Josh Walet
Blog Opinie

Opnieuw gelijkspel voor AVV Alphen

De zondag derde klasse B lijkt sterker bevolkt dan AVV Alphen gedacht had. Na 5 wedstrijden voetbalde de ploeg van trainer Rob de Lange pas 6 punten bij elkaar. De achterstand op de ongeslagen koploper Full Speed bedraagt nu al 9 punten en die op de nummer 2 Slikkerveer 7. Alleen van Kethel Spaland werd gewonnen.  

Zondag 20 oktober werd op het eigen kunstgras voor de derde keer gelijkgespeeld. De tegenstander was het Haagse ODB. Na een voor de verrassend veel bezoekers heerlijke wedstrijd gaf het scorebord voor zowel de thuisclub als voor de bezoekers een 3 aan. Alphen begon uitstekend aan de wedstrijden en zette de gasten stevig onder druk. Het leek een niet al te moeilijke middag te gaan worden. De 1-0 van Jan de Lange op aangeven van Ferry van Leeuwen was op dat moment meer dan logisch. Diverse goed uitgespeelde kansen werden in die sterke fase niet benut en dat gaf de bezoekers hoop. Ze gingen dan ook steeds beter voetballen en drukten de gastheren terug. Op slag van rust leidde dat tot de gelijkmaker.

Na de pauze liet Alphen herhaaldelijk fraai en snel aanvalsspel zien. Goed doorzetten en de nodige mazzel leverde Steven van der Pijl de 2-1 op. Niet veel later werd het na opnieuw fraai combinatiespel zelfs 3-1 door Jan de Lange. De 4-1 viel ook, maar die verscheen niet op het bord. De prima leider Ben van der Spoel uit Spijkenisse keerde de goal vanwege vermeend buitenspel af. Het was de enige keer dat hij zich door de vlaggenisten liet foppen. De Hagenaars wilden niet van opgeven weten en kwamen uit een strafschop op 3-2. De penalty werd wel heel opzichtig veroorzaakt door Menno de Bruin. ODB toonde niet alleen veel inzet, maar bleek ook nog zeer behoorlijk te kunnen voetballen.

Met nog een kwartier te gaan werd de achterstand geheel weggewerkt: 3-3. Beide teams kregen nog diverse scoringsmogelijkheden, maar falen in de afwerking en aan beide zijden uitstekend keeperswerk waren de oorzaken dat het bij die stand bleef. De aanval van Alphen oogde bij vlagen weer uitstekend, maar defensief komt de ploeg nog veel te kort. Als dat onderdeel enigszins op orde gezet kan worden kan Alphen nog best flinke stappen maken op de ranglijst, maar dan zal ook de wisselvalligheid er uit moeten. ODB had af en toe stevige ingrepen nodig om de Alphense aanvallen onschadelijk te maken. Het leverde de Hagenaars maar liefst zeven volkomen terechte gele kaarten op, maar gek genoeg bleef de onderlinge sfeer goed en bleef het een stevige, vrij sportieve en alleraardigst voetbalmiddag.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.

Overige vandaag 10:21

SERA neemt FD Gazellen Award in ontvangst

Op donderdagmiddag 14 november mocht SERA opnieuw een FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Het Financieel Dagblad reikt deze prijs uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Politiek vandaag 08:53

Politiek steunt voorstel van SAT, TEAN en Nieuwe Sloot

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn wil dat wethouders Van Velzen en Schotanus variant 4 uitwerken om de Stichting Alphense Tennisparken (SAT) voor een faillissement te behoeden. De raad maakt in december een keuze tussen deze en de door de wethouders voorgestelde oplossing.