Josh Walet

Oplichters doen zich voor als politieagenten

Op vrijdagmiddag, 3 mei, werd de politie van Alphen aan den Rijn gealarmeerd over een incident op de Barnsteenstraat. Een persoon deed zich voor als politieagent en benaderde bewoners met het verzoek om persoonlijke bezittingen af te staan voor een lopend politieonderzoek naar een inbraak. Nietsvermoedend gaven de slachtoffers hun pinpassen, sieraden, creditcards, contante geldbedragen en zelfs telefoons af, enkel om later te ontdekken dat ze bedrogen waren. Er werd zelfs geld van hun rekeningen afgeschreven.

Hoewel de politie snel ter plaatse was, was de oplichter al verdwenen. Gelukkig slaagde de politie er dankzij moderne technologie, zoals 'Zoek mijn iPhone', in om de locatie van een van de gestolen telefoons te traceren naar Amsterdam. Desalniettemin leidde dit spoor nog niet tot een verdachte.

Meerdere meldingen

Helaas kregen ze op zondagmiddag, 5 mei, opnieuw twee meldingen van oplichting binnen, dit keer op de Boterbloemweg en de Rhenanialaan in Alphen aan den Rijn. Bewoners werden telefonisch benaderd door een persoon die zich wederom voordeed als politieagent, waarbij hen werd gevraagd om sieraden en bankgegevens af te staan. Gelukkig waren deze bewoners alert en belden ze meteen de echte politie.

Wees alert

De politie benadrukt dat wanneer je wordt gebeld door iemand die vraagt naar persoonlijke bezittingen of financiële gegevens, dit hoogstwaarschijnlijk een oplichter is. Het is belangrijk om altijd eerst zelf de politie te bellen ter verificatie. Bovendien zal de politie nooit op deze manier handelen of dergelijke informatie opvragen.

Het onderzoek wordt door de politie intensief voortgezet.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.