Josh Walet

Opmerkelijk: op één dag 7 sterfgevallen door corona gemeld in Alphen aan den Rijn

Van de 22 sterfgevallen door corona die maandag 8 november door het RIVM worden gemeld, komen er maar liefst 7 inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn. Daarnaast stegen de coronabesmettingen afgelopen week met bijna 34% in onze gemeente.

De besmettingscijfers blijven oplopen. Vorige week werden er 360 nieuwe besmettingen gemeld, afgelopen week kwamen er 482 nieuwe besmettingen bij. Ten opzichte van die week ervoor werden er ook flink meer coronatesten afgenomen. Er werden 2 inwoners uit Alphen aan den Rijn in het ziekenhuis opgenomen. In week 44 zijn er in totaal 2 inwoners overleden aan het coronavirus.

Opmerkelijk aantal sterfgevallen

GGD Hollands Midden meldt dat afgelopen dag 7 inwoners uit Alphen aan den Rijn overleden zijn aan het coronavirus. Een opmerkelijk hoog aantal, aangezien er in heel Nederland 22 meldingen werden gedaan van sterfgevallen door corona. Het wil echter niet zeggen dat alle 7 inwoners ook afgelopen dag aan corona zijn overleden. Soms duurt het even voordat het overlijden van een persoon die door corona is overleden, wordt doorgegeven.

Aangescherpte maatregelen

Sinds zaterdag 6 november moeten we er weer aan geloven. De is mondkapjesplicht terug van weggeweest en ook de locaties waar het coronatoegangsbewijs moet worden getoond zijn uitgebreid. Over het handhaven hierop zei burgemeester Liesbeth Spies eerder: “In eerste instantie worden mensen gewaarschuwd en gaan handhavers het gesprek aan. Bij een volgende waarschuwing of forse overtreding, gaan de handhavers over tot beboeten.”

Lees ook: Flinke stijging aantal prikafspraken door invoeren coronatoegangsbewijs


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."