna 2000 jaar geleden.

100 dagen feest
Vanaf de dag van de opening tot 100 dagen daarna organiseren Alphense verenigingen, de huurders van het bad, en Sportspectrum activiteiten om alle Alphenaren kennis te laten maken met AquaRijn. Niet alleen zal een scala van zwemactiviteiten worden georganiseerd; ook de horecavoorziening wordt goed benut. Momenteel wordt gewerkt aan de invulling van het programma. In augustus sluiten de 100 dagen met activiteiten voor de scholen. Ook het Europees jeugdkampioenschap kwalificatietoernooi waterpolo en de Dutch Waterpolo Trophy voor vrouwen, ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Londen, maken onderdeel uit van de cyclus. Eind augustus krijgen alle Alphense scholen de kans om met hun leerlingen te gaan zwemmen.

Het zwembad

AquaRijn past naadloos in het geheel aan kwalitatief hoogstaande sportaccommodaties in Alphen aan den Rijn. Rondom het bad van 25 x 35 meter zijn brede perrons gesitueerd, zodat alle zaken rondom het bad goed georganiseerd kunnen worden. Er is ruime tribunecapaciteit (400 plaatsen), zodat zwempubliek kan genieten van de activiteiten in het bad. De horecagelegenheid, een ruime parkeerplaats en een uidagend plein als entree maken het geheel compleet. In de maatvoering is duidelijk rekening gehouden met de sportieve ambities van Alphen aan den Rijn.

Aanbod activiteiten 
Het nieuwe bad is vooral bedoeld voor verenigingen en leszwemmen, maar krijgt ook een recreatieve functie. De volgende activiteiten zijn mogelijk in het nieuwe bad:

Banenzwemmen tijdens een aantal ochtenden Fit & Vitaalactiviteiten tijdens een aantal ochtenden Zwemlessen, in combinatie met banenzwemmen en Fit & Vitaalactiviteiten voor de ouders/begeleiders van de kinderen Zwemmen voor het Scala College en het ID college Aanbod van verenigingen (dagelijks vanaf 18.00 uur).

Beheer
Het beheer van AquaRijn komt in handen van stichting Sportspectrum.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!