CoronelDakar

Opnieuw een zware etappe voor Tim en Tom

De negende etappe van de Dakar Rally 2020 verliep niet zoals verwacht voor Tim en Tom Coronel. Na een lange nacht werken om de schade te herstellen van de achtste dag, kon de tweeling de volgende ochtend weer op pad. Het was een etappe die voornamelijk uit stof en stenen bestond.

Het was een lange nacht voor de monteurs van het team. Uren hebben de mannen gewerkt om de schade te herstellen van de achtste dag. De broers waren tegen een rotsblok gaangereden en konden nog net voor het donker de finish bereiken. "Complimenten aan de jongens, ze hebben fantastisch werk geleverd door de Beast weer helemaal tiptop neer te zetten”, vertelde Tom.

Dinsdagochtend gingen Tim en Tom weer van start. “Het begin van de proef was net een trial met alleen maar stenen, we hobbeldebobbelden alle kanten op. Op dat stuk hebben we maar heel voorzichtig gereden om geen banden stuk te rijden. Om ons heen stonden ze overal al wielen te wisselen maar wij kwamen er ongeschonden doorheen”, aldus Tom.

Maar ook deze etappe verliep niet vlekkeloos. Zo vertelt Tim, woonachtig in Alphen: "In het laatste deel hadden we opeens het idee dat de auto anders aanvoelde. Daarom reden we de laatste 150 kilometer naar de finish maar wat rustiger, uit angst dat er iets zou afbreken. We zijn niet gaan kijken, maar eenmaal aan de streep bleek dat de rollbar gebroken was. Het voelde al heel los aan de achterkant dus we hebben wel een beetje mazzel gehad dat we zo naar de finish konden rijden. Maar opnieuw een dag afgevinkt en opnieuw voor het donker binnen. We zitten nog altijd op schema!"

De broers eindigde net buiten de top 30. Tim en Tom blijven optimistisch ondanks weer een zware etappe.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?

Alphens Restaurantweek vandaag 18:38

Alphens Restaurantweek: Een beregoed menu van De Beren

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangenmenu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Beren.

Overige vandaag 16:46

Nieuw in de Raadhuisstraat: Fab Hair

Waar je de kapsalon voorheen kon vinden boven Gaaf in de Julianastraat, verwelkomen eigenaressen van Fab Hair, Michelle en Pascale, je vanaf 1 september graag in de Raadhuisstraat!

Advertorial Overige vandaag 15:01

Feestje? Sebastiaan ijs komt bij je scheppen!

Veel mensen kennen als de weg naar Sebastiaan ijs. Maar… ze kennen daar ook de weg naar jou! Deze zomer heeft ijssalon Sebastiaan namelijk een zomerse actie met de ijs Tuk Tuk: de Schep & Go-actie!

De Heerlijkheid van Alfen vandaag 13:42

Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom. 

Verkeer en vervoer vandaag 12:57

Verbreden fietspad Prins Bernhardlaan Alphen aan den Rijn

Het fietspad langs de Prins Bernhardlaan, tussen de Albert Schweitzerbrug en de Prinses Irenelaan in Alphen aan den Rijn wordt verbreed. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit het actieplan “Fiets” om tweerichtingsfietspaden langs de hoofdwegen aan te leggen en/of te verbeteren.