Josh Walet

Opgelet: vanaf middernacht code rood vanwege sneeuw en harde wind

Eerder werd voor meerdere provincies al code oranje afgekondigd, maar dat is nu opgeschaald naar code rood. Er is veel sneeuw op komst in combinatie met vorst en harde wind. Code rood geldt vanaf middernacht.

Vanaf vanavond gaat het vanuit het zuiden sneeuwen. In de nacht van zaterdag op zondag trekt de sneeuw naar het noorden en valt er overal centimeters sneeuw. Lokaal kan dit oplopen tot zo'n 15 centimeter. 

Door de stevige oostenwind die dan door het land trekt is er sprake van een sneeuwjacht. Dit houdt in dat er sneeuwduinen kunnen ontstaan, wat in het verkeer veel hinder en gevaarlijke situaties op kan leveren. Er is ook slecht zicht, mogelijk minder dan 500 meter. Het voelt door de harde wind ook nog eens snijdend koud aan. Er wordt dan ook sterk geadviseerd om niet de weg op te gaan als dit niet nodig is.

Code rood gaat van kracht vanaf middernacht en duurt voor alsnog de hele zondag. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 19:20

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

‘’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd.  

Politie gisteren 16:42

De meest opmerkelijke politiemeldingen van Alphen dit weekend

In totaal kwamen er afgelopen weekend 97 meldingen bij de meldkamer van de Politie Alphen aan den Rijn. De politie spreekt hierbij van een vrij gemiddeld weekend. Onder andere kreeg de politie maar liefst driemaal met dezelfde persoon te maken.

Calamiteiten gisteren 13:28

Grote brand aan Goudse Rijpad

Er is een grote brand in een dak van een gebouw aan het Goudse Rijpad in Alphen. Speciale 'rietendakteams' zijn ook onderweg.