Oplichting door slotenmakers in Alphen aan den Rijn

Vandaag werd bekend dat er weer een Alphenaar de dupe is geworden van oplichtingspraktijken van dubieuze slotenmakers. Dit keer was een Alphense ondernemer het doelwit.

Bij de Alphense Sleutel & Slotenservice krijgen ze de laatste tijd vaak mensen in de winkel die door deze 'slotenmakers' zijn opgelicht. "Ik krijg hier soms zelfs huilende mensen aan de balie die voor enkele honderden euro’s hun slot hebben laten maken", zegt Rob van Tol van de Alphense Sleutel & Slotenservice. "De oplichters melden soms dat ze bij onze sleutelservice horen en dan krijgen wij hier de klagende mensen in de winkel."

Het is volgens Rob vooral een kwestie van logisch blijven nadenken. "Mensen raken in paniek als ze hun sleutels binnen laten liggen. Ze bellen dan het eerste nummer dat ze via Google te zien krijgen en dat is vaak niet degene die je moet hebben. Via betaalde advertenties op internet komen de oplichters hoog in de zoekresultaten te staan", aldus Rob. "Het is makkelijker om het nummer van een vertrouwde sleutelservice standaard in je telefoon te zetten. Dan weet je altijd wie je moet hebben." 

Volgens de Alphense Sleutel & Slotenservice gebruiken de oplichters verschillende trucjes om de rekeningen omhoog te krijgen. "Als iemand belt vertellen ze bijvoorbeeld alleen dat de voorrijdkosten 36 euro zijn”, legt Rob uit. "Maar dan komen er kosten bij voor het gereedschap, arbeidskosten en uiteraard een nieuw slot. Zo kan de rekening wel oplopen tot 600 euro."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kinderen vandaag 16:43

Groot aanbod aan sportieve en creatieve proeflessen voor basisschoolleerlingen

Basisschoolleerlingen in de gemeente Alphen aan den Rijn ontvangen van Alphen Vitaal via hun school het Sjors Sportief en Sjors Creatief boekje. Het boekje staat vol het sportieve en culturele activiteiten zodat kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met verschillende sporten en activiteiten.

Dronefotografie vandaag 15:30

Alphen vanuit de lucht: de 44 meter lange Albert Schweitzerbrug

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze keer de Albert Schweitzerbrug, één van de vele bruggen die Alphen aan den Rijn rijk is.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 14:07

Maak je op voor een avond boordevol culinaire verrassingen Bij Hen

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij Hen serveert een viergangen diner vol met culinaire verrassingen.