Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft Rijnland Ziekenhuis voor de vijfde keer op rij beloond met het roze lintje. Dit lintje is voor borstkankerpatiënten een teken dat het ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitseisen van BVN.

Op de website van BVN staat de inmiddels welbekende 'Monitor Borstkankerzorg'. Deze monitor combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen.

Rijnland Ziekenhuis voldoet net als voorgaande jaren aan de gestelde criteria en is er dan ook trots op het roze lintje opnieuw behaald te hebben. Dr. Anneke Zeillemaker, chirurg in Rijnland Ziekenhuis: 'De zorg voor patiënten met borstkanker ontwikkelt zich continu. Ons borstkankerteam werkt er heel hard aan om de zorg op het allerhoogste niveau te houden, zowel op medisch vlak als op het vlak van patiëntbejegening. Het is dan ook heel fijn om te horen dat onze inspanningen opnieuw worden beloond.'

Oncologie Netwerk West
Rijnland Ziekenhuis werkt sinds dit jaar samen met het Diaconessenhuis Leiden en Groene Hart Ziekenhuis binnen het Oncologie Netwerk West (ONW). Door kennis en ervaring te bundelen kunnen de drie ziekenhuizen de kwaliteit van de zorg voor patiënten met kanker nog verder verbeteren. Deze samenwerking biedt de beste oncologische zorg in de eigen regio, in de veilige setting van het ziekenhuis. Ook het Diaconessenhuis en Groene Hart Ziekenhuis hebben het roze lintje mogen ontvangen. Dit laat zien dat de zorg voor patiënten met borstkanker binnen het ONW van de hoogste kwaliteit is.

De kwaliteitscriteria van BVN zijn voor het jaar 2014 opnieuw aangescherpt. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.monitorborstkankerzorg.nl.