Gemeente

Opknapbeurt voor van Boetzelaerstraat in centrum

Nu de nieuwe plannen voor het oude V&D pand bekend zijn gemaakt, wordt ook duidelijk dat de van Boetzelaerstraat een opknapbeurt zal krijgen. De straat krijgt een compleet andere uitstraling.

Hoe dit er precies uit komt te zien is nog niet helemaal rond, maar de gemeente laat wel weten dat de lage muurtjes weg gaan en de ongelijke straat aangepakt zal worden. “Er zijn nu veel hoogteverschillen in de straat”, meldt de gemeente. “Ook gaan we kijken of we de van Boetzelaerstraat, net als bij het gemeentehuis, een ‘shared space’ kan blijven.” Dit laatste is afhankelijk van het aantal bussen die door het Alphens centrum blijven rijden, dit aantal is de afgelopen maanden al teruggebracht.

Tegenover de Toussaint, het nieuwe gebouw wat op de plek van de oude V&D komt, staan een aantal winkels leeg. Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) wacht op de Vereniging van Eigenaren van deze panden omdat te kijken of ook hier plannen voor gemaakt kunnen worden. “Als gemeente willen we graag meedenken aan het opknappen van deze panden.”

Er volgt nog een informatiemarkt voor bewoners. “Ook in verband met de duizenden fietsers die vanaf Kerk en Zanen en omliggende wijken via het centrum naar de sportvelden gaan. Het is op sommige moment erg druk in het centrum met fietsers en dit willen we in veilige banen leiden”, vertelt van As.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.