Alphens EV

Oproep: maak van de Alphense Dagen een Alphense Feestweek

Raadslid Evon Zevenbergen van Nieuw Elan roept inwoners, ondernemers en organisaties op om de Alphense Dagen uit te breiden tot een Alphense feestweek. Dit jaar beginnen de Alphense Dagen op zaterdag 14 september.

"De laatste jaren is een aantal evenementen tijdens de Alphense Dagen gesneuveld. Dat is jammer. De sfeer van saamhorigheid tijdens dit soort evenementen is geweldig", zegt Zevenbergen. "Dat geldt niet alleen voor de Alphense Dagen, maar ook voor bijvoorbeeld het Zomerspektakel en voor de grote feesten in de kernen zoals Trekkertrek in Koudekerk, Carnaval in Boskoop en verschillende braderieën."

De Alphense Dagen worden traditiegetrouw gehouden in september met onder meer de Oldtimerdag, Taptoe, Jaarmarkt en feesten in de Julianastraat, op het Rijnplein en op het Thorbeckeplein. Voorheen behoorden ook de Gondelvaart en de Jaarmarktestafette tot de activiteiten. De afsluiting is de grootste Jaarmarkt van Nederland in het Alphense stadshart.

Suggesties
Om de Alphense Dagen tot een echte Alphense Feestweek te maken, zou het mooi zijn als er van zaterdag tot zaterdag iedere dag evenementen zijn voor verschillende groepen inwoners. Suggesties? Jazeker: "Een vernieuwde gondelvaart, een kroegentocht, een groot sporttoernooi, straatfeesten op meerdere plekken, een aanbiedingencircus of een jazzfestival."

Subsidiepot
Natuurlijk heeft een evenement meer nodig dan een idee, een organisatie en vrijwilligers. Ook geld om alles rond zo’n evenement te financieren is een noodzaak. "De evenementensubsidiepot voor 2019 is nog niet opgemaakt. Er zijn dus mogelijkheden om goede initiatieven zonder commercieel oogmerk te ondersteunen", zegt Zevenbergen. "Deze subsidies worden toegekend wanneer ze een maatschappelijke bijdrage leveren of bijdragen aan citymarketing. En dat moet wel zo zijn met een feest waar alle inwoners van genieten!"


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.