Josh Walet

Oplichters op heterdaad betrapt door politie

Afgelopen weekend kreeg de politie een melding dat er oplichters actief zouden zijn in Alphen aan den Rijn. Eenmaal ter plaatse kon de politie de oplichters direct aanhouden.

De politie kreeg zondagavond een melding van een Alphenaar die gebeld was door zowel de ING als de Rabobank. Zij wilden zijn bankgegevens en vroegen hem waardevolle mee te geven aan de medewerker. “De melder was bezig om sieraden en andere waardevolle spullen klaar te leggen toen de melder bedacht dat dit niet klopte. Hierop heeft hij de politie gebeld”, vertelt de politie.

Deze melding kwam precies op tijd. “Toen wij te ter plaatse kwamen kwam er nét iemand aan de deur bij de melder”, meldt de politie. Ook troffen de agenten een voertuig aan met draaiende motor en een persoon erin. De politie heeft beide personen aangehouden voor oplichting. Dit ging niet zonder slag of stoot; de verdachte die aan de deur kwam wilde niet meewerken en spuugde in het gezicht van de agent.

Ondanks dat is de politie blij met de aanhouding. “Dit was misschien wel dé melding van het weekend.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.