Josh Walet
Blog Opinie

Opmaken voor de trainingskampen

ARC en Alphense Boys wonnen beide hun laatste wedstrijd van 2019 en kunnen zich na een geslaagde eerste seizoenshelft gaan opmaken voor de trainingskampen op Tenerife en Lissabon.

ARC wilde van de thuiswedstrijd tegen De Jodan Boys een feestje maken. De sponsors van de club uit Gouda werden uitgenodigd en het Sfeerteam zorgde voor een stevig stuk muziek na afloop in de kantine. Voor degenen die de wedstrijd buiten gevolgd hadden duurde het enige tijd voor ze weer warm waren. Het regende namelijk gedurende de gehele wedstrijd en het stormde bij vlagen nog eens stevig ook. Stormen binnen de lijnen deed het sportief gezien niet. De eerste helft was mat met een beter Jodan Boys. De Goudse voorsprong na 22 minuten was dan ook niet onlogisch. De goal werd genaakt door Jeroen Borsboom die vorig seizoen nog in de spits stond bij ARC.

De thuisploeg startte na de pauze bijzonder enthousiast. Na een minuut kon de 1-1 op het scorebord. De kopbal van Derek Prins uit een hoekschop mislukte min of meer, maar de in de eerste helft al ingevallen Coen de Groot was er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te schieten. De thuisploeg was vervolgens helemaal niet meer onder de indruk van de visite en liet die nauwelijks meer in het spel komen. ARC kreeg een aantal goede kansen op rij, maar had een vrije trap nodig om de leiding te nemen. In de 68e minuut was het Stefan den Horder die via de onderkant van de lat heel fraai de 2-1 voor zijn rekening nam. Het werd nog enigszins link toen Youri Duisterhof met nog een kwartier op de klok zijn 2e gele kaart kreeg voorgehouden: wegwezen dus. De eerste prent had hij gekregen wegens praten, heel dom als de heer Roeleveld fluit, maar de tweede was niet terecht. Het was juist een speler in Goudse dienst die de overtreding beging. Het ging soms met moeite en ook niet zonder geluk, maar ARC hield knap stand en kon weer 3 punten bijtellen.

Alphense Boys had verrassend weinig moeite met V.V. Emmen, dat aan een goede serie bezig was. Kasper Michel kopte de Boys na 24 minuten op voorsprong. Die stand bleef tot de rust op het scorebord staan. In de tweede helft toonde Kees Tol zijn klasse als spits. Tot 3 keer toe was hij de Emmense verdedigers inclusief de doelman de baas. Door een weggevertje kwamen de bezoekers in de slotfase nog terug tot 3-1, maar de derde van Tol betekende in de allerlaatste seconde 4-1.

Voor de zaterdagvoetballers van Alphense Boys zit het voetbaljaar er nog niet op. Die spelen zaterdag een inhaalwedstrijd in en tegen Bodegraven. Zaterdag wordt ook Aarlanderveen - Alphia ingehaald.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.