WIJdezorg
Advertorial Gezondheid en welzijn

Optreden Grijze Koppen Orkest in Driehof

Eindelijk was het dan zover! Na vijf weken repeteren vond afgelopen zaterdag 11 februari het optreden van het Grijze Koppen Orkest plaats in zorglocatie Driehof in Hazerswoude-Dorp. Dit alles onder zeer grote belangstelling van o.a. familie, vrienden en dorpsgenoten. Ook burgemeester Liesbeth Spies was aanwezig.

Burgemeester Liesbeth Spies heeft iedereen toegesproken en haar bewondering en waardering geuit voor dit prachtige initiatief. Het plezier van de deelnemers van de afgelopen weken werd nu ook voor het publiek duidelijk tijdens het optreden. Er werd door iedereen enthousiast gespeeld en gezongen, ook het publiek deed volop mee. Het publiek genoot bijna net zoveel als de orkestleden.

Slechts vijf keer gerepeteerd

Vrijdag 13 januari is het Grijze Koppen Orkest gestart in Driehof. Er is in totaal slechts vijf vrijdagmiddagen gerepeteerd. Het Grijze Koppen Orkest is een samenwerking tussen de organisatie Actief Rijnwoude en de Stichting Fort van De Verbeelding. Peter en Teun van Fort van De Verbeelding hebben bij meerdere orkesten door heel Nederland gedraaid en waren nu neergestreken in Driehof.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

IMG_8645 1.jpg

Doel project

Het project heeft als doel laagdrempelig samen muziek maken voor mensen met (beginnende) dementie. Met zelfgemaakte instrumenten van bezemstelen, kroonkurken, conservenblikken en houten stelen. Muziekactiviteitenorganisator Remco Lammers van studio deKozi heeft contacten gelegd met verschillende zorginstellingen in de omgeving en daar zoveel mogelijk mensen geënthousiasmeerd. 

Deelnemers

De deelnemers van het orkest zijn bewoners van Driehof en bezoekers van het OCD in Driehof die in Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn wonen. Het orkest kreeg vocale ondersteuning van een aantal leden van koor 50 tinten grijs. Dit koor repeteert altijd op woensdagochtend in Driehof. "Een mooie aanvulling en samenwerking met dit project", aldus de organisatie.

Ze sluiten af: "Hoe bijzonder is het om in slechts vijf uur repetitie mensen met (beginnende) dementie naar dit geweldige spektakel te leiden, iedereen bedankt!"


Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!