CoronelDakar

Opnieuw een zware etappe voor Tim en Tom

De negende etappe van de Dakar Rally 2020 verliep niet zoals verwacht voor Tim en Tom Coronel. Na een lange nacht werken om de schade te herstellen van de achtste dag, kon de tweeling de volgende ochtend weer op pad. Het was een etappe die voornamelijk uit stof en stenen bestond.

Het was een lange nacht voor de monteurs van het team. Uren hebben de mannen gewerkt om de schade te herstellen van de achtste dag. De broers waren tegen een rotsblok gaangereden en konden nog net voor het donker de finish bereiken. "Complimenten aan de jongens, ze hebben fantastisch werk geleverd door de Beast weer helemaal tiptop neer te zetten”, vertelde Tom.

Dinsdagochtend gingen Tim en Tom weer van start. “Het begin van de proef was net een trial met alleen maar stenen, we hobbeldebobbelden alle kanten op. Op dat stuk hebben we maar heel voorzichtig gereden om geen banden stuk te rijden. Om ons heen stonden ze overal al wielen te wisselen maar wij kwamen er ongeschonden doorheen”, aldus Tom.

Maar ook deze etappe verliep niet vlekkeloos. Zo vertelt Tim, woonachtig in Alphen: "In het laatste deel hadden we opeens het idee dat de auto anders aanvoelde. Daarom reden we de laatste 150 kilometer naar de finish maar wat rustiger, uit angst dat er iets zou afbreken. We zijn niet gaan kijken, maar eenmaal aan de streep bleek dat de rollbar gebroken was. Het voelde al heel los aan de achterkant dus we hebben wel een beetje mazzel gehad dat we zo naar de finish konden rijden. Maar opnieuw een dag afgevinkt en opnieuw voor het donker binnen. We zitten nog altijd op schema!"

De broers eindigde net buiten de top 30. Tim en Tom blijven optimistisch ondanks weer een zware etappe.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.