Pixabay

Opnieuw gratis castratie en sterilisatie voor katten in de gemeente Alphen aan den Rijn

In samenwerking met Dierenkliniek Eva en Dierenkliniek Rijnoever biedt de Gemeente aan om katten gratis te laten castreren of steriliseren. De organisatie heeft twee nieuwe data toegevoegd.

Na het succes van de vorige actie, zijn er nieuwe momenten toegevoegd. “Er zijn twee extra dagen toegevoegd nadat de vorige momenten binnen mum van tijd vol waren”, aldus de Gemeente Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij. Het gratis castreren en steriliseren geldt alleen voor katten die in de gemeente Alphen aan den Rijn wonen.

Voordelen castreren en steriliseren katten 

  • Het steriliseren en castreren van katten heeft allerlei voordelen: 
  • Te veel ongewenste nestjes belanden in het asiel of als wilde katten op straat; 
  • Minder kans dat uw kater op zoek gaat naar een vrouwtje, dat ertoe kan leiden dat hij wegloopt, verdwaalt of gewond raakt; 
  • Katers sproeien en vechten minder; 
  • Het risico op bepaalde ziektes (zoals kattenaids, baarmoederontsteking, melkklier- en teelbaltumoren) is kleiner; 
  • Je kat heeft gemiddeld een langer, rustiger en gezonder leven. 

Indien je meerdere katten hebt, dien je voor elke kat afzonderlijk een afspraak te maken. 

Maak een afspraak >


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Theater vandaag 17:07

Crowdfundingscampagne voor nieuwe stoelen filmhuis

De bioscoopstoelen bij Parkvilla zijn aan vervanging toe en dat vergt een behoorlijke investering. "Elke dag opent ons filmhuis haar deuren. Je kunt dus zeggen dat de inrichting intensief wordt gebruikt", vertelt Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis.  

Sport vandaag 16:16

Oud-trainer Alphense Boys Remco Tuinenburg (51) nieuwe hoofdtrainer van ARC

Remco Tuinenburg wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ARC. Daarmee volgt hij Mark Evers op, die onlangs aankondigde aan zijn laatste seizoen bij de club bezig te zijn. Met Tuinenburg haalt de Alphense Racing Club een man van de club in huis: hij was in eerdere perioden al (jeugd)speler, jeugdtrainer en trainer van diverse selecties bij de Alphense Racing.

Maatschappelijk vandaag 15:24

Kerstpakkettenactie: 350 kerstpakketten naar Alphenaren die dat nodig hebben

Ook dit jaar wordt door het Diaconaal Platform Alphen de Kerstpakkettenactie georganiseerd om plaatsgenoten die een steuntje in de rug verdienen een kerstpakket te bezorgen. Er worden 350 kerstpakketten uitgedeeld aan Alphenaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.