Alphense Schaakclub

Openlucht snelschaaktoernooi aan de Zegerplas

Op zaterdag 18 september wordt er een Openlucht snelschaaktoernooi gehouden. Dit gebeurt bij droog weer op de schaaktafels op het grasveld aan de westkant van de Zegerplas, in het verlengde van Urban Athletes Park, ten zuiden van Wet 'n Wild.

Dit snelschaaktoernooi wordt gehouden in het kader van de Nationale Sportweek en is voor jong en oud, bij voorkeur voor schakers die nog geen lid zijn van een schaakclub. Bij voldoende deelname kunnen er twee snelschaaktoernooien parallel worden gehouden, één voor de jeugd en één voor senioren, anders één gecombineerd toernooi voor alle leeftijden.

Er worden 3, 4 of 5 partijen per persoon gespeeld; het speeltempo is 10 of 15 minuten per persoon, per partij, op de klok, afhankelijk van het aantal deelnemers. Op zaterdag 18 september vindt het snelschaaktoernooi plaats vanaf 13:30 uur en zal duren tot ongeveer 17:00 uur.

Vooraf aanmelden heeft de voorkeur, maar is niet verplicht. Bij vooraf aanmelden kan de Alphense Schaakclub (ASC) inschatten op hoeveel belangstelling kan worden gerekend en met welk toernooischema (4-, 5- of 6-kamp) gewerkt zal worden. Aanmelden kan per mail via: hermo_kuilenberg@kpnmail.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.