KHABBAZ
Advertorial Cultuur

Openingsfestival Cultureel Seizoen en Straatmuzikanten aan den Rijn op zaterdag 26 augustus

In het laatste weekend van augustus staat het centrum van Alphen aan den Rijn volledig in het teken van het nieuwe culturele seizoen. Kom kunst en cultuur beleven met een programma vol aansprekende previews, creatieve workshops, optredens en culturele verrassingen! 

Culturele stichtingen en verenigingen uit de hele gemeente geven op het Rijnplein een voorproefje van hun nieuwe aanbod. In het centrum klinken bovendien de hele dag de klanken van het Straatmuzikanten aan den Rijn Festival.

Kom kunst en cultuur beleven

Tussen 10:30 uur en 16:00 uur kunnen bezoekers van alle leeftijden genieten van muziek, dans, theater, en meer. Het programma start met de opening door wethouder Anouk Noordermeer om 10:30 uur. Op het cultuurpodium staan vanaf 11:00 uur spannende previews geprogrammeerd. Kom kijken naar Bij de Revue van Productiehuis Alphen, Kiki Schippers met band van Theater Castellum of Box in the Vox van Parkvilla. Laat je inspireren voor het nieuwe seizoen tijdens de presentaties van Dansschool Gudo Cools, Jeugdtheaterhuis en Nieuwe Muziekschool Alphen, met lokaal cultureel talent op het podium.

Wil je zelf creatief of muzikaal aan de slag? Stap dan in de vintage airstream camper of loop binnen bij de winkelruimte op de hoek van de Mediamarkt. Daar vind je workshops van de Alphense Popschool, Muziekvereniging DSS, Dansschool I’m in Motion, Parkvilla en Nieuwe Muziekschool. Bezoekers van alle leeftijden kunnen de heupen losgooien bij de Silent Disco met o.a. DJ School Alphen!

Culturele prijzen te winnen

Bij de cultuurkramen staan bovendien ruim twintig culturele organisaties klaar met een verrassende presentatie van hun nieuwe seizoensprogrammering. Bij de kraam van cultuurplatform KHABBAZ maak je kans op mooie cultuurprijzen door een slinger te geven aan het Rad van Cultuur. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht: kom maskers maken bij de stand van het Jeugdtheaterhuis of schuif aan bij de knutseltafel van Theater Castellum. Het volledige programma van het openingsfestival is hier te vinden.

Straatmuzikanten aan den Rijn

Op 26 augustus vindt ook het jaarlijkse Straatmuzikanten aan den Rijn festival plaats. Op 15 speelplaatsen in en rond de winkelstraten spelen maar liefst dertig straatmuzikantenacts. De deelnemers rouleren tussen 11:00 en 16:00 uur over verschillende locaties. Om 15:30 uur verzamelen alle muzikanten op het Rijnplein voor een jamsessie. Het festival wordt om 16:00 uur afgesloten met de finale en prijsuitreiking op het Rijnplein.


Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.