InTeylingen

Opnieuw verdubbeling aantal coronabesmettingen in Alphen

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is opnieuw verdubbeld in Alphen. Afgelopen week testten 93 inwoners van onze gemeente positief op het coronavirus. Die week ervoor werden 47 inwoners positief getest.

Bij de corona teststraat in Alphen aan de Kalkovenweg worden elke dag tientallen mensen getest, vooral op dinsdag, woensdag en donderdag werden de afgelopen week veel testen afgenomen. Op maandag werden 17 mensen positief getest, op dinsdag 13, woensdag 10, donderdag 10, vrijdag 14, zaterdag 16 en zondag 13 personen. Ook werd vorige week maandag gemeld dat er iemand uit de gemeente Alphen aan den Rijn was opgenomen in het ziekenhuis vanwege corona.

Vorige week liet GGD Hollands Midden al weten dat het druk is in de teststraten in onze regio: “Het is momenteel zeer druk in onze teststraten. Het is moeilijk om snel getest te worden bij een teststraat in de buurt. Dat geldt overigens voor een groot deel van Nederland.” De oorzaak hiervan is dat veel mensen zich willen laten testen en dat er een gebrek is aan testmateriaal en capaciteit bij de laboratoria.

Omdat het aantal besmettingen blijft stijgen, heeft het kabinet op vrijdag 18 september tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat er nieuwe maatregelen komen voor zes regio’s. Hieronder valt ook de regio Hollands Midden. Veiligheidsregio Hollands Midden maakte later die avond bekend dat er geen aparte nieuwe maatregelen komen voor onze regio.

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.

Lees ook: Hertesten: heeft dat zin?


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Mode vandaag 17:25

Kom jij 31 oktober private shoppen bij Dressesonly?

Het najaar is in volle gang en daarom opent Dressesonly haar showroom op zaterdag 31 oktober van 11:00 tot 15:00 uur. Dit keer geen reguliere Shoppingday, maar een private editie in verband met de huidige maatregelen. Meld je snel aan via de mail!

Evenementen vandaag 14:01

Achttiende editie Midwinter Fair in Archeon afgelast vanwege corona

Diverse bands op podia verspreid door het park, leerzame workshops, een overdekte markt met unieke waren en ander entertainment. Dat is het recept voor de Midwinter Fair die jaarlijks plaatsvindt in Archeon. Maar door de coronamaatregelen kan het evenement dit jaar niet doorgaan.

Advertorial Horeca vandaag 13:15

Maggie Blue bezorgt de lekkerste maaltijden bij jou thuis

From THURSDAY on, Maggie will stop at your door! In deze gekke tijden kan je dan wel niet terecht in het restaurant, maar je kunt er thuis wel een mooi feestje van maken met al het heerlijke eten van Maggie Blue.