Alexander Schippers

Openingsconcert Steinmeyer-orgel met een drieluik van stadsorganist Simon Stelling

Na een grondige restauratie van negen maanden klinkt het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk in Alphen als nooit tevoren. Het orgel is weer in topconditie. Dat wordt vanavond om 20:00 uur gevierd met een openingsconcert van stadsorganist Simon Stelling.

Na de kerkelijke ingebruikname van het Steinmeyer-orgel volgt vanavond de wereldlijke ingebruikname. De wereldberoemde Franse organist Daniël Roth zou komen, maar vanwege de coronacrisis kon dit helaas niet doorgaan. “We willen zo voorzichtig mogelijk zijn en vinden het belangrijk dat we reisbewegingen waar mogelijk beperken”, zo liet voorzitter Jan de Kruijf eerder weten.

Daarom is er een alternatief programma samengesteld, waarbij stadsorganist Simon Stelling zelf het openingsconcert verzorgt. Hij heeft een drieluik samengesteld van Duitse, Engelse en Franse muziek. Elk onderdeel vormt apart ook weer een drieluik. Gespeeld worden onder andere de grote Es-dur Praeludium van Bach, orgelconcert opus 4-2 van Händel, de Marseillaise van Balbastre en een orgeltranscriptie van de Ouverture van Lohengrin van Wagner.

Het programma duurt ongeveer 1,5 uur. Het eerste half uur zal gastheer Sander Zwiep, orgelliefhebber en NPO Radio 4 radiopresentator bij Omroep Max, enkele gasten ontvangen en interviewen. Daarna wordt het orgel met een lichtshow geactiveerd en zal organist Simon Stelling een uur lang een concert geven.

De livestream is vanaf vrijdag 30 oktober om 20:00 uur online te volgen via deze link. De organisatie wordt verzorgd door Stichting Vrienden van de Adventskerk. Kijk jij mee om te zien hoe het Steinmeyer-orgel weer klank en kleur terugkrijgt?


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Sinterklaas Journaal Voor Kinderen vandaag 07:29

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2020 - Aflevering 18

Ook dit jaar beleven de Sint en zijn pieten weer de leukste avonturen. De achttiende aflevering van het Alphens Sinterklaas Journaal kun je nu zien op Alphens.nl! Tot en met 4 december iedere schooldag een nieuwe aflevering.

Wonen en bouwen gisteren 17:48

De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf

Vorige week is de sloop van het Rode Dorp in Alphen van start gegaan. De eerste woningen zijn inmiddels gesloopt, de komende weken volgt de rest. Op deze dronebeelden krijg je een indruk van hoe het Rode Dorp er nu uitziet.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:56

Dubbel jubileum bij Toyota Van Ekris

De Toyota dealer voor Nieuwkoop en Mijdrecht viert met volle trots het 12,5 jaar jubileum van Monique en Reinier. Beiden begonnen in hetzelfde jaar bij Van Ekris. Monique kwam het team van de administratie versterken en Reinier de receptie van de werkplaats.

Sport gisteren 16:17

Zes sportvelden bij ARC voorzien van LED verlichting

De nieuwe, energiezuinige LED verlichting van ARC is afgelopen donderdag door leverancier Sportverlichting.com opgeleverd. Deze LED verlichting vervangt op zes sportvelden van ARC de bestaande conventionele verlichting.

Politie gisteren 15:33

Oeps, foutje: ‘gestolen’ snorfiets blijkt toch niet gestolen

Op vrijdag zagen politieagenten een persoon op een snorfiets bij de Gnephoek rijden. Bij controle bleek de snorfiets als gestolen gesignaleerd te staan. Later bleek echter dat de aangever van de diefstal een verkeerd kenteken had doorgegeven.

Dieren gisteren 14:49

Boa’s controleren op loslopende honden vanwege overlast

Bijna overal in onze gemeente is het verplicht om je hond aan de riem te doen bij het uitlaten. Loslopen mag op de daarvoor aangewezen gebieden. Toch ontvangt de gemeente regelmatig meldingen omtrent overlast van honden.