Josh Walet
Blog Opinie

Opnieuw gelijkspel voor AVV Alphen

De zondag derde klasse B lijkt sterker bevolkt dan AVV Alphen gedacht had. Na 5 wedstrijden voetbalde de ploeg van trainer Rob de Lange pas 6 punten bij elkaar. De achterstand op de ongeslagen koploper Full Speed bedraagt nu al 9 punten en die op de nummer 2 Slikkerveer 7. Alleen van Kethel Spaland werd gewonnen.  

Zondag 20 oktober werd op het eigen kunstgras voor de derde keer gelijkgespeeld. De tegenstander was het Haagse ODB. Na een voor de verrassend veel bezoekers heerlijke wedstrijd gaf het scorebord voor zowel de thuisclub als voor de bezoekers een 3 aan. Alphen begon uitstekend aan de wedstrijden en zette de gasten stevig onder druk. Het leek een niet al te moeilijke middag te gaan worden. De 1-0 van Jan de Lange op aangeven van Ferry van Leeuwen was op dat moment meer dan logisch. Diverse goed uitgespeelde kansen werden in die sterke fase niet benut en dat gaf de bezoekers hoop. Ze gingen dan ook steeds beter voetballen en drukten de gastheren terug. Op slag van rust leidde dat tot de gelijkmaker.

Na de pauze liet Alphen herhaaldelijk fraai en snel aanvalsspel zien. Goed doorzetten en de nodige mazzel leverde Steven van der Pijl de 2-1 op. Niet veel later werd het na opnieuw fraai combinatiespel zelfs 3-1 door Jan de Lange. De 4-1 viel ook, maar die verscheen niet op het bord. De prima leider Ben van der Spoel uit Spijkenisse keerde de goal vanwege vermeend buitenspel af. Het was de enige keer dat hij zich door de vlaggenisten liet foppen. De Hagenaars wilden niet van opgeven weten en kwamen uit een strafschop op 3-2. De penalty werd wel heel opzichtig veroorzaakt door Menno de Bruin. ODB toonde niet alleen veel inzet, maar bleek ook nog zeer behoorlijk te kunnen voetballen.

Met nog een kwartier te gaan werd de achterstand geheel weggewerkt: 3-3. Beide teams kregen nog diverse scoringsmogelijkheden, maar falen in de afwerking en aan beide zijden uitstekend keeperswerk waren de oorzaken dat het bij die stand bleef. De aanval van Alphen oogde bij vlagen weer uitstekend, maar defensief komt de ploeg nog veel te kort. Als dat onderdeel enigszins op orde gezet kan worden kan Alphen nog best flinke stappen maken op de ranglijst, maar dan zal ook de wisselvalligheid er uit moeten. ODB had af en toe stevige ingrepen nodig om de Alphense aanvallen onschadelijk te maken. Het leverde de Hagenaars maar liefst zeven volkomen terechte gele kaarten op, maar gek genoeg bleef de onderlinge sfeer goed en bleef het een stevige, vrij sportieve en alleraardigst voetbalmiddag.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.

Gemeente vandaag 12:11

Parkeren van aanhangwagen, caravan, camper of trailer

De zomervakantie komt er bijna aan. Ben je van plan om weg te gaan met een aanhangwagen, caravan, camper of trailer? Let er dan op dat je dit voertuig in de gemeente Alphen aan den Rijn maximaal drie aaneengesloten dagen op de openbare weg of een parkeerplaats mag laten staan binnen de bebouwde kom.