Opgeknapt verenigingsgebouw Alphense reddingsbrigade is van alle gemakken voorzien

Sinds 2019 is de Alphense reddingsbrigade trotse huurder van hun eigen verenigingsgebouw, gelegen achter Bowling Aphen. De afgelopen jaren hebben vrijwilligers hard gewerkt om van dit vervallen gebouw een prachtig en functioneel gebouw te maken.

Bij het transformeren van het verenigingsgebouw was het hoofddoel om het materieel kwijt te kunnen, denk aan droogpakken, boten en redmiddelen. Daarnaast moet het gebouw dienen als uitvalbasis waar de reddingsbrigade zich na een buitentraining/bewaking in en om de Zegerplas kan omkleden en duurzaam kan toiletteren.

“De duurzaamheid waarborgen wij doordat de toiletten spoelen met gefilterd regenwater, maar ook de boten en droogpakken worden met dit gefilterde water schoon gemaakt”, vertelt Jeroen Bus van de Alphense reddingsbrigade. “Het plaatsen van zonnepanelen staat ook op de planning, deze zullen gaan zorgen voor de verwarming. De zonnepanelen staan op de planning voor montage rond de lente.”

Prijsvraag voor nieuwe naam

Na al dat klussen is het gebouw stralend en klaar voor een officiële opening. De feestelijke opening is voor alle leden en vindt plaats op zaterdag 12 maart. Die dag wordt ook de nieuwe naam van het clubgebouw bekendgemaakt. “In de volksmond wordt het gebouw nu ‘de opslag’ of ‘de schaapskooi’ genoemd. De eerste naam dekt de lading niet en de tweede is verwarrend omdat het pannenkoekenhuis aan de Zegerplas ook zo heet.”

Daarom heeft de Alphense reddingsbrigade een prijsvraag uitgeschreven: verzin een mooie naam, passend bij het gebouw en haar functionaliteit en geef deze naam door via prijsvraag@alphensereddingsbrigade.nl. “De naam zal onthuld worden tijdens de officiële opening en de naam van de bedenker zal voor eeuwig de boeken in gaan, dus eeuwige roem valt je ten deel”, zegt Bus. De uiterste inleverdatum is 6 maart.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.