Pixabay

Oproep voor dienstplicht bereikt ook jongeren in Alphen aan den Rijn

Deze week zullen ook jongeren uit Alphen aan den Rijn de dienstplichtbrief ontvangen. Deze brief is bedoeld om alle jongeren die dit jaar zeventien worden te informeren dat ze kunnen worden opgeroepen in het geval van dreigende oorlog, mits ze door de keuring komen.

In totaal ontvangen zo'n 200.000 jongeren in Nederland deze dienstplichtbrief, wat neerkomt op ongeveer 1,08 procent van alle inwoners. Iedereen tussen de 17 en 45 jaar valt in principe onder de categorie 'oproepbaar'. Dit betekent dat ongeveer 6,5 miljoen Nederlanders, oftewel ruim 36 procent van alle inwoners, in aanmerking komen voor dienstverlening.

Herinvoering dienstplicht

De herinvoering van de dienstplicht heeft verschillende reacties opgeroepen in de samenleving. Voorstanders wijzen op het belang van een goed getraind en gemotiveerd leger, terwijl tegenstanders zorgen uiten over de verplichte dienstverlening en de impact daarvan op het leven van jongeren. Desondanks blijft de dienstplicht een onderwerp van discussie en beleid binnen Nederland.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.

Muziek vandaag 11:53

Herdenkingsconcert op 4 mei in Adventskerk

Op zaterdagavond 4 mei, direct na de herdenkingsbijeenkomst bij het Oude Gemeentehuis in het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn, zal er een herdenkingsconcert plaatsvinden in de Adventskerk. Onder leiding van stadsorganist Simon Stelling zal het Kamerkoor Cantabile het Requiem van John Rutter uitvoeren.

Evenement vandaag 10:36

Parkinson Café Alphen biedt voorlichting over seksualiteit en intimiteit bij Parkinson

Het Parkinson Café Alphen organiseert elke vierde woensdag van de maand een bijeenkomst waar mensen met Parkinson, hun families en zorgverleners samenkomen voor voorlichting, informatie en gezelligheid. Op 24 april 2024 presenteert seksuoloog Woet Gianotten een informatieve sessie over 'Seksualiteit en intimiteit bij Parkinson'. In zijn presentatie behandelt Woet een reeks onderwerpen waarbij duidelijk wordt dat de impact van Parkinson op seksualiteit en intimiteit geen taboe hoeft te zijn.

Calamiteiten vandaag 09:48

Brand uitgebroken in loods op bedrijventerrein de Schans

Gisteravond, 14 april, is er brand uitgebroken in een loods op bedrijventerrein de Schans in Alphen aan den Rijn. De brandweer werd omstreeks 22:30 uur gealarmeerd voor het incident bij de firma Indaver Compost, een bedrijf gespecialiseerd in de compostering van bioafval en de productie van groen gas en vloeibare CO₂.