Oplichting door slotenmakers in Alphen aan den Rijn

Vandaag werd bekend dat er weer een Alphenaar de dupe is geworden van oplichtingspraktijken van dubieuze slotenmakers. Dit keer was een Alphense ondernemer het doelwit.

Bij de Alphense Sleutel & Slotenservice krijgen ze de laatste tijd vaak mensen in de winkel die door deze 'slotenmakers' zijn opgelicht. "Ik krijg hier soms zelfs huilende mensen aan de balie die voor enkele honderden euro’s hun slot hebben laten maken", zegt Rob van Tol van de Alphense Sleutel & Slotenservice. "De oplichters melden soms dat ze bij onze sleutelservice horen en dan krijgen wij hier de klagende mensen in de winkel."

Het is volgens Rob vooral een kwestie van logisch blijven nadenken. "Mensen raken in paniek als ze hun sleutels binnen laten liggen. Ze bellen dan het eerste nummer dat ze via Google te zien krijgen en dat is vaak niet degene die je moet hebben. Via betaalde advertenties op internet komen de oplichters hoog in de zoekresultaten te staan", aldus Rob. "Het is makkelijker om het nummer van een vertrouwde sleutelservice standaard in je telefoon te zetten. Dan weet je altijd wie je moet hebben." 

Volgens de Alphense Sleutel & Slotenservice gebruiken de oplichters verschillende trucjes om de rekeningen omhoog te krijgen. "Als iemand belt vertellen ze bijvoorbeeld alleen dat de voorrijdkosten 36 euro zijn”, legt Rob uit. "Maar dan komen er kosten bij voor het gereedschap, arbeidskosten en uiteraard een nieuw slot. Zo kan de rekening wel oplopen tot 600 euro."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 12:50

Stichting Help Anders: een nieuwe voorzitter, hetzelfde motto

René Sassen heeft het stokje van het voorzitterschap voor Stichting Help Anders doorgegeven aan Harold Koelemij. De stichting heeft inmiddels zeventien vrijwilligers uit de buurt bijeengebracht. Het is de bedoeling dat de Edelstenenbuurt in naam en uitstraling gaat veranderen.

Verkeer en vervoer vandaag 11:34

Laadpunten voor elektrische auto’s in Alphen aan de Rijn stijgt met 21%

In Alphen aan de Rijn is het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen met 21%. Deze groei vond plaats in april 2021 t/m april 2022. In het begin van 2021 stonden er 734 laadpunten verspreid door heel Alphen aan de Rijn, wat is gestegen naar 885.

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.